Nazdárek,
Včera opravdu jarní den s 17 stupni, polojasno, s vysokou cirrovitou oblačností, ráno oblačno Sc a 6 stupňů. večer při skoro zatažené obloze bylo 15! Odpoledne až pocit dusna, vítr mírný až čerstvý JZ. Když už tady o dusnu píši, souvisí úzce ze špatným vzduchem. Pocit dusna bude vždy, byť by v něm nebyl jediný gram vodních par. Jo, čistý vzduch -
Info z úerní demonstrance za čistý vzduch. Sic jsem tam nebyl, ale bzl nam kolega - sešlo se odhadem 700 lidí na náměstí v Ostravě, podle občanského združení vzduch a dalších příspěvatelů dýcháme nejhorší vzduch v Evropě, čemuž se nedivím a ostatně jsem to i zde publikoval.
Co se týče strategického plánu města - jsem interpeloval největší zhovadilosti, na které jsem natrefil - tedy výstavba nakupního centra na poměrně malé ploše u nemocnice !!!, plánovaný přívaděč k dálnici, resp. spojka Karviná, Havířov,Ostrava vedoucí lesem, vedle rekreační zóny a domků těch, kteří utekli před hlukem

a likvidující vodní zdroj(v podstatě obchvat Havířova, na který doplatíme mmy v Orlové

), V neposlední řadě nesmyslné přemostění dvou sídlištních ulic, to aby zřejmě auta mohla jezdit naokolo sídliště a hledat volný flek atd..,.... . Za týden se projednává důležitější dokument, to je územní plán města, tak uvidím. Chytla mně totiž záda, přes ně mně asi přejel tank, herdek. Zpět k počasí.
V noci trochu sprchlo, aby bylo ještě tepleji - Minima někde na 11, či 10, teď je 15, vítr zesílil a obzor nabral nafialovělé odstíny. Fén jak vyšitý.

Oblačnost jen vysoká, obloha zmodrala, slunko pere jak o život. Zase nejtepleji v repiblice. Co se týče srážek, jsem těžce skeptický. Při dosavadních směrech proudění, nic rozumného nepříjde a je to už třeba.
tolik zatím z Orlové