Aktuální počasí v ČR - únor 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - únor 2010

Příspěvek od Tom »

zde sněžení o ničem jen slabý poprašek nového sněhu
filip
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filip »

Tom píše:zde sněžení o ničem jen slabý poprašek nového sněhu
Sněžení tady taky pomalu ustává, ale nějaký ten cm to asi ještě dá. Teplota oproti včerejšku šla nahoru, aktuálně je -5 a skoro prosvěcuje Slunce.

Tady přikládám fotku srážkoměru. To jen tak abyste si kdyžtak na to dali taky pozor :-)
Obrázek
Velhartice, 612 m n m, WS3600 na Linksys NSLU2 "nonstop", SW: upravený open3600, 1-wire čidla na solár, TPM, teploty půdy
Obrázek
cvp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvp »

Zminovane Nova.cz ze napadne az 40cm a bude kalamita se naprosto a vubec nekonala. Naopak, napadlo slabe 2cm, ktere jsou vyfoukane a tak po novem snehu neni prilis ani pamatky. Oblevu po nedeli ocekavam, na vic do toho asi bude i prset :x

Jiz nyni zde mam +0,1°C a teplota leze stale trochu nahoru, tak ze novy snih se pomalu vytraci.
Obrázek
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Připadly v noci dva centimetry sněhu, hned to vypadá venku lépe, stále zataženo, nyní drobně sněží, přes mraky se dere slunko a byť je pod nulou, sníh na autech i cestách taje. Rozptylené sluneční světlo i teplo dělají své. Nyní -3 až -2, ráno -6, v noci -7.
Obleva příští týden bude, což je škoda, mohla by počkat do března, na rozbředlý a špinavý sníh, bláto, humus a po***né chodníky nejsem zatím vůbec zvědav. Vše je zatím pěkně skryto pod čtvrť metru silnou peřinou. :wink: Kdyby to roztálo až někdy v druhé polovině března nebo na počátku dubna - vůbec mně to vadit nebude. Něco mně však říká, že zcela určitě nezmizí vše a než přijde jaro, stihne připadnout další. Ale to už bude takové předjarní trápení plné vody. Co se týče ročních dob, nejraději mám zimu a druhou polovinu jara, včetně podzimku. I léto není špatné, pokud není vyloženě horko :wink: Ovšem, co úpřimně nesnáším, je předjaří s blátem a humusem, resp. zimu tomuto podobnou a letní vedra. tak :wink:
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Začnu tím nejdůležitějším: dnes odpoledne jsem vypustil do světa 3. verzi svého soukromého webu na http://www.meteosvatonovice.unas.cz - změnil se vzhled, struktura i obsah - přibyly odkazy na výstrahy, foto a videogalerii. Na webu je zatím částečná databáze všech bouřek u nás za rok 2009, 2008 a první polovinu roku 2007 (časem bude řada sahat až do roku 2004). Údaje o klimatu zatím nejsou vloženy, protože jejich zpracování je časově dosti náročné.
Pokud tam narazíte na nějaké chyby zobrazení nebo obsahu/odkazů, tak mi dejte prosím vědět.

A k počasí: Tmin -9,3°C, Tmax -0,5°C (kolem silnic slabá obleva), tlak ve 14:00 1009 hPa. Po ráno skoro jasno, později zataženo se slabým celodenním sněžením, které vyprodukovalo kolem 0,5 cm pokrývky. Celkem stále 41 cm. Vítr dnes slabý S do 2 m/s. Silnice otevřena již od včerejší 22. hodiny,
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tak za den a něco občasného sněžení to dalo asi 7 mm srážek a na zemi leží kolem 5 cm pěkného nového bílého a jiskřivého snížku. Nádhera. Snad to chvilku vydrží, než to lidi a jiná sběř zase zaneřádí. Teplota celý den pod nulou v maximu kolem -1 °C. Aktuálně -2 °C.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Mrazivé počasí trvá,sněžení je jen velice slabé,minulé dny vše většinou sfoukané do jazyků a závějí.Současné počasí mi připadá,že už i zima je taková unavená a otrávená a už nemá takový elán.Není divu máme polovinu února.Já bych oblevu naopak velice přivítal,aby trochu ubylo sněhu a přibylo místa.Některé chodníky stále nejsou a chození po ledových okrajích úzkých silnic je slušně řečeno o hubu.Také ledové pláty,měsíc neposypané a vyleštěným ledem po kterých každé ráno tancuji,oblibě zimy nepřidají.
Adi to vidí jinak to jasné,ale v jeho podmínkách mít sníh a zimu do konce března to by byl extrém.Nějaké návraty zimy budou,ale jak zmizí zimní vrstva sněhu,už to dlouho nevydrží.Letos je počasí nečitelné,což je vidět i na dlouhodobých předpovědí z ČHMU,pravidelně krachujících,nebo měnících se o 180 stupňů po termínu,takže se to může ještě nepříjemně protáhnout.Snad to však nebude trvat moc dlouho..
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Nakonec přeci jen nenápadně, ale vytrvale, napráškovalo (klasických vloček jsem moc neviděl) 5 cm nového sněhu a tak město vypadá opět idylicky zimně ;-).
Celkem je tu 15 až 20 cm sněhu, letiště dává 23 cm.

Teplota se od večera drží kolem -2°C až -3°C a v poledne (dnes i zítra) už bude asi slabě nad nulou. Modely stále dávají výraznější oteplení od poloviny příštího týdne a snad se do tání nepřidá výraznější déšť :? .
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Instabiliter
AMS

Příspěvek od Instabiliter »

Tak u nás během včerejška a dnešní noci napadlo 2 cm sněhu, po oba dny bylo zataženo, teplota kolem těch -4°C, teď je -3,5°C, stále padaj jednotlivý sněhový hvězdice. Sněhová pokrývka je kolem 50 cm, +- 10 cm, včera při odhazování sněhu z cest na zahradě jsem si udělal řez sněhovou pokrývkou, dole byl 7 cm špinavý firn ještě z prosince, pak je 12 cm vrstva sněhu z TN Daisy, následuje 16 cm silná vrstva ze studené fronty kolem 28.ledna, 8 cm vrstva z TN Queen a nakonec asi 3 cm kyprý prašan z posledních dní. Všechny vrstvy jsou odděleny zřetelně namrzlým a špinavým sněhem.
S tim oteplením: příští pátek dávaj níži od JZ a silný vytrvalý srážky v jejím teplým sektoru, snad tu níži nepustí Alpy, neboť by to byl opravdu konec. I když se přeci jenom těšim na jaro a hlavně na bouřky, nevadilo by mi kdyby si počkalo tak do tý půlky března, pak ať nastoupí nejlíp zonální proudění s polojasným počasím a občasnými přeháňkami, pěknou kupovitou oblačností a teplotama nějakých 5-10°C, občas pak přechod k SZ proudění s četnými přeháňkami. To by byl ideální scénář. Když přijde oteplení už teď, tak se zima stejně vrátí v březnu a měsíc bude takový nerozhodný počasí. Lepší by fakt bylo kdyby zima vydržela a pak nastoupilo jaro v plným proudu v druhý půlce března, byl by to definitivní konec inverzí a tohohle netypicky zataženýho počasí. :D
Jinak moje nejoblíbenější část roku je léto, těsně v závěsu je jaro, speciálně miluju období květen-červenec, kdy je teplo a hodně bouřek, v tom srpnu mi už vzduch přijde takovej suchej a blízko podzimu. Zimu mám rád hlavně když neni inverze je hodně sněhu, dostatek Slunce a neni nuda. Podzim je u mě poslední, i když i ten může bejt nádhernej, viz. třeba ten loňskej, 25°C pěkně do začátku října, a ještě v listopadu slunečno a 15°C. Nářez to byl. Pardon za offtopic ale nedalo mi to se nepochlubit :)
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera o5 velká oblačnost, většinou zataženo, občas slabě sněžilo, popř. poletoval sníh, večer přechodně sněžení až mírné. Tmax dle očekávání nad nulou 1,2°C Tmin -4,7°C, Vítr SSz-SSv do 5 m/s. Sníh Obrázek 19 cm, nový 1 cm.

Aktuálně 12:50 oblačno ObrázekObrázek 0,4°CObrázek ZJz 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohoastice.
Včera sněžilo od noci do noci.
Max. teplota byla - 2,2 °C
Minima – 5°C.
Připadlo 2 cm sněhu ( 1,9 mm ), celková výška sněhu 20 cm.
Zataženo, bezvětří, teplota – 1,8 °C.
Začíná sněžit, asi bude pršet.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Od začátku sněžení, připadly asi 4 cm celkem hutného, ale sypkého sněhu, za noc a dnešní den 1-2. Teplota ráno na -4, nyní -1, sněží jehlice a umrzlé vločky, hvězdice, jak z pohádky. (Mimochodem to venku vpadá konečně opět pěkně :-) ) Takový sníh padá většinou na teplé frontě, nebo při inverzích. Podle radaru, něco přichází sem z Polska, na Slovensku se nadále otepluje. Podle předpovědí mělo by zůstat pod nulou a teploty by měly spíše klesat, uvidíme.

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Včera bylo zataženo, občas slabě sněžilo, samá bídná intenzita. Nejvíc padalo asi kolem 19. hodiny. Nový sníh tak 1,5 cm. Celkově níže přinesla max 5 cm sněhu, což je dost slabé. Včera teploty -7°C, -3°C. Dneska je opět zataženo, dopoledne poletoval sníh. Nyní odpoledne už se oblačnost malinko protrhává. Sníh cca 34 cm. Minimum ráno -7°C, přes den -2°C. Dneska jsem jel po regionu, řidiče trápí docela nekompromistní jazyky a závěje. Fotky asi až někdy večer. V 16:34 je už skoro zataženo, oblačnost se rozpadá, do rána bude krůůt. Teplota -3°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Po ránu cca 4 cm nového sněhu. Dnes po většinu dne zataženo se sněžením, srážky za tři dny 6,1 mm. Dnes v průběhu dne postupně zesilující vítr a v maximech nad Větřkovicema nad 10 m/s, na zahradě 6,3 m/s. Na cestách krásné sněhové jazyky. Min -4,8 °C, max -2,8 °C, aktuálně -3,5 °C, vítr mezi 2 - 3 m/s.
Dnes byl v obci masopust, ale je to rok od roku horší. Po obci chodí vždy dvě skupiny, každá bere svoji stranu potoka. Skupina, která šla na protější straně v pohodě, ale to co šlo na naší straně, to se ještě nikdy nestalo a asi se o tom bude na obci dlouho mluvit. Teměř všichni ožralí jak prasata, hudebníci vyluzovali, tóny zvící volání vlka na měsíc apod :roll:, sotva chodili ........
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
meteos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteos »

Brno-Střed 13.2.2010 ve 21:00
Obloha je zatažená, teplota se pohybuje okolo -1,0°C, výška sněhu 23 cm.
Meteostanice ClimeMet 2000 | 262 m | http://www.4meteos.com | http://www.radareu.cz | http://www.radareu.eu
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“