Zdravím,
ve
čtvrtek jsme měli zataženo minimum
-2,8 °C, maximum pak
-0,9 °C a jednalo se tak o
1. ledový den tohoto roku. Vítr severní do 5 m/s. Na zemi beze sněhu.
Pátek byl velice podobný zatažený a chladnější, respektive takový asi normální lednový, minimum
-4,2 °C, maximum
0,1 °C, takže ledový den nebyl. Vítr SV v maximu 5,8 m/s. Spadlo asi
0,5 cm sněhu, tedy poprašek.
Dnešek už je jiné kafe. Ráno největší mráz této zimy,
-9,9 °C, maximum pak
-4,1 °C, tedy
2. ledový den tento rok. Vítr převážně severní už od noci nepříjemný kolem 5 m/s, přes den dokonce v maximu
10,3 m/s a pocitová teplota se dostala až na -18 °C. Další změna je, že je od rána prakticky jasno. Mimochodem nad ránem už krásně svítí Venuše a to přitom na začátku ledna ještě zářila jako večernice. Sníh přes den prakticky odsublimoval, takže na rozdíl od včerejška už není ani bílo.
Vyrazil jsem dnes na delší procházku abych se trochu vymrazil a navzdory mrazu a větru bylo venku nebývale velké množství lidí a minimálně stejné množství psů. Mráz nemráz, slunce dělá své. Na větru bylo opravdu až nepříjemně a jelikož jsem si zapomněl šálu celkem mi mrzly tváře a nos. Pak jsem se ale dostal do závětří na JZ stranu lesíku a tam bylo zase úplné teplo, na zemi byla dokonce tenká vrstva blatíčka a slunce mě donutilo sundat si rukavice i čepici.
Aktuálně -9,8 °C a konečně téměř bezvětří, zítra možná vrchol letošní zimy, ale nebudeme předbíhat

.