Davis Vantage Pro

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jakub Vaclavovice
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Pro

Příspěvek od Jakub Vaclavovice »

Kapře, kdybys mohl prosím, rád bych si taky přečetl informace k tomu jak očistit to čidlo. Mohl by si to tady vložit nebo mi poslat na email? Měl jsem ho taky rozebrané a snažil se očistit ale výsledek tam žádný nebyl. Dělám to 2x do roka spolu s pořádným očištěním štítu. Nebylo by lepší vyměnit ventilovaný štít od Davisu za profi co používá i hydrák? Ještě tady zkusím hodit dotaz, zda někdo neprodává bezdrátovou konzoli k Davisce? Mám na mysli starou verzi konzole, která jde připojit k PC.
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

Napiš mi do SZ email. On se musí vyčistit tech "vchod" do sensoru jemně štětečkem, ale za daných podmínek a musí se nechat nějakou dobu aby se vysušil..

Druhý štít nevím, jestli by tento problém vyřešil. Když se zanese sensor tak s tím asi neudělá nic ani lepší štít. Jako dolů jde vlhkost slušně. Třeba 26.12. večer když docházelo k rozrušení inverze tak vlhkost klesla na 40 % během chvilky.

Z okolních stanic mám podobné hodnoty jako čhmú stanice Ždánice.. ta měřívá také nižší vlhkosti než jiné stanice v okolí. Možná je to dané i umístěním. Tady na zahradě nemám ideální proudění vzduchu. Je to dost uzavřené a hůře může vzduch proudit ke snímači. Ale nevím.
Jakub Vaclavovice
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Vaclavovice »

Kapře, díky už ten návod mám taky. Ten štít metcover by to řešil alespoň tím že není uzavřený jako ten 24 hod. ventilovaný od davise, takže nemusíš řešit problémy s baterii a sluncem, které v zimě nesvítí a jak říkaš ( a sám z vlast. zkušeností vím), tak bez aktivního ventilátoru je to měření o ničem. Což v metcoveru odpadá.
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

Asi už to s tímto štítem "doklepu" a třeba mezítím přijde Davis nějakým vylepšením... věřím, že jejich vývojáři nespí. :D možná bych koupil ještě jeden sensor a dal ho tam a mezitím tento co je teď uvnitř bych očistil důkladněji doma, rady jsou to dobré, ale nechci přijít o několik dní měření kvůli čištění..

Už jsem ale po Metcoveru pokukoval, ale mezitím jsem objednal součásti ke štítu Davis. Je tam ulomená jedna packa na krytce elektroniky ve štítu, tu musím vyměnit a zrovna už vyměním i talíře, jsou zašlé..
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“