Zdravím všechny z Trutnova.Uplynulou noc padal déšť se sněhem,dnes po většinu dne občasný déšť,silnější srážky na frontě kolem poledne,kdy teplota vyskočila na dnešní maximum +3,4 st.Jinak je pořád kolem +2 a i odpoledne se teplota k +2 stupňům zase vrací za občasného,převážně slabého deště.Sníh zvolna mizí,stále v pohodě souvisle 5-8 cm,max. do 10 cm,jižní svahy už se objevuje sem tam tráva,stejně jako ve městě.
Ta Ostrava to je nádhera,už dopoledne sucho,občas slunce,beze sněhu,nebýt tam toho často špatného vzduchu,tak se tam mají..
Do srážkoměru kape voda z tající hroudy sněhu v nálevce srážkoměru.Po dnešku má půlka prosince 18,2 mm,to je teda slabota.
Dnes jsem po delší době vyběhl asi na 7 km a paráda,už mi to chybělo,v těch mrazech se to nedalo.Zkoušel jsem to minulý víkend při -6 ale nedalo se to.Nechápu ty biatlonisty apod. že to vydrží,já bych z toho byl hnedka marod.
Stále nevíme jak bude za týden.Co výstup to jinak-ochlazení,mrazivo s inverzí,oteplení se srážkami.Truchlí se z vánoc na blátě,ale pořád to není jasné.Ta brázda nad stř.Evropou to může snadno překlopit k ochlazení..
Nic nového pod sluncem,co vy na to zmrzlíci

Jste skoro ohrožený druh
http://www.novinky.cz/domaci/287859-ces ... -jara.html