Aktuální počasí - červen
Moderátor: Moderátoři
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí - červen
Dřevohostice.
Sobota překrásný den, Sluníčko svítilo od rána až do večera, chvílemi foukal příjemný slabý SV vítr.
Teplota vystoupila na 24,2°C.
Noc jasná, bezvětří, teplota ráno klesla na 8°C.
Sobota překrásný den, Sluníčko svítilo od rána až do večera, chvílemi foukal příjemný slabý SV vítr.
Teplota vystoupila na 24,2°C.
Noc jasná, bezvětří, teplota ráno klesla na 8°C.
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Sobota již byla skoro letní, s velkou denní amplitudou teploty od Tmin +6,1°C do Tmax +23,3°C. Tlak během dne nejprve slabě stoupal a odpoledne začal slabě klesat s hodnotou 1021,0 hPa v 15:00. V průběhu dne panovalo jasno nebo skoro jasno s ojedinělými cirry nebo kupovitou oblačností (hlavně po poledni). Vítr foukal slabý JV do 2,5 m/s nebo vládlo bezvětří. Všichni pokračovali v sekání trávy a teď se začínají chystat do lesů...
Neděle zatím kopií soboty s Tmin +7,4°C. Aktuálně v 9:00 je jasno, jen několik Ci a kondenzačních sledů ruší modř nebe. Teplota +19,3°C a tlak 1017,5 hPa (pokles). Relativní vlhkost 64% a jde rychle dolů. Bezvětří.
Neděle zatím kopií soboty s Tmin +7,4°C. Aktuálně v 9:00 je jasno, jen několik Ci a kondenzačních sledů ruší modř nebe. Teplota +19,3°C a tlak 1017,5 hPa (pokles). Relativní vlhkost 64% a jde rychle dolů. Bezvětří.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Jan Pícha
- Meteostanice: Davis VP2 6152C
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím tak včera pocelý den jasno až skoro jasno s maximem 24,8°C
Dnes asi letní den již padne,aktuálně skoro jasno,teplota 22,2°C,proměnlivý vítr do 3 m/s.
Dnes asi letní den již padne,aktuálně skoro jasno,teplota 22,2°C,proměnlivý vítr do 3 m/s.
Pěkný den z Teplicka 

- Tomáš Prouza
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Před chvílí padl letní den, teplotou +25,2°C a to ještě nebylo dnešní poslední slovo...
- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
U nás padl druhý letní den v tom roce dnes ve 13:20 hod,aktuálně již 26,5°C
Pěkný den z Teplicka 

- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
Otevírám nedělní blesk a hned na druhé stránce se píše že jaro nám zničila sopkaJan Pícha píše:U nás padl druhý letní den v tom roce dnes ve 13:20 hod,aktuálně již 26,5°C

Pěkný den z Teplicka 

-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera letní den při skoro jasnu až jasnu, jen pár Cu hum, později večer pak až oblačno s Cs, Ci, Cc. Tmax 25,9°C Tmin 8,8°C, vítr prom. nebo V do 4 m/s.
Aktuálně 18:00 polojasno
℔
25,5°C ℔
Jv 1 m/s
Aktuálně 18:00 polojasno

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Paní D.H nemá smysl jakkoliv komentovat, ona si dělá sama velkou reklamu
Opět krásný slunečný den, ale odpoledne již na obloze pár cu hum a zítra přibude i pár květáků - už dlouho nepršelo. Dnešní max 23,6 °C, min 4,7 °C.
Dneska jedno velké překvapení, ale já jsem ho neviděl
. Na náš komín přiletěli dva mladí čápi a cvakali zobakama, že prý to byl rachot a další kroužili nad barákem.
,

Opět krásný slunečný den, ale odpoledne již na obloze pár cu hum a zítra přibude i pár květáků - už dlouho nepršelo. Dnešní max 23,6 °C, min 4,7 °C.
Dneska jedno velké překvapení, ale já jsem ho neviděl

,
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
Zdravím všechny z Trutnova.Parádní počasíčko je tady,sobota neděla jak vymalovaná,na chatě daleko od netu a signálu mobilu bylo fajnově.Dnes padl první letní den,jak už psal Tomáš a další dny ještě přitlačí na pilu.Červen se do toho pěkně opřel,rána jsou zatím příjemně chladná,sobota i neděle k +7 st.za městem ještě o něco chladněji.
Pan Smoljak...to byl frajer,to je škody,ale zanechal nám tady toho.....
Pan Smoljak...to byl frajer,to je škody,ale zanechal nám tady toho.....
- Tomáš Prouza
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme s maximem dosáhli na +26,1°C, což je letos zatím nejvyšší dosažená teplota. Bohužel teď do pátku jsem poslaný do Jičína, kde není internetové připojení, takže mám do pátečního odpoledne smůlu. Jen doufám, že se tam neupeču.
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
dnešek jasný a teplý, prakticky stejný jako sobota. 12,2 °C - 27,5 °C, to jsou mé dnešní naměřené extrémy. Odpoledne jsme se byli projít ven na procházku a čuměl jsem, jak je všude vody v polích a i místní svodnice z polí je tak plná, tak jsem ji ještě neviděl. Všude plno komárů. Včera jsme taky ochutnaly první letošní třešně.
Pana Smoljaka je mi velice líto, především jeho působení v Divadle Járy Cimrmana bylo nezapomenutelné. Vzpomenu např. skvělou roli Varla Fryštenského v Dobytí severního pólu.
dnešek jasný a teplý, prakticky stejný jako sobota. 12,2 °C - 27,5 °C, to jsou mé dnešní naměřené extrémy. Odpoledne jsme se byli projít ven na procházku a čuměl jsem, jak je všude vody v polích a i místní svodnice z polí je tak plná, tak jsem ji ještě neviděl. Všude plno komárů. Včera jsme taky ochutnaly první letošní třešně.
Pana Smoljaka je mi velice líto, především jeho působení v Divadle Járy Cimrmana bylo nezapomenutelné. Vzpomenu např. skvělou roli Varla Fryštenského v Dobytí severního pólu.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Včera absolutně jasno nebo skoro jasno s občasnými Ci k večeru. Takže fulltime slunečního svitu při maximech někde kolem 22 stupňů, na slunku horko, ve stínu příjemně. Minima ráno v 8 hodin na 12, přes den oněch 22, večer 15 a z Dětmarovic byl slyšet z dáli rockový koncert.
Dnešní ráno o poznání teplejší, minima v 8 hodin okolo 15, jinak v noci to padlo ke 12, maxima na letních 25, takže horka začínají, nyní 16 a takřka bezvětří. Vzduch je nyní příjemně vlahý
Po dlouhé době foukal jižní až jihozápadní vítr, naštěstí bez Mittalovských příměsí. Je opravdu mokro, ale je pravdou, že při suchém vzduchu a takřka stoprocentním slunečním svitu, vše rchle prosychá, včetně baráku v Suché. Voda ze sklepa se vytratila a otevřenými okny vlhkost jde pomalu pryč. Za dva týdny se budou odkopávat základy a pokládat drenáž, geotextilie atd..., snad v tom čase nebude zase lít...
Zítra navečer opravdu asi přijdou buřiny, uvidíme, jak moc intenzivní, spíše čekám mírnější projevy, uvidíme.
A pak udeří vedra z plnou silou. Teploty v 850 Hpa kolem 20 nad nulou se mně nechtějí líbit
Co se týče přírody, kvete černý bez, letos v normálním čase, vlašské ořechy mají stále mladé a relativně malé listy, třešně mají čas. Mimochodem sad v Suché napadla jakásí plíseň, kde usychají kraje listů a padají celá oschlá květenství i ze zasušenými pidi-plody jablek. Nevíte, oč jde? Nevyžene to slunko, resp. vyřeší nějaký postřik? Jaký? Jedná se o takřka 75 procent z 50 stromů
Díky ....
zatím
Ps. Škoda pana Smoljaka ...
Včera absolutně jasno nebo skoro jasno s občasnými Ci k večeru. Takže fulltime slunečního svitu při maximech někde kolem 22 stupňů, na slunku horko, ve stínu příjemně. Minima ráno v 8 hodin na 12, přes den oněch 22, večer 15 a z Dětmarovic byl slyšet z dáli rockový koncert.
Dnešní ráno o poznání teplejší, minima v 8 hodin okolo 15, jinak v noci to padlo ke 12, maxima na letních 25, takže horka začínají, nyní 16 a takřka bezvětří. Vzduch je nyní příjemně vlahý

Zítra navečer opravdu asi přijdou buřiny, uvidíme, jak moc intenzivní, spíše čekám mírnější projevy, uvidíme.
A pak udeří vedra z plnou silou. Teploty v 850 Hpa kolem 20 nad nulou se mně nechtějí líbit

Co se týče přírody, kvete černý bez, letos v normálním čase, vlašské ořechy mají stále mladé a relativně malé listy, třešně mají čas. Mimochodem sad v Suché napadla jakásí plíseň, kde usychají kraje listů a padají celá oschlá květenství i ze zasušenými pidi-plody jablek. Nevíte, oč jde? Nevyžene to slunko, resp. vyřeší nějaký postřik? Jaký? Jedná se o takřka 75 procent z 50 stromů

zatím
Ps. Škoda pana Smoljaka ...
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak dnes se do toho sluníčko pořádně opřelo a máme první nekompromisně letní den s Tmax 27,7.
tak dnes se do toho sluníčko pořádně opřelo a máme první nekompromisně letní den s Tmax 27,7.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Co dodat...
Víkend nádherný, slunečný, byť trochu větrný (sobota od SV, neděle od J). Včera padl první letní den v tomto roce a když jsem se velmi zběžně díval do svých záznamů, tak jsem pozdější datum prvního letního dne nenašel
- ale podívám se raději ještě jednou... 
Dnešní fronta se jaksi urychluje a labilita naopak zeslabuje a tak dnes bouřku ani výraznější srážky nečekám. Naopak bouřkově posiluje zítřek – uvidíme...
Tmax včera +25,5°C.
Tmin dnes +12°C.

Dnešní fronta se jaksi urychluje a labilita naopak zeslabuje a tak dnes bouřku ani výraznější srážky nečekám. Naopak bouřkově posiluje zítřek – uvidíme...

Tmax včera +25,5°C.
Tmin dnes +12°C.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Adi: to je padlí viz. : http://www.agrobio.cz/poradna/30-padli-jablonove.htmlAdi píše:Mimochodem sad v Suché napadla jakásí plíseň, kde usychají kraje listů a padají celá oschlá květenství i ze zasušenými pidi-plody jablek. Nevíte, oč jde? Nevyžene to slunko, resp. vyřeší nějaký postřik? Jaký? Jedná se o takřka 75 procent z 50 stromůDíky ....
přípravek proti padlí: http://www.agrobio.cz/vyrobky/48-baycor-25-wp.html
Co se týče počasí, určitě bude dusno. Bouřky jsou otazník, ale nejspíš se někde objeví.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice