chtel bych tam použít (http://www.conrad.cz/topna-folie+dp52190/)
nezamrzá voda v kolíbce ? nenamrzá voda na spdní části (ranpouch) pod srážkoměrem ?
Dik za odpovědi.

Moderátor: Moderátoři
Ja jsem si cely srazkomer uzavrel do plechove krabicky s dvojitymi stenami, ktera nema viko (hrdlo krabicky ma stejny obsah jako srazkomer). Dovnitr krabice (mezi steny) jsem dal odporovy drat a zapojil to na trafo 12 V. Nevim jak se to osvedci, delal jsem to uz letos na jare, nejaky snih to rozpustilo, ale celou zimu to nejelo.JeKyLL píše:Neviem si dosť dobre predstaviť, ako by sa dal namontovať topný kábel dovnútra.
Mne sa zdá najvýhodnejšie to riešenie so žiarovkami. Použiť 2x15W/220V zapojené v sérii. Také žiarovky "do ľadničky" by sa tam mali bez problémov zmestiť. V sérii budú mať cca štvrtinový výkon, teda niečo okolo 30/4= 7,5W. Zvonka nejaký Mirelon ako izolácia. Mám WS2300 a tam nie je veľa priestoru. Zatiaľ bez ďalšej regulácie, neskôr to chcem zapojiť na čidlo/regulátor "vykurovania okapov", ktoré chcem montovať.
Já tam tu topnou fólii od Conrada mám. Celou zimu jsem ji měl napájenou nabíječkou od Nokie (má 12V 500mA, takže poloviční proud, než má fólie mít) a fungovalo to bez problémů. Když chumelilo v bezvětří, měřilo asi dobře. Horší když byl vítr, to se ten sníh v nálevce neudrží a stalo se, že napadlo např. 15 cm sněhu a mě to ukázalo 2mm srážek.Breitak píše:Chtel bych se zeptat jaké máte skušenosti s vyhříváním srážkoměru ?
nezamrzá voda v kolíbce ? nenamrzá voda na spdní části (ranpouch) pod srážkoměrem ?
Dik za odpovědi.
Na profesionalnim srazkomeru je to reseno tak, ze srazkomer ma trychtyr v roure stejneho prumeru, jako okraj trychtyre. Zkratka, co jednou spadne do srazkomeru, tak uz nemuze ven, ani za vetru. Navic jsem videl, ze se kolem srazkomeru dela jakysi vetrolam, aby kdyz prsi "vodorovne", tak kolem srazkomeru prselo "svisle"Anonymous píše: Já tam tu topnou fólii od Conrada mám. Celou zimu jsem ji měl napájenou nabíječkou od Nokie (má 12V 500mA, takže poloviční proud, než má fólie mít) a fungovalo to bez problémů. Když chumelilo v bezvětří, měřilo asi dobře. Horší když byl vítr, to se ten sníh v nálevce neudrží a stalo se, že napadlo např. 15 cm sněhu a mě to ukázalo 2mm srážek.
Já srážkoměr připlácnul k vyústění komínové vložky (pára z plynového kotle) a vložku jsem zkrátil na úroveň horní hrany srážkoměru. Tak uvidíme. Bude-li zamrzat, obalim ho ještě nějakym vodivym páskem.Breitak píše:Chtel bych se zeptat jaké máte skušenosti s vyhříváním srážkoměru ?
Dik za odpovědi.
Myslím, že 220V sa dá lepšie regulovať triakovým regulátorom osvetlenia a pod - podľa stavu "zamrzania". Prúdový istič eliminuje riziko úrazu. Aj bez neho by to asi vadilo len žížalám.filip píše:Ja jsem si cely srazkomer uzavrel do plechove krabicky s dvojitymi stenami, ktera nema viko (hrdlo krabicky ma stejny obsah jako srazkomer). Dovnitr krabice (mezi steny) jsem dal odporovy drat a zapojil to na trafo 12 V. Nevim jak se to osvedci, delal jsem to uz letos na jare, nejaky snih to rozpustilo, ale celou zimu to nejelo.JeKyLL píše:Neviem si dosť dobre predstaviť, ako by sa dal namontovať topný kábel dovnútra.
Mne sa zdá najvýhodnejšie to riešenie so žiarovkami. Použiť 2x15W/220V zapojené v sérii. Také žiarovky "do ľadničky" by sa tam mali bez problémov zmestiť. V sérii budú mať cca štvrtinový výkon, teda niečo okolo 30/4= 7,5W. Zvonka nejaký Mirelon ako izolácia. Mám WS2300 a tam nie je veľa priestoru. Zatiaľ bez ďalšej regulácie, neskôr to chcem zapojiť na čidlo/regulátor "vykurovania okapov", ktoré chcem montovať.
Napad se zarovkou me prijde jako dobry, zkusim to, ale radsi zustanu u 12 V. Tahat 220 V do zarizeni, ktere pracuje s vodou neni zrovna bezpecne. Nota bene v amaterine. Pokud budes pouzivat 220 V, tak bych radsi dodrzel IP44!