Aktuální počasí v ČR - únor 2010
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - únor 2010
zde sněžení o ničem jen slabý poprašek nového sněhu

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Sněžení tady taky pomalu ustává, ale nějaký ten cm to asi ještě dá. Teplota oproti včerejšku šla nahoru, aktuálně je -5 a skoro prosvěcuje Slunce.Tom píše:zde sněžení o ničem jen slabý poprašek nového sněhu
Tady přikládám fotku srážkoměru. To jen tak abyste si kdyžtak na to dali taky pozor

- cvp
- Kontaktovat uživatele:
Zminovane Nova.cz ze napadne az 40cm a bude kalamita se naprosto a vubec nekonala. Naopak, napadlo slabe 2cm, ktere jsou vyfoukane a tak po novem snehu neni prilis ani pamatky. Oblevu po nedeli ocekavam, na vic do toho asi bude i prset
Jiz nyni zde mam +0,1°C a teplota leze stale trochu nahoru, tak ze novy snih se pomalu vytraci.

Jiz nyni zde mam +0,1°C a teplota leze stale trochu nahoru, tak ze novy snih se pomalu vytraci.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Připadly v noci dva centimetry sněhu, hned to vypadá venku lépe, stále zataženo, nyní drobně sněží, přes mraky se dere slunko a byť je pod nulou, sníh na autech i cestách taje. Rozptylené sluneční světlo i teplo dělají své. Nyní -3 až -2, ráno -6, v noci -7.
Obleva příští týden bude, což je škoda, mohla by počkat do března, na rozbředlý a špinavý sníh, bláto, humus a po***né chodníky nejsem zatím vůbec zvědav. Vše je zatím pěkně skryto pod čtvrť metru silnou peřinou.
Kdyby to roztálo až někdy v druhé polovině března nebo na počátku dubna - vůbec mně to vadit nebude. Něco mně však říká, že zcela určitě nezmizí vše a než přijde jaro, stihne připadnout další. Ale to už bude takové předjarní trápení plné vody. Co se týče ročních dob, nejraději mám zimu a druhou polovinu jara, včetně podzimku. I léto není špatné, pokud není vyloženě horko
Ovšem, co úpřimně nesnáším, je předjaří s blátem a humusem, resp. zimu tomuto podobnou a letní vedra. tak 
Připadly v noci dva centimetry sněhu, hned to vypadá venku lépe, stále zataženo, nyní drobně sněží, přes mraky se dere slunko a byť je pod nulou, sníh na autech i cestách taje. Rozptylené sluneční světlo i teplo dělají své. Nyní -3 až -2, ráno -6, v noci -7.
Obleva příští týden bude, což je škoda, mohla by počkat do března, na rozbředlý a špinavý sníh, bláto, humus a po***né chodníky nejsem zatím vůbec zvědav. Vše je zatím pěkně skryto pod čtvrť metru silnou peřinou.

Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Začnu tím nejdůležitějším: dnes odpoledne jsem vypustil do světa 3. verzi svého soukromého webu na http://www.meteosvatonovice.unas.cz - změnil se vzhled, struktura i obsah - přibyly odkazy na výstrahy, foto a videogalerii. Na webu je zatím částečná databáze všech bouřek u nás za rok 2009, 2008 a první polovinu roku 2007 (časem bude řada sahat až do roku 2004). Údaje o klimatu zatím nejsou vloženy, protože jejich zpracování je časově dosti náročné.
Pokud tam narazíte na nějaké chyby zobrazení nebo obsahu/odkazů, tak mi dejte prosím vědět.
A k počasí: Tmin -9,3°C, Tmax -0,5°C (kolem silnic slabá obleva), tlak ve 14:00 1009 hPa. Po ráno skoro jasno, později zataženo se slabým celodenním sněžením, které vyprodukovalo kolem 0,5 cm pokrývky. Celkem stále 41 cm. Vítr dnes slabý S do 2 m/s. Silnice otevřena již od včerejší 22. hodiny,
Pokud tam narazíte na nějaké chyby zobrazení nebo obsahu/odkazů, tak mi dejte prosím vědět.
A k počasí: Tmin -9,3°C, Tmax -0,5°C (kolem silnic slabá obleva), tlak ve 14:00 1009 hPa. Po ráno skoro jasno, později zataženo se slabým celodenním sněžením, které vyprodukovalo kolem 0,5 cm pokrývky. Celkem stále 41 cm. Vítr dnes slabý S do 2 m/s. Silnice otevřena již od včerejší 22. hodiny,
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Tak za den a něco občasného sněžení to dalo asi 7 mm srážek a na zemi leží kolem 5 cm pěkného nového bílého a jiskřivého snížku. Nádhera. Snad to chvilku vydrží, než to lidi a jiná sběř zase zaneřádí. Teplota celý den pod nulou v maximu kolem -1 °C. Aktuálně -2 °C.
Zdravím všechny z Trutnova.Mrazivé počasí trvá,sněžení je jen velice slabé,minulé dny vše většinou sfoukané do jazyků a závějí.Současné počasí mi připadá,že už i zima je taková unavená a otrávená a už nemá takový elán.Není divu máme polovinu února.Já bych oblevu naopak velice přivítal,aby trochu ubylo sněhu a přibylo místa.Některé chodníky stále nejsou a chození po ledových okrajích úzkých silnic je slušně řečeno o hubu.Také ledové pláty,měsíc neposypané a vyleštěným ledem po kterých každé ráno tancuji,oblibě zimy nepřidají.
Adi to vidí jinak to jasné,ale v jeho podmínkách mít sníh a zimu do konce března to by byl extrém.Nějaké návraty zimy budou,ale jak zmizí zimní vrstva sněhu,už to dlouho nevydrží.Letos je počasí nečitelné,což je vidět i na dlouhodobých předpovědí z ČHMU,pravidelně krachujících,nebo měnících se o 180 stupňů po termínu,takže se to může ještě nepříjemně protáhnout.Snad to však nebude trvat moc dlouho..
Adi to vidí jinak to jasné,ale v jeho podmínkách mít sníh a zimu do konce března to by byl extrém.Nějaké návraty zimy budou,ale jak zmizí zimní vrstva sněhu,už to dlouho nevydrží.Letos je počasí nečitelné,což je vidět i na dlouhodobých předpovědí z ČHMU,pravidelně krachujících,nebo měnících se o 180 stupňů po termínu,takže se to může ještě nepříjemně protáhnout.Snad to však nebude trvat moc dlouho..
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec přeci jen nenápadně, ale vytrvale, napráškovalo (klasických vloček jsem moc neviděl) 5 cm nového sněhu a tak město vypadá opět idylicky zimně
.
Celkem je tu 15 až 20 cm sněhu, letiště dává 23 cm.
Teplota se od večera drží kolem -2°C až -3°C a v poledne (dnes i zítra) už bude asi slabě nad nulou. Modely stále dávají výraznější oteplení od poloviny příštího týdne a snad se do tání nepřidá výraznější déšť
.

Celkem je tu 15 až 20 cm sněhu, letiště dává 23 cm.
Teplota se od večera drží kolem -2°C až -3°C a v poledne (dnes i zítra) už bude asi slabě nad nulou. Modely stále dávají výraznější oteplení od poloviny příštího týdne a snad se do tání nepřidá výraznější déšť

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- Instabiliter
- AMS
Tak u nás během včerejška a dnešní noci napadlo 2 cm sněhu, po oba dny bylo zataženo, teplota kolem těch -4°C, teď je -3,5°C, stále padaj jednotlivý sněhový hvězdice. Sněhová pokrývka je kolem 50 cm, +- 10 cm, včera při odhazování sněhu z cest na zahradě jsem si udělal řez sněhovou pokrývkou, dole byl 7 cm špinavý firn ještě z prosince, pak je 12 cm vrstva sněhu z TN Daisy, následuje 16 cm silná vrstva ze studené fronty kolem 28.ledna, 8 cm vrstva z TN Queen a nakonec asi 3 cm kyprý prašan z posledních dní. Všechny vrstvy jsou odděleny zřetelně namrzlým a špinavým sněhem.
S tim oteplením: příští pátek dávaj níži od JZ a silný vytrvalý srážky v jejím teplým sektoru, snad tu níži nepustí Alpy, neboť by to byl opravdu konec. I když se přeci jenom těšim na jaro a hlavně na bouřky, nevadilo by mi kdyby si počkalo tak do tý půlky března, pak ať nastoupí nejlíp zonální proudění s polojasným počasím a občasnými přeháňkami, pěknou kupovitou oblačností a teplotama nějakých 5-10°C, občas pak přechod k SZ proudění s četnými přeháňkami. To by byl ideální scénář. Když přijde oteplení už teď, tak se zima stejně vrátí v březnu a měsíc bude takový nerozhodný počasí. Lepší by fakt bylo kdyby zima vydržela a pak nastoupilo jaro v plným proudu v druhý půlce března, byl by to definitivní konec inverzí a tohohle netypicky zataženýho počasí.
Jinak moje nejoblíbenější část roku je léto, těsně v závěsu je jaro, speciálně miluju období květen-červenec, kdy je teplo a hodně bouřek, v tom srpnu mi už vzduch přijde takovej suchej a blízko podzimu. Zimu mám rád hlavně když neni inverze je hodně sněhu, dostatek Slunce a neni nuda. Podzim je u mě poslední, i když i ten může bejt nádhernej, viz. třeba ten loňskej, 25°C pěkně do začátku října, a ještě v listopadu slunečno a 15°C. Nářez to byl. Pardon za offtopic ale nedalo mi to se nepochlubit
S tim oteplením: příští pátek dávaj níži od JZ a silný vytrvalý srážky v jejím teplým sektoru, snad tu níži nepustí Alpy, neboť by to byl opravdu konec. I když se přeci jenom těšim na jaro a hlavně na bouřky, nevadilo by mi kdyby si počkalo tak do tý půlky března, pak ať nastoupí nejlíp zonální proudění s polojasným počasím a občasnými přeháňkami, pěknou kupovitou oblačností a teplotama nějakých 5-10°C, občas pak přechod k SZ proudění s četnými přeháňkami. To by byl ideální scénář. Když přijde oteplení už teď, tak se zima stejně vrátí v březnu a měsíc bude takový nerozhodný počasí. Lepší by fakt bylo kdyby zima vydržela a pak nastoupilo jaro v plným proudu v druhý půlce března, byl by to definitivní konec inverzí a tohohle netypicky zataženýho počasí.

Jinak moje nejoblíbenější část roku je léto, těsně v závěsu je jaro, speciálně miluju období květen-červenec, kdy je teplo a hodně bouřek, v tom srpnu mi už vzduch přijde takovej suchej a blízko podzimu. Zimu mám rád hlavně když neni inverze je hodně sněhu, dostatek Slunce a neni nuda. Podzim je u mě poslední, i když i ten může bejt nádhernej, viz. třeba ten loňskej, 25°C pěkně do začátku října, a ještě v listopadu slunečno a 15°C. Nářez to byl. Pardon za offtopic ale nedalo mi to se nepochlubit

-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera o5 velká oblačnost, většinou zataženo, občas slabě sněžilo, popř. poletoval sníh, večer přechodně sněžení až mírné. Tmax dle očekávání nad nulou 1,2°C Tmin -4,7°C, Vítr SSz-SSv do 5 m/s. Sníh
19 cm, nový 1 cm.
Aktuálně 12:50 oblačno
℔
0,4°C ℔
ZJz 1 m/s

Aktuálně 12:50 oblačno

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohoastice.
Včera sněžilo od noci do noci.
Max. teplota byla - 2,2 °C
Minima – 5°C.
Připadlo 2 cm sněhu ( 1,9 mm ), celková výška sněhu 20 cm.
Zataženo, bezvětří, teplota – 1,8 °C.
Začíná sněžit, asi bude pršet.
Včera sněžilo od noci do noci.
Max. teplota byla - 2,2 °C
Minima – 5°C.
Připadlo 2 cm sněhu ( 1,9 mm ), celková výška sněhu 20 cm.
Zataženo, bezvětří, teplota – 1,8 °C.
Začíná sněžit, asi bude pršet.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Od začátku sněžení, připadly asi 4 cm celkem hutného, ale sypkého sněhu, za noc a dnešní den 1-2. Teplota ráno na -4, nyní -1, sněží jehlice a umrzlé vločky, hvězdice, jak z pohádky. (Mimochodem to venku vpadá konečně opět pěkně
) Takový sníh padá většinou na teplé frontě, nebo při inverzích. Podle radaru, něco přichází sem z Polska, na Slovensku se nadále otepluje. Podle předpovědí mělo by zůstat pod nulou a teploty by měly spíše klesat, uvidíme.
zatím
Od začátku sněžení, připadly asi 4 cm celkem hutného, ale sypkého sněhu, za noc a dnešní den 1-2. Teplota ráno na -4, nyní -1, sněží jehlice a umrzlé vločky, hvězdice, jak z pohádky. (Mimochodem to venku vpadá konečně opět pěkně

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Včera bylo zataženo, občas slabě sněžilo, samá bídná intenzita. Nejvíc padalo asi kolem 19. hodiny. Nový sníh tak 1,5 cm. Celkově níže přinesla max 5 cm sněhu, což je dost slabé. Včera teploty -7°C, -3°C. Dneska je opět zataženo, dopoledne poletoval sníh. Nyní odpoledne už se oblačnost malinko protrhává. Sníh cca 34 cm. Minimum ráno -7°C, přes den -2°C. Dneska jsem jel po regionu, řidiče trápí docela nekompromistní jazyky a závěje. Fotky asi až někdy večer. V 16:34 je už skoro zataženo, oblačnost se rozpadá, do rána bude krůůt. Teplota -3°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Po ránu cca 4 cm nového sněhu. Dnes po většinu dne zataženo se sněžením, srážky za tři dny 6,1 mm. Dnes v průběhu dne postupně zesilující vítr a v maximech nad Větřkovicema nad 10 m/s, na zahradě 6,3 m/s. Na cestách krásné sněhové jazyky. Min -4,8 °C, max -2,8 °C, aktuálně -3,5 °C, vítr mezi 2 - 3 m/s.
Dnes byl v obci masopust, ale je to rok od roku horší. Po obci chodí vždy dvě skupiny, každá bere svoji stranu potoka. Skupina, která šla na protější straně v pohodě, ale to co šlo na naší straně, to se ještě nikdy nestalo a asi se o tom bude na obci dlouho mluvit. Teměř všichni ožralí jak prasata, hudebníci vyluzovali, tóny zvící volání vlka na měsíc apod
, sotva chodili ........
Dnes byl v obci masopust, ale je to rok od roku horší. Po obci chodí vždy dvě skupiny, každá bere svoji stranu potoka. Skupina, která šla na protější straně v pohodě, ale to co šlo na naší straně, to se ještě nikdy nestalo a asi se o tom bude na obci dlouho mluvit. Teměř všichni ožralí jak prasata, hudebníci vyluzovali, tóny zvící volání vlka na měsíc apod

Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
-
- Kontaktovat uživatele:
Brno-Střed 13.2.2010 ve 21:00
Obloha je zatažená, teplota se pohybuje okolo -1,0°C, výška sněhu 23 cm.
Obloha je zatažená, teplota se pohybuje okolo -1,0°C, výška sněhu 23 cm.
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu