Aktuální počasí v ČR - leden 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2009

Příspěvek od storm_ice »

brhlik píše:Hezký den z Prahy,
Tak přece jenom zima ještě něco umí, v noci mrznoucí mlha a -13, ani teď před polednem nevystupuje teplota nad -10. Sněhu stále 5 - 10 cm (spíš k těm pěti) a ve vyšších polohách (Ruzyně) na stromech 1cm námraza.

Nemáte někdo teplotní záznamy z konce prosince 1996? Podle mého záznamu bylo 28.12.1996 v Praze-Dejvicích minimum -24 °C a maximum jen -15°C.
tak u nás bylo ten den jasno s T -16,6 -9,0 a -13,1°C ráno a večer námraza, sníh cca 5cm, min ani max jsem tehdy neměřil
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Podle očekávání se sem z Polska nasunula nízká oblačnost (vlastně vysoká, bo je 800 metrů nad zemí), kolem půlnoci ještě byla i mrznoucí mlha. Vzduch je nedýchatelný - 322 ug/m3 u PM10 (v noci) v Přerově dlouho nepamatuji... :shock:

Tmin -16,5°C (zatím letošní rekord), letiště mělo -19,6°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je skoro zataženo ráno ještě jasno.T.min. ráno -14.8C bezvětří tlak 1030 hpa
Bobr
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr »

Skoro jasno , vítr do 1 m/s aktuálně -13,0 a teplota leze nehoru. Ráno v 7:31 naměřená zatím rekordní teplota Tmin -17,0
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes zatím největší mráz této zimy a to -16,5st.Včera i dnes byl překonán rekord od počátku mého měření.Ráno oblačno,nyní už se oblačnost protrhala na jasno.Aktuální teplota -10,8st.

www.smart-web.cz/karel
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Já nevím, kam na ty mrazy chodíte. Aktuálně 2,4 °C :lol: .

Teplota dneska překonala všechna očekávání. Oteplovat se začalo kolem 10:00 h, dokonce i hustě, ale velmi krátce, sněžilo Tohle žádný model, který znám nečekal. Po dlouhých x dnech se vyhoupla teplota konečně nad nulu, už mňa to začínalo štvát ani kuličky pořádně nešly udělat. Sníh slehnul na 1 - 3 cm a pokud bude další den nad nulou, tak už nebude ani to.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Geryku - ano včera to byla nějaká mimořádná povětrnostní deviace :mrgreen: Jenže už máme po ptákách, jak jsi psal o té nízké oblačnosti, večer po 22 hodině začala nastupovat - při -7 stupních. Díval jsem se taky na družicové snímky a tajně jsem doufal, že se to nějak rozpadne, bohužel vše dopadlo jinak. Sice modely dávaly nějaké minimální srážky, ale popravdě jsem je moc nečekal. Ráno -4 a po celý den zataženo nebo skoro zataženo, maxima dnes někde mezi 0 až -1 pod nulou, oblačasně sem tam práší sněhem, po celý den se udržuje takový poprašek. Teď navečer se vzduch začal horšit, jsme opět na tom nejhůře v rámci Karvinska, máme přes 200 mikrogramů. Za chvíli budeme na tom stejně, neboj :| Teď je -2,5 podle teploměru, slabounce to klesá.
Stran nízké oblačnosti, zítra bšhem dne by mohla snad mizet. Výše ustoupí k východu a opět zesílí JZ vítr a snad se to profoukne, teploty klesnou. Doufám, že nechytneme vzdoušek od Mittalu .. :|

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
dneska asi nejchladnější den (průměrně za 24 h to ukazuje -10,1 °C) ráno -14,4 °C, odpoledne max. -5,7 °C. Ráno ještě bylo jasno ale pak se beznadějně zatáhlo nízkou oblačností a bylo zataženo až do večera. Večer se to protrhlo a je jasno.

Asi jsem úchyl ale po včerejším výletu mi to nestačilo a vyrazili jsme - skupinka 11 lidí - na výlet přes Pálavu. Celkem jsme našli 19 km. Mráz jsme necítili, zahřívali jsme se pálenkami všeho možného složení a bylo moc fajn. Doma jsem byl překvapený v 19:30 jsem odhadoval na -6°C a ve skutečnosti bylo -10°C (alkohol je sviňa). Zajímavé je, že naši ve Valticích mi hlásili odpoledne "slunečno".

Aktuálně -10,2 °C, a teplota už moc neklesá. Jasno.

P.S. Dnes je největší a tím pádem i nejjasnější úplněk tento rok (Měsíc je při tomto úplňku nejblíž Zemi), tak kdo máte jasno, tak se jukněte, stojí to za to, svítí to jako prase :-)
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Zima se přestěhovala do těch nejnižších poloh a směrem nahoru se otepluje.Dnes odpoledne jsem měl dojem,že mám z té zimy už vidění...Dívám se na web kamery,jak je na horách vymeteno bez obláčku zcela jasno-inverzní oblačnost sahající do asi 1200 metrů.U nás beznadějně zataženo inverzní oblačností s občasným slaboučkým sněžením z této oblačnosti.Proto jsem nemohl odpoledne věřit,když asi 30 minut sněžily velké vločky sněhu-žádné srážky z inverze...jenže jsem se hned juknul na web kamery nad Trutnov a oblačnost nad tou nízkou nikde...
Teď večer je dále zataženo -3 st,sem tam něco propadne,i nějáké mrholení už v tom je a slabá mlha poněkud sílí,takže nic moc proti včerejšímu večeru kdy pořádně mrzlo za skoro jasna.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

fractal píše:Dnes je největší a tím pádem i nejjasnější úplněk tento rok (Měsíc je při tomto úplňku nejblíž Zemi), tak kdo máte jasno, tak se jukněte, stojí to za to, svítí to jako prase :-)
Je to nádhera. Nízká oblačnost odplula před polednem a zatím se naštěstí nevrací. Jen ty teploty jsou nízké, nad -5 to vůbec nešlo, teď je -8. Ten mráz má ale jednu velkou výhodu - dá se bruslit na řece. Dnes odpoledne za slunečného počasí se na Malši dobře bavili dospělí i děti :D
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím, dneska ráno bylo vymeteno a podepsalo se to na minimu, které činilo -16°C. Den přinesl stejné počasí jako včera - a sice nelítostný boj sluníčka s nízkou oblačností. Chvilku svítilo, chvilku ne. Pořád byl docela velký mraz, ale kolem poledne najednou docela skok vzhůru na denní maximum -3,5°C. Ve 21:55 máme sice jasno, nicméně teplota nějak výtazně zatím neklesá, je -7°C. Jihomoravské hokejové derby dopadlo s Brnem v náš neprospěch, ale 4.270 lidí vidělo pěknou bitvu. Snad cca 1.600 Komeťáků, co tu bylo, neumrzne po cestě do Brna dom. Alkohol je nebezpečný. :D
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Th
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Th »

Dnes celý den nízká oblačnost a dopoledne nám taky padaly dost velký vločky a celkem hustě, jinak sněžilo jen drobně a napadl poprašek. Celkem je 9-10 cm sněhu. Tmin -17,6° o půlnoci. V tu chvíli se zadeklovalo a teplota už jen stoupala a to i večer až na Tmax -3,5° v 21:45.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

V noci "odplula" nízká oblačnost pryč a bylo skorojasno (Ci) a až teď ráno se sem žene mlha z Hornomoravského úvalu a zároveň se od jihu žene stratus, takže slunečno dnes asi moc nebude.
Vzduch je stále špatný :( a PM10 je většinou nad 150 ug/m3, ale už bylo i hůř.

Tmax včera -4,5°C.
Tmin teď -13,5°C.
Sníh 10 cm starého zmrzlého.
Srážky neměřitelné, ale i tady včera slabě sněžilo ze stratocumulů.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde ráno opět oblačno,ale už nyní je oblačnost protrhaná na skoro jasno.Tmin -15,1st.,čímž jsme již třetí den za sebou překonaly rekord od počátku mého měření.Aktuálně skoro jasno,kouřmo,teplota -14,3st.,tlak 1032,5hPa a vlhkost 84%.Leží tu 5-13cm sněhu.Pěkný den přeji.
Ještě ke včerejšímu měsíci.Zde bylo téměř celou noc jasno a měsíc svítil,že krajina vypadala jako kdyby byla nasvícena obřím halogenem.Venku krásné světlo.

www.smart-web.cz/karel
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj tak včera pořád podobné počasí posledních dnů zataženo, kouřmo s trvalým slabým sněžením, dopoledne přechodně oblačno, postupně odpoledne sněžení ustalo. Tmax -5,2°C Tmin -8,7°C vítr Z-Jz do 3 m/s Sníh dnes ráno Obrázek 7 cm, od včera nový cca 1 cm

Aktuálně 09:45 zataženo, trvale slabě sněží ObrázekObrázek -7,6°CObrázek vítr Jz do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“