tak u nás bylo ten den jasno s T -16,6 -9,0 a -13,1°C ráno a večer námraza, sníh cca 5cm, min ani max jsem tehdy neměřilbrhlik píše:Hezký den z Prahy,
Tak přece jenom zima ještě něco umí, v noci mrznoucí mlha a -13, ani teď před polednem nevystupuje teplota nad -10. Sněhu stále 5 - 10 cm (spíš k těm pěti) a ve vyšších polohách (Ruzyně) na stromech 1cm námraza.
Nemáte někdo teplotní záznamy z konce prosince 1996? Podle mého záznamu bylo 28.12.1996 v Praze-Dejvicích minimum -24 °C a maximum jen -15°C.
Aktuální počasí v ČR - leden 2009
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2009
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Podle očekávání se sem z Polska nasunula nízká oblačnost (vlastně vysoká, bo je 800 metrů nad zemí), kolem půlnoci ještě byla i mrznoucí mlha. Vzduch je nedýchatelný - 322 ug/m3 u PM10 (v noci) v Přerově dlouho nepamatuji...
Tmin -16,5°C (zatím letošní rekord), letiště mělo -19,6°C.

Tmin -16,5°C (zatím letošní rekord), letiště mělo -19,6°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je skoro zataženo ráno ještě jasno.T.min. ráno -14.8C bezvětří tlak 1030 hpa

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
-
- Meteostanice: NETKOM 265 NE
- Kontaktovat uživatele:
Skoro jasno , vítr do 1 m/s aktuálně -13,0 a teplota leze nehoru. Ráno v 7:31 naměřená zatím rekordní teplota Tmin -17,0
- hrdla3
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím z Lokte.Zde dnes zatím největší mráz této zimy a to -16,5st.Včera i dnes byl překonán rekord od počátku mého měření.Ráno oblačno,nyní už se oblačnost protrhala na jasno.Aktuální teplota -10,8st.
www.smart-web.cz/karel
www.smart-web.cz/karel
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, kam na ty mrazy chodíte. Aktuálně 2,4 °C
.
Teplota dneska překonala všechna očekávání. Oteplovat se začalo kolem 10:00 h, dokonce i hustě, ale velmi krátce, sněžilo Tohle žádný model, který znám nečekal. Po dlouhých x dnech se vyhoupla teplota konečně nad nulu, už mňa to začínalo štvát ani kuličky pořádně nešly udělat. Sníh slehnul na 1 - 3 cm a pokud bude další den nad nulou, tak už nebude ani to.

Teplota dneska překonala všechna očekávání. Oteplovat se začalo kolem 10:00 h, dokonce i hustě, ale velmi krátce, sněžilo Tohle žádný model, který znám nečekal. Po dlouhých x dnech se vyhoupla teplota konečně nad nulu, už mňa to začínalo štvát ani kuličky pořádně nešly udělat. Sníh slehnul na 1 - 3 cm a pokud bude další den nad nulou, tak už nebude ani to.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Geryku - ano včera to byla nějaká mimořádná povětrnostní deviace
Jenže už máme po ptákách, jak jsi psal o té nízké oblačnosti, večer po 22 hodině začala nastupovat - při -7 stupních. Díval jsem se taky na družicové snímky a tajně jsem doufal, že se to nějak rozpadne, bohužel vše dopadlo jinak. Sice modely dávaly nějaké minimální srážky, ale popravdě jsem je moc nečekal. Ráno -4 a po celý den zataženo nebo skoro zataženo, maxima dnes někde mezi 0 až -1 pod nulou, oblačasně sem tam práší sněhem, po celý den se udržuje takový poprašek. Teď navečer se vzduch začal horšit, jsme opět na tom nejhůře v rámci Karvinska, máme přes 200 mikrogramů. Za chvíli budeme na tom stejně, neboj
Teď je -2,5 podle teploměru, slabounce to klesá.
Stran nízké oblačnosti, zítra bšhem dne by mohla snad mizet. Výše ustoupí k východu a opět zesílí JZ vítr a snad se to profoukne, teploty klesnou. Doufám, že nechytneme vzdoušek od Mittalu ..
Zatím
Geryku - ano včera to byla nějaká mimořádná povětrnostní deviace

Stran nízké oblačnosti, zítra bšhem dne by mohla snad mizet. Výše ustoupí k východu a opět zesílí JZ vítr a snad se to profoukne, teploty klesnou. Doufám, že nechytneme vzdoušek od Mittalu ..

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
dneska asi nejchladnější den (průměrně za 24 h to ukazuje -10,1 °C) ráno -14,4 °C, odpoledne max. -5,7 °C. Ráno ještě bylo jasno ale pak se beznadějně zatáhlo nízkou oblačností a bylo zataženo až do večera. Večer se to protrhlo a je jasno.
Asi jsem úchyl ale po včerejším výletu mi to nestačilo a vyrazili jsme - skupinka 11 lidí - na výlet přes Pálavu. Celkem jsme našli 19 km. Mráz jsme necítili, zahřívali jsme se pálenkami všeho možného složení a bylo moc fajn. Doma jsem byl překvapený v 19:30 jsem odhadoval na -6°C a ve skutečnosti bylo -10°C (alkohol je sviňa). Zajímavé je, že naši ve Valticích mi hlásili odpoledne "slunečno".
Aktuálně -10,2 °C, a teplota už moc neklesá. Jasno.
P.S. Dnes je největší a tím pádem i nejjasnější úplněk tento rok (Měsíc je při tomto úplňku nejblíž Zemi), tak kdo máte jasno, tak se jukněte, stojí to za to, svítí to jako prase
dneska asi nejchladnější den (průměrně za 24 h to ukazuje -10,1 °C) ráno -14,4 °C, odpoledne max. -5,7 °C. Ráno ještě bylo jasno ale pak se beznadějně zatáhlo nízkou oblačností a bylo zataženo až do večera. Večer se to protrhlo a je jasno.
Asi jsem úchyl ale po včerejším výletu mi to nestačilo a vyrazili jsme - skupinka 11 lidí - na výlet přes Pálavu. Celkem jsme našli 19 km. Mráz jsme necítili, zahřívali jsme se pálenkami všeho možného složení a bylo moc fajn. Doma jsem byl překvapený v 19:30 jsem odhadoval na -6°C a ve skutečnosti bylo -10°C (alkohol je sviňa). Zajímavé je, že naši ve Valticích mi hlásili odpoledne "slunečno".
Aktuálně -10,2 °C, a teplota už moc neklesá. Jasno.
P.S. Dnes je největší a tím pádem i nejjasnější úplněk tento rok (Měsíc je při tomto úplňku nejblíž Zemi), tak kdo máte jasno, tak se jukněte, stojí to za to, svítí to jako prase

Zdravím všechny z Trutnova.Zima se přestěhovala do těch nejnižších poloh a směrem nahoru se otepluje.Dnes odpoledne jsem měl dojem,že mám z té zimy už vidění...Dívám se na web kamery,jak je na horách vymeteno bez obláčku zcela jasno-inverzní oblačnost sahající do asi 1200 metrů.U nás beznadějně zataženo inverzní oblačností s občasným slaboučkým sněžením z této oblačnosti.Proto jsem nemohl odpoledne věřit,když asi 30 minut sněžily velké vločky sněhu-žádné srážky z inverze...jenže jsem se hned juknul na web kamery nad Trutnov a oblačnost nad tou nízkou nikde...
Teď večer je dále zataženo -3 st,sem tam něco propadne,i nějáké mrholení už v tom je a slabá mlha poněkud sílí,takže nic moc proti včerejšímu večeru kdy pořádně mrzlo za skoro jasna.
Teď večer je dále zataženo -3 st,sem tam něco propadne,i nějáké mrholení už v tom je a slabá mlha poněkud sílí,takže nic moc proti včerejšímu večeru kdy pořádně mrzlo za skoro jasna.
Je to nádhera. Nízká oblačnost odplula před polednem a zatím se naštěstí nevrací. Jen ty teploty jsou nízké, nad -5 to vůbec nešlo, teď je -8. Ten mráz má ale jednu velkou výhodu - dá se bruslit na řece. Dnes odpoledne za slunečného počasí se na Malši dobře bavili dospělí i dětifractal píše:Dnes je největší a tím pádem i nejjasnější úplněk tento rok (Měsíc je při tomto úplňku nejblíž Zemi), tak kdo máte jasno, tak se jukněte, stojí to za to, svítí to jako prase

- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dneska ráno bylo vymeteno a podepsalo se to na minimu, které činilo -16°C. Den přinesl stejné počasí jako včera - a sice nelítostný boj sluníčka s nízkou oblačností. Chvilku svítilo, chvilku ne. Pořád byl docela velký mraz, ale kolem poledne najednou docela skok vzhůru na denní maximum -3,5°C. Ve 21:55 máme sice jasno, nicméně teplota nějak výtazně zatím neklesá, je -7°C. Jihomoravské hokejové derby dopadlo s Brnem v náš neprospěch, ale 4.270 lidí vidělo pěknou bitvu. Snad cca 1.600 Komeťáků, co tu bylo, neumrzne po cestě do Brna dom. Alkohol je nebezpečný. 

POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Th
- Kontaktovat uživatele:
Dnes celý den nízká oblačnost a dopoledne nám taky padaly dost velký vločky a celkem hustě, jinak sněžilo jen drobně a napadl poprašek. Celkem je 9-10 cm sněhu. Tmin -17,6° o půlnoci. V tu chvíli se zadeklovalo a teplota už jen stoupala a to i večer až na Tmax -3,5° v 21:45.
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
V noci "odplula" nízká oblačnost pryč a bylo skorojasno (Ci) a až teď ráno se sem žene mlha z Hornomoravského úvalu a zároveň se od jihu žene stratus, takže slunečno dnes asi moc nebude.
Vzduch je stále špatný
a PM10 je většinou nad 150 ug/m3, ale už bylo i hůř.
Tmax včera -4,5°C.
Tmin teď -13,5°C.
Sníh 10 cm starého zmrzlého.
Srážky neměřitelné, ale i tady včera slabě sněžilo ze stratocumulů.
Vzduch je stále špatný

Tmax včera -4,5°C.
Tmin teď -13,5°C.
Sníh 10 cm starého zmrzlého.
Srážky neměřitelné, ale i tady včera slabě sněžilo ze stratocumulů.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- hrdla3
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím z Lokte.Zde ráno opět oblačno,ale už nyní je oblačnost protrhaná na skoro jasno.Tmin -15,1st.,čímž jsme již třetí den za sebou překonaly rekord od počátku mého měření.Aktuálně skoro jasno,kouřmo,teplota -14,3st.,tlak 1032,5hPa a vlhkost 84%.Leží tu 5-13cm sněhu.Pěkný den přeji.
Ještě ke včerejšímu měsíci.Zde bylo téměř celou noc jasno a měsíc svítil,že krajina vypadala jako kdyby byla nasvícena obřím halogenem.Venku krásné světlo.
www.smart-web.cz/karel
Ještě ke včerejšímu měsíci.Zde bylo téměř celou noc jasno a měsíc svítil,že krajina vypadala jako kdyby byla nasvícena obřím halogenem.Venku krásné světlo.
www.smart-web.cz/karel
-
- Kontaktovat uživatele:
huj tak včera pořád podobné počasí posledních dnů zataženo, kouřmo s trvalým slabým sněžením, dopoledne přechodně oblačno, postupně odpoledne sněžení ustalo. Tmax -5,2°C Tmin -8,7°C vítr Z-Jz do 3 m/s Sníh dnes ráno
7 cm, od včera nový cca 1 cm
Aktuálně 09:45 zataženo, trvale slabě sněží
℔
-7,6°C ℔
vítr Jz do 1 m/s

Aktuálně 09:45 zataženo, trvale slabě sněží

Pěkný den z Teplic