Moderátor: Moderátoři
Východní délka je zřejmě čtyřmístná jelikož tam musíš k souřadnicím připsat znaménko mínus,aby to stanice správně pochopila kde jsi.Severní šířka zřejmě stačí třímístná jen proto,že už ty další "desetinný" místa nemají takový vliv na určení východu a západu slunce.casesik píše:Tak VUE opravdu dorazila a uz je dokonce nainstalovana a bezi je to fakt nadhera. Jen mi neni moc jasne nastaveni zemepisne sirky. Podle google mam Severní šířka - N 50° 18' 08" Východní délka - E 12° 33' 32" ale ve stanici lze nastavit severni sirku jen trimistne a vychodni delku ctyrmistne, co tam mam tedy zadat?
Ahoj, mohl bys mi, prosím , prozradit jak jsi dokázal zobrazit desetiny °C na konzoli ? Já se o to pokoušel ihned po obdržení a uvedení stanice do provozu ale bez úspěchu, po čase bádání jsem to vzdal. Díky.Jan Pícha píše:Veškeré nastavení výšek šířek délek alarmů budíků apod je pro mě nejjednodušší nastavovat v softu.Na konzoli mi to přijde nějak všechno složité.Hodně dlouho jsem například zápasil stím,že konzole dlouho ukazovala jen celé stupně °C,nikoliv po desetinách.Nakonec se podařilo.
Díky Jene, už je to na konzoli !! V návodu, dosti podrobném , to není. Ještě jednou dík.Jan Pícha píše:Tak na Vantage rpo 2 je to takto,nevím jak to je u Vue.¨,ale asi to bude stejné.Grafem šipkama najedeš na venkovní teplotu.Stiskneš 1x funkci (2 Nd lamps) a poté stiskni graph(units).Mělo by se to změnit už na ty desetiny.Pokud se to změní na fahreraity tak znovu stisknout 2 Nd a opakovat dokud se to nezmění na požadovaný tvar zobrazování.
Tvoje domněnka je správná takhle to musí říkat že fouká od východu a domnívám se že to takhle ukazuje alespon na konzoli všem stejně. Generuje-li už tento obrázek nějaký soft,je možné že v tom jeho tvůrce nemá zcela jasno a prostě naprogramoval svůj názor. Je tu ještě jeden moment a sice že máš špatně nasměrovanou venkovní jednotku anemometru (otočenou o 180°).Tak si vyber co je špatněcasesik píše:
Mozna opet blba otazka ale me to zase az tak jasne nepripada.
Na tomto obrazku podle vas fouka vitr jakym smerem. Logicky bych rekl ze od vychodu ale v realu to je od zapadu na vychod. je to takhle spravne jak to ukazuje?