tak během dne jasno až skoro jasno. Vítr v nárazech až 7,5m/s. ráno windchill na -24°c, Jinak max: -9,0 , min: -14,7°C. Večer se nasouvala frontální oblačnost, za které před 21. hodinou začalo slabě až mírně sněžit. Máme tu 5 cm sněhu.

Moderátor: Moderátoři

.Je jasno -16C to minimum -17.2C asi zůstane a vlastně vypadá to i na minimum tohoto roku.
 .Je jasno -16C to minimum -17.2C asi zůstane a vlastně vypadá to i na minimum tohoto roku.
 .
.  Ještě předevčírem jsem také viděl živé muškáty za oknem ve 4. poschodí na závětrné severní straně domu...
 Ještě předevčírem jsem také viděl živé muškáty za oknem ve 4. poschodí na závětrné severní straně domu...  V Praze mrazivo, nevydrželi jsme venku více jak 20 minut v kuse. Zpátky cesta přeplněným ECem Jan Jesenius, na Ústeckoorlicku 5 krát za sebou rychlobrzda, prý závada na mašině, což jsem predikoval i já jako mašinkář. Prvně nám bylo vnuceno, že máme červenou, přitom klacek byl za oknem vedle mě někde v pátém voze, že by po 200 metrech další návěstidlo? To asi ne. Zpoždění ze série brzd 15 minut, pohoda. Mohli jsme jet jiným vlakem (rychlík Pha-Jihlava), zůstal v Brodě (lom kolejnice) a dojel do Jihlavy se 115 minutami. V Třebíči překvapení, nejnižší teplota zimy, a to už večer... -20°C. Následně došla oblačnost, přidalo se na tom pásu sněžení, jen slabé. Ale je to rozhodně primát - trvalé sněžení při -18°C, to už opravdu vrcholí tohle mrazivé období. Napadlo asi 0,5 cm, už i Dukovany píší 9 cm, takže tady asi tak nějak také. Ale je to pohádka, za pár dní to obrečím.
  V Praze mrazivo, nevydrželi jsme venku více jak 20 minut v kuse. Zpátky cesta přeplněným ECem Jan Jesenius, na Ústeckoorlicku 5 krát za sebou rychlobrzda, prý závada na mašině, což jsem predikoval i já jako mašinkář. Prvně nám bylo vnuceno, že máme červenou, přitom klacek byl za oknem vedle mě někde v pátém voze, že by po 200 metrech další návěstidlo? To asi ne. Zpoždění ze série brzd 15 minut, pohoda. Mohli jsme jet jiným vlakem (rychlík Pha-Jihlava), zůstal v Brodě (lom kolejnice) a dojel do Jihlavy se 115 minutami. V Třebíči překvapení, nejnižší teplota zimy, a to už večer... -20°C. Následně došla oblačnost, přidalo se na tom pásu sněžení, jen slabé. Ale je to rozhodně primát - trvalé sněžení při -18°C, to už opravdu vrcholí tohle mrazivé období. Napadlo asi 0,5 cm, už i Dukovany píší 9 cm, takže tady asi tak nějak také. Ale je to pohádka, za pár dní to obrečím.   Zítra snad nějaké fotečky. I zde se otepluje, 20 minut po okluzi je "jen" -16°C. Hodně zdaru
  Zítra snad nějaké fotečky. I zde se otepluje, 20 minut po okluzi je "jen" -16°C. Hodně zdaru "Třeba v Praze."  Jinde je +20°C a psi se rvou o chládek.
 "Třeba v Praze."  Jinde je +20°C a psi se rvou o chládek. . Ale letos v lednu bylo ještě o stupínek chladněji. Po půlnoci malinko sněžilo, zatáhlo se a od té doby se spojitě otepluje, teď ráno mám -8,5°C (v Plzni už je jen -3°C...). Sněhu je 9 cm.
. Ale letos v lednu bylo ještě o stupínek chladněji. Po půlnoci malinko sněžilo, zatáhlo se a od té doby se spojitě otepluje, teď ráno mám -8,5°C (v Plzni už je jen -3°C...). Sněhu je 9 cm. 7 cm, nový 5 cm . Oblačnosti je o5 minimum a teplota tak klesá poměrně výrazně pod -10°C, průměrná měsíční se již dostala pod nulu, od normálu je zatím -1,4°C, škoda, že teď když nasněžilo, nemůže zůstat počasí jako bylo včera (neděle se mimořádně vydařila a s více sněhem by to bylo naprosto ideální zimní počasí - jen snad chyběl ten arktickej den
 7 cm, nový 5 cm . Oblačnosti je o5 minimum a teplota tak klesá poměrně výrazně pod -10°C, průměrná měsíční se již dostala pod nulu, od normálu je zatím -1,4°C, škoda, že teď když nasněžilo, nemůže zůstat počasí jako bylo včera (neděle se mimořádně vydařila a s více sněhem by to bylo naprosto ideální zimní počasí - jen snad chyběl ten arktickej den   )
  ) ℔
 ℔  -14°C ℔
 -14°C ℔  bezvětří
 bezvětří

v noci už to níž nešlodnešní minimum -14.5C včera po 20h. bylo těch -17.2C je to tedy nejnižší teplota tohoto roku.Oteplení je za dveřmi zasněžená krajina vypadá pěkně škoda, že musím být v práci jinak bych si udělal pěknou procházku je ideál vítr není silný a mrzne ale zítra už to bude zas oničem....škoda toho oteplení kdyby to vydrželo do konce roku byla by spokojenost.teplo,větrno co bude od úterý resp. středy tomu moc nepřidá fuj teda
 v noci už to níž nešlodnešní minimum -14.5C včera po 20h. bylo těch -17.2C je to tedy nejnižší teplota tohoto roku.Oteplení je za dveřmi zasněžená krajina vypadá pěkně škoda, že musím být v práci jinak bych si udělal pěknou procházku je ideál vítr není silný a mrzne ale zítra už to bude zas oničem....škoda toho oteplení kdyby to vydrželo do konce roku byla by spokojenost.teplo,větrno co bude od úterý resp. středy tomu moc nepřidá fuj teda
 Zajímavé bylo včerejší odpolední sněžení z jakési nízké oblačnosti, při kterém se teplota zvedla přechodně na -9, arktik tedy nepadl, no nevadí, máme za letošní zimu zatím zářezy dva. Jinak na okluzi v noci nespadlo nic, což se u JZ směru proudění v našem regionu dalo očekávat.
  Zajímavé bylo včerejší odpolední sněžení z jakési nízké oblačnosti, při kterém se teplota zvedla přechodně na -9, arktik tedy nepadl, no nevadí, máme za letošní zimu zatím zářezy dva. Jinak na okluzi v noci nespadlo nic, což se u JZ směru proudění v našem regionu dalo očekávat. a dnešní den bude taková sympatická tečka za uplynulým mrazivým obdobím.
  a dnešní den bude taková sympatická tečka za uplynulým mrazivým obdobím.

jinak u nás  má teplota  chuť jít ještě dolů ale dlouho to trvat nebude  je -9.7C při zemi -11C ....Maximum bylo "zatím" -7C ale je pravděpodobný že k půlnoci se oteplí takže proto zatím.
  jinak u nás  má teplota  chuť jít ještě dolů ale dlouho to trvat nebude  je -9.7C při zemi -11C ....Maximum bylo "zatím" -7C ale je pravděpodobný že k půlnoci se oteplí takže proto zatím.