Aktuální počasí - červen

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Re: Aktuální počasí - červen

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Ráno 19, tropik nebyl, v 8 hodin 24, nyní 31, a ony Altocumuly či cirrostraty, o kterých píše Geryk, nevypadá to fotogenicky, jižní vítr fučí dost, vysokým teplotám v noci zde pomáhá možná tak trochu beskydský fén, při pohledu na synoptickou sytuaci, bych to i na něj tipoval - je vedro, ale není takové dusno jako včera, vzdušná vlkost šla níže a ony mraky rády fén doprovázejí. :? Mimochodem synoptická situace je podobná těm zimním, zejména prosincovým.

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera zpočátku oblačno, přechodně i skoro zataženo, postupně až skoro jasno, po 15h bylo slyšet vzdálené hřmění o5 ze severní strany KH, po 16h se tvořil Cb jihozápadně od nás a pozvolna se přesouval na SV a rozpadal se. Zejména severozápadně od nás tak byly i srážky, tu jen lehce navlhčilo pár kapek. Večer se nasunula kovadlina bouřek z jihu a konvekce se tak témeř vytratila. Z ní pak slabě pokrápalo (ještě méně než v předchozí přeháňce) a postupně se o5 začala oblačnost protrhávat. Tmax zůstala pod tropickou třicítkou 29,3°C, při srážkách spadla pod 25°C, Tmin 15,9°C, vítr VJv-Sv do 1-6 m/s, v nárazech až 8 m/s. Dnes o5 slunečno, jen přechodně zvětšená oblačnost, a po 16h vzdálená bouřka, k tomu pak pořádné dusno, rosný bod 20-21°C :!:

Aktuálně 19:30 skoro jasno ObrázekObrázek 27,5°CObrázek Sv 2 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
vedro ale celkem snesitelné. Teploty 19,0 °C - 31,6 °C. Dopoledne jasno odpoledne zataženo cirrostraty. Kolem 17h se to protrhlo a už je zase v podstatě jasno. Dneska jsem to v práci ve 13 h zabalil a rozjel se domů k rodičům do Valtic. Přiznám se, že motivací byly čerstvé jahodové knedlíky (jahody viz foto). Kaštany na Bezručově aleji (z Lednice do Valtic) už mají cca z 1/3 sežrané listy od klíněnky (alespoň při zemi) :( .
Přílohy
Jahody.jpg
Jahody.jpg (112.76 KiB) Zobrazeno 5313 x
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

fractal: polykám na prázdno, mňam ... Já dnes jedl jen zimolezy a na mě se opět vykrmovali komáři, ale o dost méně než bratra na kterém nacvičovali pochodová cvičení, jupííííííííííí.

Po celý den jasno a horko. Tmax 28,7 °C a zítra nejspíš padne tropík, tmin 15,8 °C. Jestli budu na tyto dny vzpomínat, tak jen proto, že jsem neuvěřitelně opíchaný od komárů, utěšuje mě jen to, že bratr je na tom o mnoho "líp" :mrgreen:
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Zdravim, tak dneska uz nebyly videt ani cumuly, jenom cirrostratus roztazeny po cele obloze. Diky nemu mozna nebylo az takovy vedro jak se predpokladalo, ale i presto to vysplhalo na TMax 30,8 °C v 15:43, noc byla zde tropicka, uz i kvuli vetru - TMin 21,6 °C, ktery v narazech dosahl az 10 m/s. Od 17h prestalo foukat a teplota klesla jiz na 25,6 °C.
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Ráno bylo 18°C, na mě až nepříznivě moc. Přes den bylo polojasno až oblačno, samé ci. Teplota jen velmi těsně překročila 27,5°C. Mně to teda ale bohatě stačilo. V pokoji jsem měl dneska nejvíce 25,4°C a nejméně 24,0°C. Zítra to budou ještě horší bomby. Pryč s tímhle počasím a rychle. Brácha dneska hrál fotbálek na dražním turnaji ve Švějkově Putimi v jižních Čechách a prý hezkých 32°C. Ve 20:49 polojasno (malebné ci) a 23°C. Zítra to bude drama, jestli padne tropík.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.I když asi většina lidí trpí,já na tohle čekal-počasí je fantastické-středomořské,dnes maximum desetinku přes +29 stupňů.Noční minimum příjemné lehce pod +14 stupni v údolí,ale o pár kilometrů na kopci kolega naštvaně hlásil +20 st.
V práci na draka +31 st,ale po práci hned ven a před chvilkou jsem dorazil domů.Na zahradě to dost pražilo odpoledne,kdy se vyjasnilo,jinak po většinu dne bylo oblačno As,Cs,postupně jen Ci.Podobně jako dobrmanek jsem dnes ozobával zimolezy,které začaly dozrávat(jak která odrůda).Jinak nerad prohrávám a to platí i o boji s komárem - najdu ho prakticky vždy a sejmu ho…
Tak se zítra někde chlaďte,já si budu lahodit a smažit,jen co vypadnu z práce.V sobotu bych měl asi vyjet na východ Moravy.Bude zde slunečněji,tepleji a asi i bouřlivěji…
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Dnes druhý tropický den 30,3°C, dalo se to vydržet protože foukal mírný jižní vítr a bylo polojasno.
Na obrázku je stav krmné řepy vloni a letos při stejné době setí, nevěřím, že to dožene.
Přílohy
krmná řepa.jpg
krmná řepa.jpg (246.86 KiB) Zobrazeno 5304 x
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes vedro přechodně oblačno teplota v maximu +30C.Dnes se u nás na jezu stala tragédie utopil se tam zřejmě 15 hoch bohužel se koupali v řece i přes poměrně vysoký stav vody a už nevyplaval hledají ho ted potápěči hasiči a dobrovolníci.Řeka ted kolísá pod jezem byl průtok takřka zastaven na chvíli.
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
dnes první tropík, Tmin 16,5, Tmax 30,4, aktuálně v deset večer ještě 24,2. Přes den skoro jasno, hodně cirů a pár kumulů.

Škoda toho kluka.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

Čaute tak dnes máme za sebou prvý tropický den s maximom teploty 30,4°C a 6 letný den v roku, dnešné minimum 22,3°C čiže bola aj prvá tropická noc. Aktuálne máme malú oblačnost s teplotou 23,8°C a JV vetrom do 4 m/s, dnes max. 11,2 m/s - J. Dnes čakám 2 tropickú noc, no a tá vlhkost je vysoká akt. ani tak nie 58% ale včera bol maximálny rosný bod 20,6°C a takže bolo naozaj dusno
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Nyní je 20
ochladilo se.

Nesouvisí to z počasím, je to ovšem masakr. je to v pytli.
http://byznys.lidovky.cz/spalovna-v-kar ... y-trhy_nev

Nemám slov, hutě, chemičky doly, teď tohle, kousek u Horní Suché je skládka odpadu. Prý to mají navážet náklaďáky? :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Po první letošní tropické noci následoval první letošní tropický den (byť o fous), ale nebylo až tak dusno a navíc vítr pobyt venku zpříjemňoval ;-). Na obloze byly převážně jen cirry.
Obloha dnes ráno vypadá stejně jako včera, ale naštěstí už byla noc i ráno příjemnější ;-).

Tmax včera +30,5°C.
Tmin dnes +17,5°C.

Uvidíme, jak se zítra bude dařit bouřkám – vypadá to stále na silné bouřky, stormchaseři si asi dají sraz na Moravě a ve Slezsku... :)
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Po včerejším vedru ( 30,4°C ) se dnes nad ránem trochu ochladilo, minima 18°C.
Dnes bude opět tropík, je jasno a bezvětří.
Na grafu je vidět prudký nárůst teplot na začátku letošního června (průměry mám za posledních 14 roků).
Přílohy
nárůst teplot v červnu 2010.png
nárůst teplot v červnu 2010.png (51.28 KiB) Zobrazeno 5269 x
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

Tak máme 2.tropickú noc s minimom 20,8°C 8)
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“