Aktuální počasí v ČR - červen 2008

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - červen 2008

Příspěvek od Tom »

K fotbalu no comment posledních 20 minut absolutně nezvládli ...ale je to jen sport :D svět se nezboří

Dnes po ránu je polojasno (na severním obzoru je oblačno zato na jižním jasno)jsme mezi tím.T. min. +9C opět chladno.Aktuální teplota +12.7C bezvětří,tlak 1009.6 hpa vlhkost 91%
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

S naší obranou bychom čtvrtfinále asi stejně projeli, ale nikoho nekritizuji, zvlášť ne trenéra, bo ten toho v repre dokázal dost a měli bychom mu poděkovat! Ne vždycky se daří...

Radši se vrátím k počasí. Minulé dny popršelo hlavně v Čechách, ale dnes (byť to tak zatím nevypadá) budou díky jakési instabilitě i střihu větru přeháňky a snad i bouřky i na východě, byť ALADIN říká něco jiného (ten dává silné srážky zítra k ránu do Beskyd).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

gerykm píše:S naší obranou bychom čtvrtfinále asi stejně projeli, ale nikoho nekritizuji, zvlášť ne trenéra, bo ten toho v repre dokázal dost a měli bychom mu poděkovat! Ne vždycky se daří...

Radši se vrátím k počasí. Minulé dny popršelo hlavně v Čechách, ale dnes (byť to tak zatím nevypadá) budou díky jakési instabilitě i střihu větru přeháňky a snad i bouřky i na východě, byť ALADIN říká něco jiného (ten dává silné srážky zítra k ránu do Beskyd).
Teď silné srážky z čeho .. večerní bouřky co se rozlejou do deště? nebo pak trvalé srážky co by postupovaly v ose a by tak trvalé.

Ještě k tomu fotbalu ... včera bych střídal už i za stavu 2:0 jinak ... ale to je kdyby ... jednou to vyjde jindy ne a je pravda, že sme něčeho dosáhli, škoda včera to mohlo být veselejší :D
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Aspon tady do Brucknera Kollera nešijí jak na diskuzích(píší tam že je neschopný dřevo atd.kdyby jsme ho neměli ta jsme v.... :D ) ale ted bude asi krize když pár fotbalistů a trenér odejde .Nepovedl se zápas a každý z toho dělá obrovskou bublinu.Prostě to jen nezvládli taky jsme s Nizozemskem prohrávali 0:2 a vyhráli 3:2 fotbal to je prostě fotbal :D No nic nejsme na foru o fotbale

Jinak je oblačno t. +19C
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Na fotbal naštěstí nekoukám...

Už aby skončilo studené období, dneska je taková kosa, že už je to skoro na nahození topení. Sice tu narozdíl od Šumavy nemrzlo, ale sobotní Tmin +2,6°C byla dost nízká, stejně jako nedělní +5,3°C. Ani před den to nebyla žádná sláva, v sobotu přes den skoro zataženo s Tmax +19,1°C. V neděli se sice vyjasnilo a všechny přeháňky a bouřky až na večerní srážkové pásmo nás minuly, ale Tmax +24,1°C také nic moc. Dnes je od rána zataženo, Tmin +6,2°C, se slabým přerušovaným deštěm. Aktuálně v 13:20 teplota +14,3°C, tlak 1011 hPa setrvalý stav, slabý déšť (denní úhrn 1,5 mm), bezvětří.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

K fotbalu: Ač jsem se díval a v koutku duše jsem si přál, aby naši vyhráli, tak jsem měl vsazeno na výhru turků :twisted: a vyhrál jsem nějaké penízky. A proč jsem tak vsadil? Protože jsem realista a sledoval jsem poctivě jednotlivé zápasy. To mne přesvědčilo, že naši nakonec prohrají. Vždyť jsme neměli žádnou zálohu a to je v dnešním fotbale základ. Koller, Sionko, Grygera, Jankulovski byli vidět, ale ostatní byli do počtu. Takže jsem jen reálně zhodnotil naše šance a neváhal jsem a dal jsem na turky a škoda jen, že jsem nedal za víc.

Zpět k počasí
Dneska jsem byl docela zaskočen vývojem v odpoledních hodinách. Musím se přiznat, že se zase budu mlátit do hlavy :), protože jsem měl povinnosti v lese a neměl jsem čas ani myšlenky na focení, takže jsem si nechal foťák doma. Poprvé jsem si zanadával, když se vytvořil nádherný Ac duplikatus nad Cu a byl nádherně osvícen sluncem. Podruhé to už jsem nadával chutně, když jsem uslyšel uprostřed lesa zahřmění. Jsem se podíval a viděl jsem jen nijak nezajímavou základnu mraku, ale...... . Nedalo mě to a vylezl jsem o pár výškových metrů výš a zavyl jsem :x. Nádherné panorama s postupujícím Cb a na čele hůlava. Když jsem přijel domů už nebylo co fotit, protože bouřka procházela přes Větřkovice. Několik CG blesků do 2 km a jeden do 0,5 km. Srážky odhadem ke dvěma milimetrům a stále lehce prší. Dnešní tmax 20,5 °C, tmin 4,3 °C, aktuálně 15,6 °C
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Janek

Příspěvek od Janek »

Tak dnes celkem nečekaně teplo, Tmax k 25°C, přes den i čerstvý vítr a na obloze s pokrytím 4-7/8 Cu všeho druhu, Ac, Cs.
Aladin pořád dává slušné srážky pro Javorníky a Beskydy. Bohužel nevím, jak je to se srážkami v okolí (kromě pozorování z okna); je někde radar Skalky funkční :?: :?:
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
brad182

Příspěvek od brad182 »

Tak tady tak teplo nebylo, Tmax 20,6°C, pres den vetsinou oblacno, po nekolika dnech, kdy se nam srazky vyhybaly, dneska spadlo ve 2 prehankach 1,5mm, slabota. Rano zase chladne, Tmin 5,7°C.
Aktualne je oblacno a 16,1°C.
Zdravim z Moravskeho krasu.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Aktuálně je dnes již po druhé bouřce, ale opět jsem měl na starosti něco jiného. Dneska je den ........... Takže můžu jen stručně napsat, že spadly 4 mm a ke konci dokonce začaly padat natáté krupky. Abych nezapomněl, tak jsem dnes ochutnal první zralé lesní borůvky, ale oproti loňsku je přeci jenom chladněji. V loni již byly plody na kiwi a letos teprve kvete.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
dnes opět skoro zataženo a poměrně chladno, ráno s deštíkem. Tmin 10,0; Tmax 17,2; 1 mm srážek.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Dnes oblačno až zataženo s přeháňkami a přechodně i polojasno.Napršelo 4,6mm.Tmin +8,6st. a Tmax +15,0st.,takže nic moc.Jedna zajímavost:Třetí den za sebou zapisuji v 21.00 teplotu přesně +11,7st. :o Aktuálně v 21.25 je oblačno,teplota +11,6st.,tlak 1011hPa a vlhkost 70%.Pěkný zbytek dne.

www.smart-web.cz/karel
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Takže v Helsinkách stále polojasno, max do 18, teď je kolem 13, slunko právě zapadlo,
Co mám z Orlové - Skype :mrgreen: informace, právě je tam silná bouřka a teplota padla pod 15 stupňů.
Přes den tam bylo dusno a teplota lezla k 24,

Zítra aspoň podle Wetterzentrale fronta dorazí i sem

Zatím z Vantaa (předměstí)

Ada Gamrotů vlastní prackou
Janek

Příspěvek od Janek »

Ano, mohu potvrdit, Adi! :) Bohužel jen v Orlové a Bohumíně. Už jste nás snad předběhli v bouřkových srážkách?! Tady začal až teď očekávaný trvalý déšť. Takže sucho na dlouho nebude...
Naposledy upravil(a) Janek dne 08 čer 2009, 18:39, celkem upraveno 1 x.
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je skoro zataženo/zataženo s občasným slabým deštěm.Aktuální t. +14.9C, tlak 1011.9 hpa stupající tendence, vlhkost 90% vítr J do 1 m/s .srážky dnes zatím 0.7 mm.Ranní minimum ovlivněno oblačností takže oproti předešlým dnům tepleji +13.4C
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera oblačno až zataženo, ráno a dopoledne s deštěm, později přeháňky Tmax 17,5°C Tmin 8,9°C vítr prom. do 4 m/s srážky 1,6 mm za neděli 13,9 mm

Aktuálně 10:35 oblačno ℔ T 17,0°C▲vítr V 2 m/stlak 1014,1 hPa►vlhkost 58%
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2008“