Tak data o tomto extrému, co jsem zažil, nemám, protože v té době jsem se o meteo ještě nezajímal, ale možná to byl impuls k tomu zájmu v už tak poměrně mladém věku

Bylo léto, možná 2002, a pěkný letní den. Síla větru: vánek; nikde nebyly hlášené bouřky ani silnější vítr. Hrál jsem si s kámoši u paneláku a najednou slyším ohromný hukot, každý se hned začal dívat, co se děje. Vidím, jak se ze záp. směru žene ohromný náraz větru - ohýbal nehorázně stromy - a blížil se sem. Jak byl už tady, lidé začali padat na zem (já taky), náraz trval asi 10s až uvolnil i popelnici, která na cestě se sklonem cesty 10° se rozjela a asi po 50m narazila do auta na parkovišti - Až všichni vstali, hned se utíkali podívat, co to bylo za ránu, no a uviděli slušně zmačkané auto!!!
Odhaduji sílu toho nárazu na 140km/h, ale divím se, že byly jen ulomené větve; možná na horách by padlo i víc stromů?!
Fakt netuším, odkud se mohl ten náraz vzít a ptám se tedy, jestli někdo netuší - jak a odkud
Ještě k wall cloudu, o kterém se tady dost často zmiňujete: já jich už viděl poměrně dost, jeden mohl být i takových 200 m od země!!!