Děkuju všem za dosavadní odpovědi, trochu jsem se tím prohrabal, vyspal se na to mám o něco jasněji. V budoucnu bych chtěl automatcky stahovat data ze stanice a zpracovávat si je na webu, mít ale zapnuté PC nechci, takže jsme do úvah zahrnul ještě Sheeva+Meteohub.
WXR jsem zavrhl, cena příznívá, ale na fóru na několika místech zmíněné problémy s bezdrátovou komunikací čidel, vypadávání... nemůžu mezi tím běhat pořád takže raději spolehlivost.
Oregon WMR 200 asi spíš než WMRS, přece jen chci mít doma konzoli na kterou mrknu dle potřeby abych nemusel kvůli tomu sedat ke kompu a dívat se na vzdálené úložiště

.
Moc se mi líbí i WS 3650IT, konzole v domácnosti designově vypadá líp než profi look WMR enebo Davis konzolí, hlavně ale má jako jedna z mála ukazatel rychlosti trendu změny tlaku. Jinde jen indikace klasickou šipkou (klesající, setrvalý, pokles), WS36xx mají pod tlakem ten vodorovný indikátor který ukazuje rychlost změny. Líbí se mi to, protože jen pohledem na konzoli byc měl jasno jak strmý ten sešup/nárůst je... jinak samozřejmě rychlost změny zpětně vyčtu z grafu, ale tohle je okamžité. Bohužel ale není UV čidlo

ačkoliv bych jako slaboproudař zvládl dodělat externí čidlo v baňce pro přepočet intezity slunečního záření (další lákadlo, se slunečními kolektory které mám na střeše mě napadají další možnosti srovnání, bohužel ale v topném systému nemám dosud kalorimetr).
No a třetí cestička vede k.... Davis Vantage... Cenově úplně jinde ale pokud jde o spolehlivost, stahování záznamů, měření UV i slunečního svitu prostě komplexní řešení které má nejméně mušek. Pořídil bych jej ale nejspíš z USA, vychází mi Pro 2 ve verzi PLUS (s UV a solárním čidlem), dopravou i DPH/clem do 25ti tisíc, což je úplně jinde než cena takové sestavy v Evropě. Davis ale na stránkách píše že dodává tři verze - US, UK a Evropskou. Předpokládám že hlavně kvůli patici napájecího zdroje, u US verze někde uvádějí jinou frekvenci pro komunikaci čidel. Dají se na stanici přepnout zobrazované jednotky? Míle, Fahrenheity, palce na Km, Celsia a mm??? Předpokládám že ano.. pak by napájení byl jediný a snadno řešitelný problém... Co na to uživatelé VP2??
Díky za další popostrčení!