Problém s anometrem - WS 2307
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: OREGON WMR 300
- Kontaktovat uživatele:
Problém s anometrem - WS 2307
Mám problém s přenosem dat z anometru.Minulý týden mi přstal ukazovat.Po odpojení stanice od el.zdroje na cca 1 hod. a následném zapojení mi opět fungoval.Dašlí den mi opět vysadil.Takhle se chová celý týden.Musím stanici vždy odpojit a po nějakém čase zase připojit.
Nemáte někdo s tímto problémem nějakou zkušenost ?
Nemáte někdo s tímto problémem nějakou zkušenost ?
-
- Kontaktovat uživatele:
WS2307 je vlastne faceliftované WS2300.
Prenos je kabelový alebo "rádio"? Dĺžky kabelov? Batérie alkalické ? - nemajú rady zimu.
Kanektory? OK?
Po "tlačítkovom resete" dát prenos nenaskočí? Bez odpojenia batérii?
Bežne by sa stanica mala vynulovať cca po 1 min bez napájania - je ten hodinový reset" nutný? Nenaskočí napr už po 20 min?
Je stanica pripojený k PC? Trvale alebo občas? Nie je nejaká súvislosť s pripojením COM kábelu k PC?
Je COM port správne konfigurovaný? Musí byť hardwarový handshake!!! LaCrosse potrebuje hardwarový, aj keď to nikde neuvádza. (Je nutné nastaviť v PC v device managery vlastnosti COM portu na "řízení toku = hardwarové"!
Ak je prenos rádiový, nie je niečo "na trase"? Rušenie, susedov nehomologovaný telefón a pod?
Mne sa na začiatku asi 2x stalo, že mi "zamrzol na konzole čas a dáta". Po tlačidlovom resete sa to ale rozbehlo. Odkedy mám nastavený "hardware handshake" na COM v PC, tak žiaden problém. Prevádzkujem WS2300-1S na kábel - od čidiel po konzolu 25m. Napájanie je sieťové. Všetky batérie som vybral - zima.
------
4 airwave: PM čítam náhodne, takže radšej je fórum. Možno potom aj iní budú mať nejakú radu.
Prenos je kabelový alebo "rádio"? Dĺžky kabelov? Batérie alkalické ? - nemajú rady zimu.
Kanektory? OK?
Bežne by sa stanica mala vynulovať cca po 1 min bez napájania - je ten hodinový reset" nutný? Nenaskočí napr už po 20 min?
Je stanica pripojený k PC? Trvale alebo občas? Nie je nejaká súvislosť s pripojením COM kábelu k PC?
Je COM port správne konfigurovaný? Musí byť hardwarový handshake!!! LaCrosse potrebuje hardwarový, aj keď to nikde neuvádza. (Je nutné nastaviť v PC v device managery vlastnosti COM portu na "řízení toku = hardwarové"!
Ak je prenos rádiový, nie je niečo "na trase"? Rušenie, susedov nehomologovaný telefón a pod?
Mne sa na začiatku asi 2x stalo, že mi "zamrzol na konzole čas a dáta". Po tlačidlovom resete sa to ale rozbehlo. Odkedy mám nastavený "hardware handshake" na COM v PC, tak žiaden problém. Prevádzkujem WS2300-1S na kábel - od čidiel po konzolu 25m. Napájanie je sieťové. Všetky batérie som vybral - zima.
------
4 airwave: PM čítam náhodne, takže radšej je fórum. Možno potom aj iní budú mať nejakú radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Stanici jsem měl propojenou trvale s PC a žádný problém nebyl.Jakmile začaly tyto problémy tak jsem ji zkusil odpojit od PC , batrie jsem vydělal nechal jsem jenom napájení čidel síťově přes stanici.Přenos mám pořád přes kabely ( anometr - hydrosenzor 15m a hydrosenzor - stanice 20 m. ).Hodnoty od anometru se mi ale nezobrazují jak na stanici tak v počítači.Ten reset jsem postupně zvyšoval až na tu hod , někdy stačí 5 min někdy ani ta hodina.Pak naskočí sám.JeKyLL píše:WS2307 je vlastne faceliftované WS2300.
Kanektory? OK?

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
4 airwavemagic tak podobná věc se mi také už stala. Snažil sem se prodloužit kabel k anemometru, zpočátku to šlo, pak ale výpadek a skoro 2 hodiny to nešlo. Já to ale neresetoval, bo zrovna pršelo a chtěl sem sledovat srážky. Nakonec se to rozběhlo a jde to v pohodě. Prozměnu jsem měl před týdnem problém s měřením srážek, skoro týden mi to stále přičítalo při každém měření cca 1600 mm (nebyl problém tam pak mít 100 000 mm - těch se nedožiju za celý svuj život
) První restart nepomohl a ani následné smazání HW z pc se nijak neprojevilo, až cca po týdnu jsem to smazal znova s HP a od te doby je vše zas v pořádku. (ale spíše to bylo HW, bo na stanici to bylo ok a i správně zaznamenávalo, jen v pc se pořád přičítala ta hodnota :/ . Tak sem měl co dělat při přepisování dat
) Rada je : možná než poslat nyní na reklamaci, zkusit se nejdříve domluvit s prodejcem co by mohlo být příčinou a pokud to slále nepůjde, nezbyde nic jiného než reklamace

-
- Kontaktovat uživatele:
Prodejce mi poradil : v tomto případě může pomoct jednodenní vyjmutí baterek ze stanice i čidla. Po následném vkládání baterek se vkládají baterie nejprve do stanice a poté do čidla.storm_ice píše:4 airwavemagic tak podobná věc se mi také už stala. Snažil sem se prodloužit kabel k anemometru, zpočátku to šlo, pak ale výpadek a skoro 2 hodiny to nešlo. Já to ale neresetoval, bo zrovna pršelo a chtěl sem sledovat srážky. Nakonec se to rozběhlo a jde to v pohodě. Prozměnu jsem měl před týdnem problém s měřením srážek, skoro týden mi to stále přičítalo při každém měření cca 1600 mm (nebyl problém tam pak mít 100 000 mm - těch se nedožiju za celý svuj život) První restart nepomohl a ani následné smazání HW z pc se nijak neprojevilo, až cca po týdnu jsem to smazal znova s HP a od te doby je vše zas v pořádku. (ale spíše to bylo HW, bo na stanici to bylo ok a i správně zaznamenávalo, jen v pc se pořád přičítala ta hodnota :/ . Tak sem měl co dělat při přepisování dat
) Rada je : možná než poslat nyní na reklamaci, zkusit se nejdříve domluvit s prodejcem co by mohlo být příčinou a pokud to slále nepůjde, nezbyde nic jiného než reklamace
To jsem udělal a anometr opět jel jenom 2 dny.Tentokrát jsem to nechal všechno zapojené a čekal.Naskočil až po 9 hod.
Takhle se to táhne už přes týden.

-
- Kontaktovat uživatele:
To je pekne blbá rada od predajcu. LaCrosse jasne uvádza, že k elektrickému resetu dôjde po cca 1min bez bateriek, nech je to rezervou 10min. A šlus!
Poradie vkladania tiež nemôže mať na to vplyv, ešte nie je ustálené VF spojenie, a logickejšie by bolo - najprv senzor, potom konzola - myslím, že LaCrosse to takto uvádza. Pri kábly, bez bateriek, ako?
Veď aj vtedy to tobí, ak sa nemýlim.
Ešte, že nepridal radu - napr. každú nepárnu sobotu o polnoci obetovať barana.
Ak to blbne - tak stanica neplní účel, zabaliť a vrátiť. To by som urobil!
Poradie vkladania tiež nemôže mať na to vplyv, ešte nie je ustálené VF spojenie, a logickejšie by bolo - najprv senzor, potom konzola - myslím, že LaCrosse to takto uvádza. Pri kábly, bez bateriek, ako?
Veď aj vtedy to tobí, ak sa nemýlim.
Ešte, že nepridal radu - napr. každú nepárnu sobotu o polnoci obetovať barana.
Ak to blbne - tak stanica neplní účel, zabaliť a vrátiť. To by som urobil!
-
- Bydliště: Brehy,okres Mlada Boleslav <BR> ws3600 + inspeed vortex + par cidel na dallas 1-wire
- Kontaktovat uživatele:
zdravim,
mam podobny problem odpojuje se venkovni cast (fungovalo to cca rok bez problemu)
ted to zlobi vic a vic skoro mam poderzeni ze jde o vlhkost kdyz sem dal cidlo do sucha tak se po case probralo ale u cidla vlhkosti docela problem
tak zatim nevim jestli vse zbalit a reklamovat nebo co dal
M.
mam podobny problem odpojuje se venkovni cast (fungovalo to cca rok bez problemu)
ted to zlobi vic a vic skoro mam poderzeni ze jde o vlhkost kdyz sem dal cidlo do sucha tak se po case probralo ale u cidla vlhkosti docela problem
tak zatim nevim jestli vse zbalit a reklamovat nebo co dal
M.