Davis Vantage Vue

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Vue

Příspěvek od Tom »

Z tohoto důvodu viz. foto by mě koupě stanice odradila naprosto nevhodná stanice pro "kvalitní " rozmístění senzorů.Vždycky tam bude problém s dodržením výšky pro umístění jednotlivých čidel.To moc nechápu proč to tak udělali to přeci nemá vliv na cenu jestli to bude zvlášť nebo se pletu? proč to třeba neudělat tak ať si to každý může udělat podle sebe aby to nebylo napevno :?.Když budu chtít anemometr vysoko je to tak dát na nějaký stožár ale teplotní čidlo bude zase moc vysoko a navíc při větru se určitě bude ten stožárek trochu houpat tím se může překlopit vahadlo srážkoměru jen tak a je toho víc co by mě vadilo....Prostě udělali "levnější" na druhou stranu kvalitní stanici oproti konkurenci ale je jasný jak tady už bylo zmíněno že to nebude jako dražší modely jejich značky to na druhou stranu chápu výdělěk je výdělek :D.Mě osobně tedy vyhovuje stanice s každým senzorem zvlášť.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Tak VUE opravdu dorazila a uz je dokonce nainstalovana a bezi je to fakt nadhera. Jen mi neni moc jasne nastaveni zemepisne sirky. Podle google mam Severní šířka - N 50° 18' 08" Východní délka - E 12° 33' 32" ale ve stanici lze nastavit severni sirku jen trimistne a vychodni delku ctyrmistne, co tam mam tedy zadat?
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Přímo na stanici jsem to nezjistil, ale v programu WeatherLink to lze bez problému nastavit a tyto údaje se poté objeví na stanici. Otázkou je, jestli máš stanici napojenou na počítač. Bez počítače jsem na nic nepřišel. I když jsem nezkoušel asi všechno.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Jo uz jsem na to taky prisel ze pomoci weatherlinku to lze nastavit jednoduse.
jirkapocatky
Meteostanice: Davis VP2+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky »

casesik píše:Tak VUE opravdu dorazila a uz je dokonce nainstalovana a bezi je to fakt nadhera. Jen mi neni moc jasne nastaveni zemepisne sirky. Podle google mam Severní šířka - N 50° 18' 08" Východní délka - E 12° 33' 32" ale ve stanici lze nastavit severni sirku jen trimistne a vychodni delku ctyrmistne, co tam mam tedy zadat?
Východní délka je zřejmě čtyřmístná jelikož tam musíš k souřadnicím připsat znaménko mínus,aby to stanice správně pochopila kde jsi.Severní šířka zřejmě stačí třímístná jen proto,že už ty další "desetinný" místa nemají takový vliv na určení východu a západu slunce. :wink:
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Veškeré nastavení výšek šířek délek alarmů budíků apod je pro mě nejjednodušší nastavovat v softu.Na konzoli mi to přijde nějak všechno složité.Hodně dlouho jsem například zápasil stím,že konzole dlouho ukazovala jen celé stupně °C,nikoliv po desetinách.Nakonec se podařilo.
Pěkný den z Teplicka :-)
texi

Příspěvek od texi »

Jan Pícha píše:Veškeré nastavení výšek šířek délek alarmů budíků apod je pro mě nejjednodušší nastavovat v softu.Na konzoli mi to přijde nějak všechno složité.Hodně dlouho jsem například zápasil stím,že konzole dlouho ukazovala jen celé stupně °C,nikoliv po desetinách.Nakonec se podařilo.
Ahoj, mohl bys mi, prosím , prozradit jak jsi dokázal zobrazit desetiny °C na konzoli ? Já se o to pokoušel ihned po obdržení a uvedení stanice do provozu ale bez úspěchu, po čase bádání jsem to vzdal. Díky.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Tak na Vantage rpo 2 je to takto,nevím jak to je u Vue.¨,ale asi to bude stejné.Grafem šipkama najedeš na venkovní teplotu.Stiskneš 1x funkci (2 Nd lamps) a poté stiskni graph(units).Mělo by se to změnit už na ty desetiny.Pokud se to změní na fahreraity tak znovu stisknout 2 Nd a opakovat dokud se to nezmění na požadovaný tvar zobrazování.
texi

Příspěvek od texi »

Jan Pícha píše:Tak na Vantage rpo 2 je to takto,nevím jak to je u Vue.¨,ale asi to bude stejné.Grafem šipkama najedeš na venkovní teplotu.Stiskneš 1x funkci (2 Nd lamps) a poté stiskni graph(units).Mělo by se to změnit už na ty desetiny.Pokud se to změní na fahreraity tak znovu stisknout 2 Nd a opakovat dokud se to nezmění na požadovaný tvar zobrazování.
Díky Jene, už je to na konzoli !! V návodu, dosti podrobném , to není. Ještě jednou dík.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Jojo není zač :-) Já mám návod sice slovenský ale taky několikastránkový a tež to tam nebylo,takže mi musel poradit zase jiný meteoamater :-) Já byl původně vylekaný že to ta stanice po těch desetinách neumí :lol: Samozřejmě tím samým způsobem můžeš měnit jednotky i u jiných veličin.....
texi

Příspěvek od texi »

Jak měnit jednotky , to mám v českém návodu přímo od dodavatele ( p.Dvořáka- výhradního dovozce Davis pro ČR).Dodal mi ke stanici i program , kterým se na konzoli znázorňuje česky předpověď na spodním řádku displeje. Ale na ty desetiny , bych měl býval přijít pozornějším sledováním při změně jednotek ze °C na °F. Bohužel jsem to nezjistil.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

No hlavně by se měl udělat český návod na weather link......bez kámoše bych to fakt nerozchodil,zejména posílání dat na net.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Zamrzani? jsem myslel ze vyberem stanice Davis se tomuhle problemu vyhnu no jak je videt tak asi ne.

Jinak dneska prijdu z prace a co nastane? vitr na NULE uz nekolik hodin, jsem myslel ze je to fakt zamrzle, nastesti si jen priroda se mnou hraje a ukazuje mi ze ona je tu proste panem a kdyz mam tu novou stanici tak mi proste jen prestane foukat tohle si mi snad stalo 2x ze bylo bezvetri nekolik hodin. Ale zitrejsi predpoved snad anemometer trosku prozene ma byt v narazech 15-25m/s. Tak jsem zvedavy.

Picha - nechtel bys neco jako strucnej navod udelat k tomu weatherlinku?? Alespon co se tyce z provozneni odesilini dat na net. Myslel jsem ze to bude v pohode ale taky u toho tapu. A vubec celej weatherlink se mi zda takovej nemotornej. Mate to taky tak? Ja zatim pouzivam program CUMULUS kterej nastestni se stanici taky komunikuje ale ty moznosti jsou tam trosku omezene.

Rndr - fotky nejake urcite udelam ale to video ohledne konsole to asi neklapne. Na konsolu proste saham minimalne, vse to prohlizim z pocitace - zda se mi to pohodlnejsi.

Obrázek
Mozna opet blba otazka ale me to zase az tak jasne nepripada.
Na tomto obrazku podle vas fouka vitr jakym smerem. Logicky bych rekl ze od vychodu ale v realu to je od zapadu na vychod. je to takhle spravne jak to ukazuje?
jirkapocatky
Meteostanice: Davis VP2+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkapocatky »

casesik píše:

Obrázek
Mozna opet blba otazka ale me to zase az tak jasne nepripada.
Na tomto obrazku podle vas fouka vitr jakym smerem. Logicky bych rekl ze od vychodu ale v realu to je od zapadu na vychod. je to takhle spravne jak to ukazuje?
Tvoje domněnka je správná takhle to musí říkat že fouká od východu a domnívám se že to takhle ukazuje alespon na konzoli všem stejně. Generuje-li už tento obrázek nějaký soft,je možné že v tom jeho tvůrce nemá zcela jasno a prostě naprogramoval svůj názor. Je tu ještě jeden moment a sice že máš špatně nasměrovanou venkovní jednotku anemometru (otočenou o 180°).Tak si vyber co je špatně :-)
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop Obrázek
Skype jméno " jirkapocatky1"
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Tak návod na odesílání na net pro weather link bychom mohli s kámošem v budoucnu sesmolit,já vlastně stím tápu pořád,nedokážu si představit kdybych tu něco nastavil křivě a pak to nešelo.Asi bych ten program už nerozchodil.Jinak ten obrázek stám směrem: Pokud šipka ukazuje na východ je předpokládáno že vítr fouká od východu na západ,takže takto to je přesně naopak.
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“