WS 3500 a jim podobne neni podporovana a sam nevim ani proc tomu tak neni. Ikdyz co vim, tak na linux WSka funguje paradne a do meteohub by to slo pridat v pohode.
Administrace je ciste webova administrace. Zadne scripty (ty lze pouzit jen u grafu, kdyz chcete mit nejaky extra graf), ale i na toto je srozumitelna napoveda, tak ze to zvladnout je. Na vic SleevaPlug nebo-li MeteoPlug je hodne inteligentni vecicka.
Umi to:
- poslat Vam email o tom, ze baterie je jiz slaba na nekterem senzoru
- upozorni Vas to na emailu treba na vypadek meteostanice a jine problemy
- posila to nonstop data pres FTPko
- tvori to grafy a posila na FTP uz jen hotove obrazky
- zere to jen 5W a tuto mini krabicku spolecne s meteostanici muzete umistit do venkovni krabice (tak to resim ja) a v zime krabicku mam jen olepenou tepelnou izolaci
- pokud pridavate nejake dalsi cidlo, meteoPlug jej ihned identifikuje a uz data uklada
- lze na nem nastavit i prubezny restart (kazdy den, tyden apod.)
Nejvetsi pecka jsou ty grafy. Zere to jen 5W, vytvori Vam to grafy, posle TXT informace, vse pres FTP, upozorni na slabou baterii. A pokud tuto vecicku mate pripojenou na pevnou IP adresu jako ja, tak pekne v teple domova pres webovy prohlizec si MeteoPlug nastavuji, delam nove grafy atd. a vse se me haze pak na muj web
http://www.napajedlaci.cz.
Na vic co me tesi je usetreny cas s ruznymi grafy pres PHP apod., jezdenim treba na zahradu kvuli tomu, ze se treba sem tam PC zasekne. Tento MeteoPlug je novejsi verze a tak pri vypadku elektriky a po opetovnem nahozeni....MeteoPlug se sam nastartuje a funguje dal.
Jediny problem ktery me stve je ten, ze MeteoPlug nedokaze donacist data z meteostanice, v pripade, ze nastane vypadek a meteostanice ma svou vnitrni pamet, ale tak co uz.
A linuxu se nebojte, nic z nej tam nepocitite. Na vic tento MeteoPlug ma svuj FTP server, tak ze muzete mu tam poslat treba jine ikonky mesice, udelat si svoje TEMPLATES tak, aby Vam on sam dodaval jiz hotove data.
Jinak MeteoPlug pracuje s FLASH kartou, kterou ma jako svuj hardisk. Bohuzel se me hned z pocatku stalo, ze karta po nejakem dni prestala komunikovat, tak ze jsem musel koupit jinou. Instalace MeteoHub software je jednoducha. Stahnete si tzv. IMG (ISO) soubor z meteohub.de a tento IMG soubor pak pres software otevrete a nahreje rozbalene soubory na kartu. Pak jen flash kartu zasunete do meteoPlug a hotovo.
V pripade, ze se Vam to cele pokazi, tak muzete si sem tam udelat zalohu nastaveni. Tak ze opet o praci mene.
METEOPLUG prodavam i ja ve svem obchode
http://meteostanice.e-pocasi.cz/368-met ... oplug.html za
5 546,00 Kč s DPH
Ptejte se me na cokoliv, rad odpovim.