Já jen doufám, že letošní zima nebude takovej vývrhel, jako ta poslední, prakticky od konce prosince až do začátku března až na pár dní v kuse zataženo tim svinstvem straťáckým skoro za všech okolností, k tomu tady málo sněhu (10 cm), podepsal se tu krušnohorskej srážkovej stín. Další věc, co loňská zima postrádala bylo SZ až S proudění se sněhovejma přeháňkama, typický hlavně pro únor. Tyto situace sem se do vyšších poloh přinášej často obrovský množství sněhu z přeháněk, bohužel pro nižší polohy už to neplatí, hlavně na Moravě, tam spíš hrajou muziku balkánský TN, na druhou stranu ty ale sem sníh často vůbec nepřinesou, proto pro mě nemaj žádnej význam.
Nejsem moc velkej chladnomil (mám nejradši horký léto a bouřky), ale na druhou stranu vim, co teplý zimy způsobily, spoustu obtížnýho hmyzu, poblázněný rostlivy a ptáci a hlavně rezavý Španělský slimáci, který byli hlavně loni vidět na každým kroku, tak nůžky jen cvakaly. Byla to daň za to, že jsem si v lednu užíval 15°C a měl jsem radost, že nemusim nosit bundu, jak bylo fajn. Dále bylo málo zásoby podzemní vody, což se potvrdilo v třeba roce 2007 na plno už v dubnu. Letos je to po studenější zimě lepší, je míň škůdců a víc podzemní vody, i přes to, že letošní zima sněhem nepřekypovala. K ní přispěl i vlhkej březen a tady na západě i duben (hlavně situace z 17.4.2009). Proto všechno bych si přál spíše studenější zimu a hodně sněhu, minimum inverze, kombinace svítící Slunce+sníh je nádherná, ostatně studenější zima pomůže proti prasečí chřipce.