Rád bych pro kolegy fyziky a matematiky a samozřejmě i pro školní mládež

vybudoval a zprovoznil meteostanici na naší sídlištní základní škole. Rád bych co nejvíce použil některé hotové řešení. Moje představa je - externí část na střeše dvoupatrové budovy. Odtud jsem si nechal během zateplování natáhnout "husí krk" k sobě do místnosti, kde mám servery a LAN rozvody. Moje představa (možná naivní) je - není nezbytně nutná zobrazovací jednotka, rád bych, aby se aktuální stav místo toho mohl zobrazovat na LCD monitoru, ten bych zavěsil na chodbu, k němu příslušné jednoduché PC by bylo z druhé strany zdi. No a potřeboval bych možnost výstupu na školní www stránky, kde by kromě aktuálního stavu byla k dispozici i archívní data. Chtěl bych něco ne nutně nejlevnějšího - robustnější zařízení, ke kterému bych nemusel každý měsíc na střechu měnit baterie atd. Nevím, jak bezdrátový přenos - ale docela se bojím dvou železobetonových stropů. Nečiním si nároky mít něco super s přesností žádná celá, nula nula nic, ale zase ne jednoduché nespolehlivé zařízení zařízení. Zároveň bych se bál měřit srážky a teplotu 2 metry nad zemí - jsme na sídlišti a čidla by nepřežila týden. Dokázal by mě někdo zkušený nakopnout správným směrem - jak z hlediska řešení, tak i doporučení na prodejce. Děkuji moc a prosím zkušené meteorology, ať se nade mnou možná pousmějí, ale nekamenují mě, já jsem informatik, který chce pomoci

B.