Dneska pln dojmů. Jel jsem s přítelkyní do Prahy, ráno -13°C, skoro jasno, v Brně skoro zataženo a poletující sníh. Sníh přibýval ke Svitavám na možná 10-12 cm. Bylo zataženo a asi něco padalo, při jízdě vlaku těžko pozorovat. Vyjasňování v České tabuli, ubýtek sněhu, nejméně na Pardubicku, více kolem Prahy WOW.

V Praze mrazivo, nevydrželi jsme venku více jak 20 minut v kuse. Zpátky cesta přeplněným ECem Jan Jesenius, na Ústeckoorlicku 5 krát za sebou rychlobrzda, prý závada na mašině, což jsem predikoval i já jako mašinkář. Prvně nám bylo vnuceno, že máme červenou, přitom klacek byl za oknem vedle mě někde v pátém voze, že by po 200 metrech další návěstidlo? To asi ne. Zpoždění ze série brzd 15 minut, pohoda. Mohli jsme jet jiným vlakem (rychlík Pha-Jihlava), zůstal v Brodě (lom kolejnice) a dojel do Jihlavy se 115 minutami. V Třebíči překvapení, nejnižší teplota zimy, a to už večer... -20°C. Následně došla oblačnost, přidalo se na tom pásu sněžení, jen slabé. Ale je to rozhodně primát - trvalé sněžení při -18°C, to už opravdu vrcholí tohle mrazivé období. Napadlo asi 0,5 cm, už i Dukovany píší 9 cm, takže tady asi tak nějak také. Ale je to pohádka, za pár dní to obrečím.

Zítra snad nějaké fotečky. I zde se otepluje, 20 minut po okluzi je "jen" -16°C. Hodně zdaru
http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/mrz ... praze.html
Taky dobrý titulek.

"Třeba v Praze." Jinde je +20°C a psi se rvou o chládek.