Chybné načítání srážek - WS 3600
Moderátor: Moderátoři
Chybné načítání srážek - WS 3600
Tak jsem se moc namlsal a dnes mi stanice připravila další nečekaný problém. Z ničeho nic se na ni ve 14:00 rozblikaly všechny alarmy, žádný jsem neměl zapnutý, datum naskočil úplně nesmyslný a hodiny ukazovaly 23:21. Musel jsem z ní odpojit zdroj i baterie, po nahození se nic moc nezměnilo a tak jsem musel alarmy ručně všechny po vypínat. A datum a čas nastavit ručně. Teď se chová normálně, když jsem porovnával data v historii s těmi co tam jsou teď, tak jsem zjistil, že je to podobné +- jako před posledním zápisem do historie. Akorát u srážek naskočilo nesmyslné číslo u abs. 1927,9 mm a u rel. 1926,4 mm. To jak jsem zjistil, se dá lehce přímo v datech, která ukládá textově meteostanice, opravit
.Těsně před tím, než se to zbláznilo jsem sledoval nesouhlas v údaji na displeji a pc v poli tendence, na stanici byl mráček s deštěm a na pc sluníčko s mráčkem. Vše před tím se vždy shodovalo. Máte někdo podobnou zkušenost? Dále pak jsem tady někde v debatě četl, že se Vám objevuje deštník na displ. meteo. Kdy má být vidět, já ho nikdy zatím neviděl.

Poradí mi někdo, jak se v kolonce "Absolute rain" zbavím čísla 1929,4 mm, které se tam nelogicky objevilo, přepsat lze, ale při příštím načítání je tam zase a další zápis po 10 min. je 3857,4 mm. Už jsem i znovu vyndal baterie i zdroj, nic nepomáhá. Po třech hodinách už jsem na čísle 15425,4 mm. Kdy mi to vybuchne???

- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj mno to se mi stalo také neni problém ve stanici ale spíš v HW mě to dělalo týden a přepisování dat mi fakt vadilo, program jsem odinstaloval a šlo to zas oki (napodruhé) zkus to snad to i tobě pomůže 

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
-
- Kontaktovat uživatele:
no mně se to povedlo až na podruhé to jsem ještě zkoušel odpojit stanici apod. - na stanici byly údaje v poho, takže to muselo být HW (já smáznul jak HW tak i HP) akorát si odpoj stanici, bo myslim že pokud ti to nahraje data do pc tak už je pak nedostaneš pokud jsou smazanýValtr píše:Tak bohužel nic, zas to jede znovu od 1929.4 mm.Už jdu chrápat, ráno se ozvu, co bude za překvapení

Pěkný den z Teplic
Tak konečně to už zas chodí jak má
. Dělal jsem zásadní chybu, že když jsem resetoval meteostanici, nepočkal jsem, až se vymaže celá paměť EEPROM. V návodu to není. Musí se dát "FACTORY RESET" , to potvrdit "CONFIRM" a čakat až skoro 10 min. stanice píše "IN PROGRES", až se to celé zresetuje a stanice to pípnutím oznámí, napíše "REMOVE BATERY". Pak teprve vyndat baterie a zdroj. Já vždy, když se nic nedělo a tvářila se jako zaseklá, nic nereagovalo a psalo to pouze "IN PROGRES" (jelikož anglicky neumím a v návodu se o tom nepíše), tak jsem nečekal a po chvíli jsem z ní vyndal baterie a zdroj. Snad moje neznalost angličtiny někomu dalšímu po přečtení tohoto článku pomůže 

- Kontaktovat uživatele:
Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600:Valtr píše:Tak konečně to už zas chodí jak má. Dělal jsem zásadní chybu, že když jsem resetoval meteostanici, nepočkal jsem, až se vymaže celá paměť EEPROM. V návodu to není. Musí se dát "FACTORY RESET" , to potvrdit "CONFIRM" a čakat až skoro 10 min. stanice píše "IN PROGRES", až se to celé zresetuje a stanice to pípnutím oznámí, napíše "REMOVE BATERY". Pak teprve vyndat baterie a zdroj. Já vždy, když se nic nedělo a tvářila se jako zaseklá, nic nereagovalo a psalo to pouze "IN PROGRES" (jelikož anglicky neumím a v návodu se o tom nepíše), tak jsem nečekal a po chvíli jsem z ní vyndal baterie a zdroj. Snad moje neznalost angličtiny někomu dalšímu po přečtení tohoto článku pomůže
Poznámka: Proces vymazání paměti a opětovného nastavení na základní hodnoty může trvat až 5 minut. Během této doby bude zobrazen nápis FACTORY RESET IN PROGRESS. Jakmile bude tento proces ukončen zobrazí se text REMOVE BATTERY. Vyjměte baterie a opět postupujte při uvádění stanice do provozu od bodu "Uvedení do provozu". Ukončit nastavování lze vždy stisknutím tlačítka EXIT.
Takže z toho vyplývá, že je nutno počkat na nápis REMOVE BATTERY. Pokud to v návodu napsáno nemáte, pak se nejedná o mnou prodávaný kus.
Orig. návod jsem někde při stěhování věcí zašantročil, mám návod od Conrada, někdo ho tady inzeroval, kde je ke stažení. Můžu poprosit o Váš?Roman -dovozce píše:Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600:Valtr píše:Tak konečně to už zas chodí jak má. Dělal jsem zásadní chybu, že když jsem resetoval meteostanici, nepočkal jsem, až se vymaže celá paměť EEPROM. V návodu to není. Musí se dát "FACTORY RESET" , to potvrdit "CONFIRM" a čakat až skoro 10 min. stanice píše "IN PROGRES", až se to celé zresetuje a stanice to pípnutím oznámí, napíše "REMOVE BATERY". Pak teprve vyndat baterie a zdroj. Já vždy, když se nic nedělo a tvářila se jako zaseklá, nic nereagovalo a psalo to pouze "IN PROGRES" (jelikož anglicky neumím a v návodu se o tom nepíše), tak jsem nečekal a po chvíli jsem z ní vyndal baterie a zdroj. Snad moje neznalost angličtiny někomu dalšímu po přečtení tohoto článku pomůže
Poznámka: Proces vymazání paměti a opětovného nastavení na základní hodnoty může trvat až 5 minut. Během této doby bude zobrazen nápis FACTORY RESET IN PROGRESS. Jakmile bude tento proces ukončen zobrazí se text REMOVE BATTERY. Vyjměte baterie a opět postupujte při uvádění stanice do provozu od bodu "Uvedení do provozu". Ukončit nastavování lze vždy stisknutím tlačítka EXIT.
Takže z toho vyplývá, že je nutno počkat na nápis REMOVE BATTERY. Pokud to v návodu napsáno nemáte, pak se nejedná o mnou prodávaný kus.

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel návody neposkytuji a už vůbec ne v elektronické podobě. Prosím pochopte. Pouze k výrobku. Pokud máte návod jen od Conrada, který je tragický, pak se nedivím, že máte problémy.Valtr píše:Orig. návod jsem někde při stěhování věcí zašantročil, mám návod od Conrada, někdo ho tady inzeroval, kde je ke stažení. Můžu poprosit o Váš?Roman -dovozce píše:Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600:Valtr píše:Tak konečně to už zas chodí jak má. Dělal jsem zásadní chybu, že když jsem resetoval meteostanici, nepočkal jsem, až se vymaže celá paměť EEPROM. V návodu to není. Musí se dát "FACTORY RESET" , to potvrdit "CONFIRM" a čakat až skoro 10 min. stanice píše "IN PROGRES", až se to celé zresetuje a stanice to pípnutím oznámí, napíše "REMOVE BATERY". Pak teprve vyndat baterie a zdroj. Já vždy, když se nic nedělo a tvářila se jako zaseklá, nic nereagovalo a psalo to pouze "IN PROGRES" (jelikož anglicky neumím a v návodu se o tom nepíše), tak jsem nečekal a po chvíli jsem z ní vyndal baterie a zdroj. Snad moje neznalost angličtiny někomu dalšímu po přečtení tohoto článku pomůže
-
- Kontaktovat uživatele:
Čekání na nápis REMOVE BATTERY není ani v originálním anglickém navodu, takže problém není v nekvalitním překladu (i když také není vždy dokonalý) ale spíše ve špatném návodu jako takovém (anglická verze). Nebo snad existuje nějaký jiný anglický návod než jsem ke stanici dostal já?Roman -dovozce píše:Bohužel návody neposkytuji a už vůbec ne v elektronické podobě. Prosím pochopte. Pouze k výrobku. Pokud máte návod jen od Conrada, který je tragický, pak se nedivím, že máte problémy.Valtr píše:Orig. návod jsem někde při stěhování věcí zašantročil, mám návod od Conrada, někdo ho tady inzeroval, kde je ke stažení. Můžu poprosit o Váš?Roman -dovozce píše: Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600:
- Roman -dovozce
- Kontaktovat uživatele:
Máte pravdu, v anglickém manuálu, který je opravdu špatný a z kterého čerpal (a mnoho ještě pokazil Conrad, který označuje např. přijímač signálu DCF-77 jako "Rádiově řízený časový spínač DCF77"Roman -dovozce píše:Bohužel návody neposkytuji a už vůbec ne v elektronické podobě. Prosím pochopte. Pouze k výrobku. Pokud máte návod jen od Conrada, který je tragický, pak se nedivím, že máte problémy.Valtr píše:Orig. návod jsem někde při stěhování věcí zašantročil, mám návod od Conrada, někdo ho tady inzeroval, kde je ke stažení. Můžu poprosit o Váš?Roman -dovozce píše: Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600:

Já jsem ale neříkal, že ho chci v el. podobě.Roman -dovozce píše:Bohužel návody neposkytuji a už vůbec ne v elektronické podobě. Prosím pochopte. Pouze k výrobku. Pokud máte návod jen od Conrada, který je tragický, pak se nedivím, že máte problémy.Valtr píše:Orig. návod jsem někde při stěhování věcí zašantročil, mám návod od Conrada, někdo ho tady inzeroval, kde je ke stažení. Můžu poprosit o Váš?Roman -dovozce píše: Nejsem jediným dovozcem a přikládám mnou vypracované návody, kde je na titulní straně logo "GARNI Technology". Cituji ze strany 10 mého návodu pro WS 3600: