Aktuální počasí - září 2011

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Flames

Re: Aktuální počasí - září 2011

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Čtvrtek byl totálně odepsaný deštivý,studený s teplota blízko nad +10 stupni.Pátek ve znamení zlepšujícího se počasí – prakticky stále zataženo,odpoledne kolem +16 a i noc na sobotu byla po velkou oblačností teplá.Sobota skoro zataženo,zataženo +20 ..to už jde.Tak ještě zítra trochu slunka.Na letní den už asi nemáme..

Adi:Já myslím,že si rozumíme :) Doufám,že tě na "stará kolena" trochu rozmrazím,abys sis více vážil té trošky tepla co u nás přes léto je :D :D :D
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Flamesi, to jsem rád :) Ovšem čím jsem starší, tím mně vedro a dusno vadí víc, naopak jsem více rád z "normálního" tepla do 25 stupňů. Vedro mně vadí skoro stejně stejně jak inverze anebo fénové počasí, takže nevím,jestli se ti to povede :D

U nás teplá noc, minima na 15, zataženo nebo skoro zataženo oblačností teplé fronty, ráno o na chvíli dokonce trochu neměřitelně pršelo, maxima na 22 a při rozptýleném slunečním svitu až dusno, je totiž skoro bezvětří, vzduch se nehýbe a krvežíznivé bestie žerou jak ...
Čekám, že se to v noci protrhá a ranní "minima" budou někde na 15-17 a teploty přes den samozřejmě letní, někde mezi 25 až 29 při dusnu a polojasné obloze :| Velmi teplý ráz počasí vydrží do středy a zcela určitě někde nějaké rekordy padnou ... :/
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

...tak denní maximum letních 27,9 °C, na září víc než zajímavé. Zítra je velká šance že padne tropik. Dusno dnes taky bylo, alespoň dle definice. Rosný bod byl někde kolem 17-18 °C.
David Sadecký

Příspěvek od David Sadecký »

U nás maximum kolem 25°C..pěkné, ale bral bych i trochu víc. Takovéhle počasí kdyby vydrželo do půlky října, vůbec bych se nezlobil. Zítra se určitě pojedu ještě někam do přírody vykoupat.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Hoj, včera bylo skoro zataženo až zataženo, později večer až oblačno, Tmax 21,8°C Tmin 11,7°C, vítr Z do 6 m/s.

Aktuálně 20:00 skoro zataženo ObrázekObrázek 21,3°CObrázek Sv do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Dneska jsem čekal spíše malou oblačnost, ale bylo striktně zataženo nebo skoro zataženo. Až odpoledne a večer polojasno. Teploty 14°C - 23,5°C. Ve 23:39 je jasno a opět 14°C.

Přidal jsem několik fotek z přívalů vody 5.9., protože fotilo víc lidí než jenom já, a to už je docela nezvyk: http://yves13.rajce.idnes.cz/Serie_bourek_5.9.2011.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Desátého září bylo oblačno až zataženo, klidno později slabý západní vítr.
Sluníčku se nechtělo vykouknout ale Měsíc večer krásně zářil (zítra v poledne bude úplněk).
Tmin. 13,1°C.
Tmax. 24,2°C.

Aktuálně skoro jasno 18°C, (dnes bude pěkný letní den).
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Hoj, včera bylo většinou skoro zataženo až oblačno a dusno, později večer se vyjasňovalo až na skoro jasno, k ránu postupně mlha, Tmax 25,5°C Tmin 14,4°C, vítr V-Sv do 4 m/s.

Aktuálně 13:30 polojasno ObrázekObrázek 24,3°CObrázek prom. do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
dnes opět vedro, ráno bylo 14,3 °C a jasno a tento stav oblohy vydržel celý den. Občas bylo vidět kondenzační pruhy od letadel, jinak je celý den jasno. Teploty dle předpokladů byly opravdu tropické maximum 31,1 °C, i některé stanice ČHMÚ poblíž se dostaly přes 30 °C. Ne že bych to přivolával, ale opravdu by mě zajímalo, kdy bude chladněji, zatím to dle výhledů vypadá na řadu letních, nebo skoro letních dnů. Teď 10 minut před 18 h, máme ještě skoro tropických 29,5 °C.
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Tropická třicítka dnes padla i na řadě míst v Jihočeském kraji. Na začátek druhé dekády září opravdu nevídané. Užíval jsem si koupání v Lipenské přehradě. Krásně teplá voda, při povrchu jistě přes dvacet stupňů.
Včera bylo zpočátku zataženo, před polednem ubývala oblačnost na polojasno až skoro jasno. T max. 26 stupňů, dnes ráno minimum na třinácti.
Kromě tropických veder je poměrně zvláštní i stabilita oceánského proudění se střídáním front a výběžků vyššího tlaku v tomto ročním období. Na přelomu léta a podzimu bývá častá tendence k SZ až severním směrům proudění, nebo ke kontinentálnímu babímu létu, nebo k pestrému mixu rozmanitých situací. Po loňském velkém útlumu je oceán zhruba od června v ofenzívě a to může nyní znamenat teplé počasí v dlouhodobějším trendu. Za předchozím "dnem" na teplotní křivce (zima 2005-6) trvalo jen asi půl roku, než se to úplně překlopilo a na dlouho převládlo Z-JZ proudění. Od aktuálního "dna" roku 2010 jsme nyní vzdáleni srovnatelně. Tak uvidíme:- ). Je celkem šance na pěkný podzim.

Přeji hezký den:-)
David Sadecký

Příspěvek od David Sadecký »

I u nás dnes bylo na září neobvyklé horko, do třicítky chyběly tři desetinky. Taky jsem si užíval koupání, možná letos naposled. Aktuálně je ještě 19,1°C.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Ahoj tak zde dnes tropický den utekl o fous. Maximum se zastavilo v odpoledních hodinách na hodnotě +29.7°C. Po celý den slunečno a kolem oběda i pěkné halové jevy. Ranní minimum se dostalo na +13.1°C
horale
Meteostanice: Topcom NG265NE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od horale »

Ahoj, v Novém Městě pod Smrkem byl krásný a teplý víkend. Sobota byla oblačná s maximem okolo 25°C, večer 14°C a opět se zde projevil fenový efekt větru - během chvilky se oteplilo na 20°C. (U nás to je velmi častý jev..)Takže mohla být téměř tropická noc. Neděle již slunečná a tropická. Dnes se silnějším větrem.

Sobota 10/9
Tmin: 13,9°C
Tmax: 25,2°C
Srážky: 0 mm
Max. náraz větru: 43,9 km/hod

Neděle 11/9
Tmin: 19,8°C
Tmax: 30,6°C
Srážky: 0 mm
Max. náraz větru: 71,3 km/hod

Aktuálně zde silně fouká a je ještě 24,4°C.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Minima dnes při skoro jasné obloze a měsíčku na pěkných 13, maxima naopak na nechutných a nevídaných 28. :( aneb nemohu se dočkat, kdy to skončí.
Zatím první mílník je ve středu, ale ani ten není zcela jistý, neboť některé modely laškují s obnovením podobné situace.
Nyní teplota je na 17 a radost z toho mají zcela určitě komáři :D

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Jedenácté září začalo skoro jasným ránem, teplota se rychle zvyšovala na dlouhodobý rekord pro tento den. Foukal slabý jižní vítr, skoro jasno bylo i v noci.
Tmin. 13,2°C.
Tmax. 28,3°C.

Aktuálně klidno polojasno 16°C.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2011“