Tak jsem se ještě letos dočkal pořádné bouřky, ale nebylo to v ČR, ale ve Slovinsku. Ve čtvrtek ráno jsme vyjeli do Italie přes Prahu, Brno, Vídeň Linz, Graz, Maribor, Ljublaň, Padovu a do Faenzi (
hlavně nepřemýšlejte nad tím proč jsme tak kličkovali
), ale spáteční cesta už vedla nejkratší cestou domů. Již ve čtvrtek pozdě večer jsem nad Rakouskem pozoroval vzdálenou blýskavici, předzvěst věcí příštích. A než jsme projeli Rakousko, křížem krážem, tak se jež rozednívalo a vyrazili jsme směr Slovinsko. Již z velké dálky bylo vidět tvorbu takových nemastných neslaných Cb, žádá struktura, ale blesky na tu velkou vzálenost prostě krása. Po přijezedu do Mariboru jsme pozvolna vjížděli do bouřky, která nás provázela neskutečně dlouho, protože jsme jeli na jih a tato bouřka aspoň podle mého odhadu rovněž postupovala na jih. Krátce za Mariborem jsme do ni vjeli

. To bylo žůůůůůůůůůžo, po tak dlouhé době zase pořádná bouřka. Blesků okolo nás nepočítaně, přičemž jeden bouchnul přímo vedle nás (srdečko poskočilo nadšením). Slejvák od vjezdu do bouřky s intezitou cca 20 - 40 mm /h, ve kterém jsme jeli snad přes hodinu. Poté po zbytek cesty už jen krásně jasno a na můj vkus až moc horko. měli jsme velké štěstí na provoz, tam kde jsme jeli to šlo vždy velmi dobře, ale protisměr byl zarvaný, přičemž nejhorší to bylo okolo Boloni, kdy bylo zablokovaných 7 průhu (3 pruhy dálnice v protisměru + souběžná silnice o dvou pruzích a dva pruhy souběžné silnice v našem směru) a jen naše část jela bez problému

, ale to byly zácpy, kam se hrabe Jižní spojka. Jinač nejhořší dálnice po které jsem jel zcela jednoznačně naše D1 !!!!!!!. Domu jsem dojel v sobotu po poledni a ještě v neděli jsme vyrazili k Praze a okolo Nového Města nad Metují zpět. Jinak jsem viděl na vlastní kůži jak italové dokáží udělat z jednohu pruhu dva (to jsem ještě chápal), ale to jak ještě mezi sebou různě kličkovali, tak to už bylo nad mé chápaní o bezpečném provozu. Ovšem, mi jsme jeli dodávkou a preventivně jsme se natlačili do prostřed těch "dvou pruhů", hned se lépe dýchalo

. Za dobu co jsem byl pryč, tak spadlo 0,8 mm.
CtiborV: bedličky rostou bráchovi v květináčích