Aktuální počasí v ČR - červen 2007

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Včera večer po skoro jasném večeru naskočila po západu slunce docela slušná kupovitá oblačnost,což není zrovna obvyklé.Ještě chvíli jsem otálel u radaru,ale bylo to čisté..Přesto později v noci v 3.30 slušné překvapení v podobě výrazné krátké přeháňky-asi 2-3 min.Přesto byla tak srážkově prudká,že ráno na chodnících menší jílovité naplaveniny z okolních svahů.Ještě časně ráno podle oblačnosti vidět jakási instabilita.Během dne jen malá kupovitá oblačnost a tak čekáme jestli dojde něco od Krušných hor,kde se to zatím momentálně rozpadá a slábne.V 15.hod překonáváme hranici +25 st.
Janek

Rekord

Příspěvek od Janek »

No hned Ti to řeknu (jestli mohu tykat?): ta bílá barva je skutečně Karviná. Z dáli bylo slyšet hromy a neskutečně černé mraky; v 12:25 začalo silně pršet, ale to nebylo nic (byl jsem naštěstí ve škole - zrovna jsme psali písemku do matiky a já se fakt nemoh´soustředit); pak od 12:30 do 12:50 začalo nehorázně lít, mnoho tříd než stačilo zavřít, měla hladinku vody u oken; přidaly se kroupy jen o průměru 0,5 cm, ale i to stačí na můj rekord (předtím 0,3); dohlednost v jednom okamžiku jen 150 m; asi 5 blesků do 500m; voda se rozlívala z cest; ten downburst slabší, ale jak jsem šel domů, tak v mojí karvinské části popadané větve a jeden strom, takže být doma?! No moje nejsilnější bouře v mém životě :twisted: a škoda, že jsem byl ve škole?! :(
Podle jednoho balkonu, který máme na 1. patře ve škole, a to nemá žádný přívod, napršelo přes 80 mm!!!
A hned máme za červen vysoký srážkový nadprůměr! :D
Ze zazelenalé (kromě zimy) pahorkatiny z Karviné zdraví Hloupý Honza. :-)
oblíbená webovka: http://pocasi.venku.cz/ mé rajče: http://kozibrada.rajce.idnes.cz/
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Janek: :shock: :shock:
Tak vážení přátelé, dneska byla pěkná nuda. Ráno zataženo, Tmin +14,2°C , přes den mírná kup. oblačnost, ale bída. Odpoledne jsem zasáhla kovadlina až z Horních Rakous, a tak způsobila shot block dalšímu nárůstu oblačnosti. Tmax +27,3°C...docela vysoko. Teď (od 16:30) pozoruji slušný nárůst oblačnosti v oblasti Břeclav, Ivančice a tam. Takže dneska beze srážek a mám obavy z fronty....že zase zítra megapřísuny deště do Čech a v sobotu už jen na východě a tady suchý flek. Snad se pletu. Hooy
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Gerykm: Doufám, že obsáhle poreferuješ, protože z mého pohledu jsou ty bouře extrémě silné. Ten neuvěřitelně mohutý vzestupný proud, to byla síla. Ta bouře se vyvinula snad během 20 minut. Mám i pár fotek, tak doufám, že na nich bude něco vidět.
S tím, že dneska bude u nás pršet, jsem měl nakonec pravdu. Spadlo něco mezi 20 - 40 kapkami na metr. :? A dnes už nic významného nečekám, ale naděje umírá poslední.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

ani kapka

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Déšť v Orlové, ale kdeže, buďte v klidu, vůbec absolutně nic. Velké kulové. Jankovi gratuluji k nevšednímu zážitku, doufám, že bouře kromě popadaných větví nenatropila nic vážnějšího ...
Bouřka nad Karvinou byla krásně vidět, blesky a hromy docela blízko, avšak v Orlové ani kapka. Suchopár, včerejší déšť není vůbec poznat.
Maxima na 25 a ty byly až po 16 hodině, kdy ustoupila oblačnost okraje bouřek, v 15 hodin díky blízkosti srážek příjemných 22.
Teď se natahuje další oblačnost z další samozřejmě již rozpadlé bouřky. Škoda slov :-(

Zatím z vyprahlé Orlové
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Petr

Příspěvek od Petr »

Zdravím z Turnova. Včerejší den začal u nás skoro zataženou oblohou, přes den se počasí vylepšilo a převládalo oblačno až polojasno, večer skoro jasno. Oblačnost způsobila, že bylo o trochu chladněji než dnes, včera Tmax + 26,4°C, Tmin +15,9°C. Dnes již od rána převádalo jasno, během polojasno Tmax 29,3°C, Tmin + 14,8°C. Večer ve 20:15 k nám zavítala přeháňka, která přinesla další mm srážek (přesněji 1,3mm).
Teď po 21h je celkem slušná blýskavice JV od nás v oblasti mezi Jíčínem a Hradcem Králové. Po přeháňce se přece trochu ochladilo na nynějších 18°C. Pěkný večer.
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Dnes zpočátku skoro jasno až polojasno,odpoledne až oblačno a k tomu jedna krátká ale docela silná bouřka ve které během 5 min napršelo 3,1mm.Tmin +11,2st. a Tmax +27,2st.Aktuálně ve 23.00 je skoro jasno,teplota +17,4st.,tlak 1007,8hPa a vlhkost 89%.Přeji pěkný zbytek dne.
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj tak u nás celkem nuda polojasno až oblačno odpoledne severně od nás bouřkové jádro v TP "jen pár kapek" v práci už sprchlo tak kolem 2 mm trochu fouklo jinak nic moc :) Tmin 14,8°C Tmax 27,6°C vítr VJv-VSv do 5 /ms

Aktuálně 00:20 skoro jasno ℔ T 18,4°C▼vítr SSv do 1 m/s tlak 1008,1 hPa►vlhkost 75%
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Cumulik
Meteostanice: klimatologická stanice ČHMÚ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cumulik »

Ahoj ve spolek,tak u nás to také občas bouří a i blesky škodí.Předevčírem ráno v bouřce 14mm dostal zásah bratříčkem stožár,anemometr kaput.Dneska slunce píchalo,naštestí po poledni trefené jádro bouřky 6,5mm,které to aspon na chvíli schladilo,pak již jen Cb na dohled,večer Ci. Vítr slabý JV,v bouřce klid. Dnešní 14.6. Tmax +28 Tmin+11. Fajn den
http://www.vlkonice.webnode.cz

Z Vlkonic (493m n.m.) pod Džbánem (618,5m n.m.) a kousek od Horažďovic (427m n.m.) všechny zdraví Jarouš
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

dobrmanek píše:Gerykm: Doufám, že obsáhle poreferuješ, protože z mého pohledu jsou ty bouře extrémě silné. Ten neuvěřitelně mohutý vzestupný proud, to byla síla. Ta bouře se vyvinula snad během 20 minut. Mám i pár fotek, tak doufám, že na nich bude něco vidět.
S tím, že dneska bude u nás pršet, jsem měl nakonec pravdu. Spadlo něco mezi 20 - 40 kapkami na metr. :? A dnes už nic významného nečekám, ale naděje umírá poslední.
Neporeferuju, bo během poledních "beskydských" bouřek jsem trčel v práci a nic neviděl a večer u "kroměřížské" bouřky jsem byl na návštěvě...

Nás jako obvykle minulo srážkové pásmo, které se táhlo mezi Znojmem a Olomoucí, ale aspoň k večeru dorazil zbytek bouřky od Kroměříže a spadly 2 mm srážek a k tomu pár hromů - bída tady pokračuje.

Tmax včera +27°C a Tmin dnes +17°C.

Dnes si asi užije západ Čech - přeju jim to, ale škody na majetku to zase ne...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
TomasBurt

Příspěvek od TomasBurt »

Nedávno jsem tady psal o tom, jak se Nejdku vyhýbají bouřky. Už tomu tak není - bouřky se vyhýbají pouze mě! Jen co jsem včera ve 12.30 odjel pryč, strhla se tu silná bouřka s blízkými údery blesků a mírným krupkobitím (okolo 0,3 mm). Během 10 minut napršelo 12,5 mm. Tohle je v posledních čtyřech letech už třetí krupobití, o které jsem přišel.
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

tak to znám taky občas :lol: možná, že jak naschvál. Dokud člověk bouřky chce, tak nejsou a když chce pěkně, tak zas prší. Jinak už se těšim na večer snad něco zajímavého bude, zatím převážně skoro zataženo až oblačno As Ac
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Včera večer to již vypadalo, že z bouřek už nic nebude, ale opak byl pravdou. Od Krušných hor se blížily "trosky" odpoledních bouřek, které se náhle v okolí Jičína reaktivizovaly a "vystřelily" náhle do výšky 15 km. Během několika desítek minut vznikla linie od Krkonoš ke Kolínu. Kolem půl desáté začaly být patrné záblesky v horních partiích Cb, ve 22:00 první hrom. Mezitím zanikla jižní část a severní se stočila k Trutnovu - předpokládám, že o průběhu nám poreferuje Flames. Nás se dotkla aktivita na jižním křídle buňky, která přinesla zatím nejlepší letošní blesky (CC, CG včech druhů - stovky úderů, nejbližší 1000 m). Vítr nebyl skoro žádný. napršelo 3,5 mm, ale podívaná fakt nádherná.

Dnes od rána teplo, už v 8:00 +20,7C - nyní v 12:45 +28,0°C, tlak 1006 hPa a klesá, oblačno, slabý Z vítr.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Lukáš Ronge
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukáš Ronge »

Zdravim z Trutnova :-),

musim uznat, ze vcerejsi bourka byla jedna z nejhezcich za letosni rok.
Uz na zacatku "znovuzrozeni bunky" jsem se spojil s Tomasem a popisoval jsem mu aktualni prubeh tady v Trutnove, protoze jsem byl docela na rane... Kolem 22:15 se spustil privalovy dest (2,2mm za minutu) s narazy vetru kolem 15 m/s a velice blízkými výboji, dva z nich byly pod 500 metru. Takze jsem okamzite ukoncil praci na PC a pozoroval jen z okna.

Nejaky material najdete zde (videa, fotky, radar):
http://meteo.humlak.cz/bourka140607/
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Spokojenost řečeno jedním slovem se včerejším večerem.Jak už psal Tomáš,zbytky bouřek od Krušných hor se flákaly v podobě přeháněk severními Čechami a později i podkrkonoším.V tu dobu jsem už na pc nic nesledoval,když jsem zahlédl blýskavice na JZ následovala velká aktivizace bouřky.Ač to zpočátku nevypadalo nic moc,postupně nárůst aktivity.Ze zbytku dešťového oblaku vedle bouřky se začal vyvíjet límcovitý oblak,který nás míjel už značně mohutný.V tu dobu mezi 22,15-22,30 bouřilo v západní části Trutnova.U nás bez deště,ale ze zmíněného oblaku přišlo na sucho bez varování několik blízkých úderů.Poté spouští déšť vcelku slabý-hlavní srážky přechází západní části Trutnova v doprovodu silných výbojů 2 km vzdálených.Když už vše pomalu slábne na SV ve 22.33 se nad námi otevřela přehrada s pořádným lijákem.Za několik sekund uhodilo poblíž a vše pomalu slábne.Dále prší s občasnými výboji na východě.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2007“