též jsem se zařadil mezi Vás,pozorovatele, koupí nové stanice WS 3600.Postupně budu mít několik dotazů.Sám jsem počasí znamenal už poměrně dlouho,ale s touto stanicí to půjde do nové dimenze.Stanici jsem zatím pokusně nainstaloval z okna mého bytu v 7.patře panelového domu.Bohužel okna mám jen západním směrem,ale zatím jen ověřuji funkčnost systému a učím se pracovat se softwarem.Toto místo je ale ke měření naprosto nevhodné,protože je na západ a odpoledne sem svítí slunce.To rozpálí i parapet takže odstínění čidla teploty stejně moc nepomůže,protože na něj útočí i teplo od parapetu.Nicméně dle starého teploměru to měří dobře a i intervaly přenosu jsou OK.
Dešťoměr mám zatím také na parapetu a zaznamenává velmi dobře,pokud s ním nezatřepe vítr.Jen jednou se mi objevila hodnota 0,5mm i když ani nekáplo,ale připisuju to po pročtení fora právě větru.
Větroměr mám též na okně,ale zatím není nasměrovaný podle svétových stran-opět jen koukám jak funguje.Zde jsem zjistil,že musí foukat jedním směrem alespoň 40-60s.,aby se zobrazil údaj v m/s.
Stanici chci umístit na střechu domu,ale k tomu potřebuji svolení Obecního úřadu,neb panelák patří obci.Už jsem žádal,ale zatím nic.Doufám,že to povolí,protže jinak jsem v h....u

První dotaz: stanice bude na střeše,kabely z větroměru a srážkoměru do dokovací stanice jsou dost dlouhé a vyjdou.Horší to bude s kabelem k základní stanici-bude se muset prodloužit.Jedná se o obyčejný kabel,který když přinesu do běžného PC obchodu,tak ho seženu? Nebo je tam fígl? Co délka? Má velký vliv? Počítám,že od dokovací stanice bude displej s údaji vzdálen i 20m.Myslíte,že to bude problém?
Druhý dotaz:to samé platí i o kabelu z displeje do počítače.Vzdálenost asi 10-15m (chci to táhnout kolem stěn,aby to vypadalo a manželka neřvala

Třetí dotaz: co je absolutní tlak
Čtvrtý dotaz: relativní tlak ukazovaný na stanici je ten přepočítaný na hladinu moře?
Pátý dotaz:jestliže relativní tlak je opravdu to,co jsem popsal,tak mě ukazuje jinak zhruba o 5-5,5 hPa méně než je ve zprávách na ČT1 v 18:00.Zřejmě budu muset nastavit nadmořskou výšku.Když to udělám bude ukazovat už dobře nebo budu muset vše přepočítávat podle toho šíleného vzorce,který tu také na DF je?Jak vůbec nastavím do stanice nadm. výšku,či ten jiný koeficient,aby to šlapalo.
Sorry za takové dotazy,ale doteď jsem vystačil s obyč. teploměrem a nyní je to jako kdybych skočil od počítadla na integrály.