Aktuální počasí v ČR - září 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - září 2009

Příspěvek od CtiborV »

Dnesni TMax vylezlo lehce nad 20 st. C. Jinak bylo polojasno, oblacno i zatazeno, mirny vychodni vitr. Mraku se nam po obloze vali hodne ale srazky zadne, obcas akorat spadne par kapek. Sucho je znat, tesil jsem se na zber bedli, ale s timhle suchem asi zase utru nos, jak minuly rok(musel jsem nakonec ke znamym do hor :) )...
Vyhledy nejsou prilis optimisticke, uz mesic trvajici obnova tlakovych vysi z atlantiku bude dale pokracovat, tlakove nize uz to vzdaly a maximalne se sem dostanou ve vyssich vrstvach atmosfery. Viz zitrejsi vysravka, vzhledem k tomu ze srazky maji prijit od vychodu, cekam kvalitni 0 mm, vzhledem k srazkovemu stinu.
Kde nam zmizely janovske tlakove nize? Minuly rok na zacatku zimy jsme meli mozna 2x do tydne, letos si nepamatuju ani na jednu...
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
pokud shrnu uplynulé dny tak:
do ČT včetně babí léto s Tmin kolem 8 a Tmax kolem 23.
PÁ ráno zataženo s deštěm (2 mm), postupně až polojasno.
SO zatažená, až pozdě odpoledne protrhávání.
Ne polojasno. Tmax So i NE kolem 18.
A zítra by mělo pršet, tak jsem zvědav...
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Dnešní ráno tady bylo na rozdíl od velké části ČR skorojasné s Tmin +9,5°C ;-) a až teď se zatahuje. Moc dlouho už nespadla ani kapka deště a když kouknu na výhledy, tak můžu jen doufat, že se na Přerov trefí nějaká přeháňka (snad i bouřka), bo trvalejší déšť je v nedohlednu.
V dalších dnech se stále obávám SV fučáku se stratem na obloze, který pocit podzimního tepla tradičně kazí. No uvidíme ještě.

Letošní bouřková sezóna začala v Přerově a okolí extrémně pozdě (v polovině května první zahřmění) a skončila (?) extrémně brzy (v podstatě na konci července). Přesto jsem zažil nadprůměrný počet dní s bouřkou (tuším že 31). Nezažil jsem ale ani jednu bouřku, která by mi utvěla déle v paměti a letos netuším, jak vypadá pořádný liják při bouřce, kroupy nebo silný vítr (ale ono zase není moc o co stát)... Přitom 20 km severovýchodně byly povodně... :(
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
tady počasí zatím spíše letnějšího charakteru, včera prakticky celý den jasno či skoro jasno (občas to kazila nějaká vysoká oblačnost ale nebyla moc na obloze vidět). Ráno kolem 14 °C, odpoledne necelých 24 °C. Prostě ideální neděle.

Dneska už to podzimně vypadá. Zataženo, občas nějaká kapka spadne ale nic měřitelného, ráno 12,2 °C, teď ke 14 °C,
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Nedělní Tmin +6,5°C, Tmax +19,0°C, tlak v 15:00 1015 hPa (proti sobotě slušný pokles). Během dne oblačno až skoro zataženo, ale k večeru rychlé vyjasnění až na jasno (a s tím související rychlý pád teploty na +6,8°C v 22:00). Před půlnocí se již opět zatáhlo a začalo se oteplovat.
Dnešní Tmin +4,2°C, aktuálně v 9:20 máme +13,9°C, tlak 1019 hPa (mírný vzestup). Skoro zataženo beze srážek (něco by mohlo přijít od jihu, vítr SV do 4 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Ráno zataženo a dokonce i slabý déšť v 7 hodin ráno,ale dlůho nepršelo od jihovýchodu se oblačnost protrhávala a pršet přestalo.Teď je skoro zataženo a bezesrážek.Teplota ranní 17°C. Denní zatím 19,3°C. Větr moc nefůká je V-SV 2-5m/s.Jinak odpoledne ještě mohou se vytvořit lokální přeháňky a možná i nějaká bouřka tož uvidíme. Jinak co se týče bůřek tak letos jich bylo méně jako loni.Loni bylo 34 bouřek za sezónu v 24 bouřkových dnech. Letos zatím 28 bouřek v 20 dnech. Ještě nějaká bůřtička by neuškodila. :)
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

O víkendu jsem dělal na baráku a počasí vyloženě přálo. Nebylo letně teplo, ani podzimně pošmourno.

Sobota polojasná, 12,2°C - 20,8°C, beze srážek.
Neděle oblačná až polojasná, 10,8°C - 19,7°C, beze srážek.

Dnes je od rána zataženo s občasným zamrholením, ze kterého zatím spadlo 0,9 mm. Je chladno 13,4°C. To se ale zítra změní a pokračovat bude babí léto! Ty modely teda otáčejí celkem solidně - minulý týden jsem už babí léto pohřbil... :D
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Tak nám tu spadlo 5 kapek a sucho pokračuje. Všechny srážky vypadávají západně od nás a jinak tomu asi už nebude....
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je tu zataženo a k tomu ještě větrno fouká od V-SV 4 - 7 m/s teplota je okolo 20C bylo i pár slabounkých přeháňek ale neměřitelné množství.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Tak jsem se ještě letos dočkal pořádné bouřky, ale nebylo to v ČR, ale ve Slovinsku. Ve čtvrtek ráno jsme vyjeli do Italie přes Prahu, Brno, Vídeň Linz, Graz, Maribor, Ljublaň, Padovu a do Faenzi (hlavně nepřemýšlejte nad tím proč jsme tak kličkovali :wink: ), ale spáteční cesta už vedla nejkratší cestou domů. Již ve čtvrtek pozdě večer jsem nad Rakouskem pozoroval vzdálenou blýskavici, předzvěst věcí příštích. A než jsme projeli Rakousko, křížem krážem, tak se jež rozednívalo a vyrazili jsme směr Slovinsko. Již z velké dálky bylo vidět tvorbu takových nemastných neslaných Cb, žádá struktura, ale blesky na tu velkou vzálenost prostě krása. Po přijezedu do Mariboru jsme pozvolna vjížděli do bouřky, která nás provázela neskutečně dlouho, protože jsme jeli na jih a tato bouřka aspoň podle mého odhadu rovněž postupovala na jih. Krátce za Mariborem jsme do ni vjeli :D. To bylo žůůůůůůůůůžo, po tak dlouhé době zase pořádná bouřka. Blesků okolo nás nepočítaně, přičemž jeden bouchnul přímo vedle nás (srdečko poskočilo nadšením). Slejvák od vjezdu do bouřky s intezitou cca 20 - 40 mm /h, ve kterém jsme jeli snad přes hodinu. Poté po zbytek cesty už jen krásně jasno a na můj vkus až moc horko. měli jsme velké štěstí na provoz, tam kde jsme jeli to šlo vždy velmi dobře, ale protisměr byl zarvaný, přičemž nejhorší to bylo okolo Boloni, kdy bylo zablokovaných 7 průhu (3 pruhy dálnice v protisměru + souběžná silnice o dvou pruzích a dva pruhy souběžné silnice v našem směru) a jen naše část jela bez problému :), ale to byly zácpy, kam se hrabe Jižní spojka. Jinač nejhořší dálnice po které jsem jel zcela jednoznačně naše D1 !!!!!!!. Domu jsem dojel v sobotu po poledni a ještě v neděli jsme vyrazili k Praze a okolo Nového Města nad Metují zpět. Jinak jsem viděl na vlastní kůži jak italové dokáží udělat z jednohu pruhu dva (to jsem ještě chápal), ale to jak ještě mezi sebou různě kličkovali, tak to už bylo nad mé chápaní o bezpečném provozu. Ovšem, mi jsme jeli dodávkou a preventivně jsme se natlačili do prostřed těch "dvou pruhů", hned se lépe dýchalo :D. Za dobu co jsem byl pryč, tak spadlo 0,8 mm.

CtiborV: bedličky rostou bráchovi v květináčích :) :)
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes ryze podzimní počasí.Zataženo,občasný déšť,ve kterém napršelo zatím 5,6mm.Aspoň se trochu zmírní již poměrně velké sucho,které tu panuje a na okrajích lesa by mohli vyrůst i nějaké houby.Dnešní Tmin +8,1st. a Tmax díky celodenní oblačnosti pouze +11,1st.Přeji pěkný zbytek dne.

www.smart-web.cz/karel
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tak dnes nakonec 21,5 °C, příjemně fajn. Slunce sice nevylezlo ale na druhou stranu nic nesprchlo. Sucho celkem je. Ale teď na podzim už to není tak kritické. Víno aspoň bude pěkně sladké ;-)
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Poslední dny už vládne podzim a denní teploty jsou v maximech lehce nad +15 st.O proti jiným místům u nás docela slabota jak tak čtu..No snad se ještě ohřejeme i tady u nás-myšleno venku :) Srážky nás dnes zcela minuly.Pořádně se nám ty dny krátí,rovnodennost je za dveřmi.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Michal Geryk píše:Letošní bouřková sezóna začala v Přerově a okolí extrémně pozdě (v polovině května první zahřmění) a skončila (?) extrémně brzy (v podstatě na konci července).
U nás začala bouřková sezóna 5.4. (vím to přesně, neb jsem promokl na kost) a prozatím skončila 21.8. Naštěstí se nám úplně vyhýbaly bouřky s extrémními doprovodnými jevy, jen občas hodně napršelo.
Dnes jsme zažili horší variantu října se zataženou oblohou, slabým deštěm a teplotou 11-12 stupňů. Aktuálně je stále zataženo hustou vrstevnatou dekou, lezavé vlhko, ani teplota se nehýbe. Výhled na víceméně slunečno a přes dvacet beru :D

Zdravím
Vichr
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
dnes změna - zataženo a po velkou většinu dne déšť. Dalo to 7 mm. Teplota se pohybovala v rozmezí 10,1 až 12,8.
Zářijový úhrn srážek tedy posunujeme na 21 mm.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“