Aktuální počasí - duben 2010
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí - duben 2010
Nakonec 2 bouřky 1 vzdálenější a 1 v blízkosti z první přeháňka (teplota padla z +19C na 13C) z druhé chvilku burácení ale nedíval jsem se byl jsem v prachu od bourající se zdi takže jsem to ani neměl chuť sledovat takže i tady první letošní i když velmi slabá bouřka teplota v maximu lehounce nad +19C vítr přechodně v nárazu k 10 m/s
- Přílohy
-
- první bouřka kvalita nic moc webka!
- Output.jpg (19.07 KiB) Zobrazeno 6645 x
Naposledy upravil(a) Tom dne 20 dub 2010, 20:56, celkem upraveno 3 x.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se nám to v Brně motalo nad hlavami, ale bouřku jsem nezaznamenal. Byl jsem v ulicích a tam jakmile neletí blesk nad hlavou, tak toho moc slyšet není. V jižní části města spadlo pár kapek. Během přechodu instabilní hmoty citelně foukalo. Ale celkově nuda. Teplota šplhala asi jen těsně pod 20°C.
Sopky v minulosti opravdu výrazně ovlivňovaly podnebí. Běsnění některých přineslo i několik roků "bez léta". Myslím si, že tahle islandská krasavice do podnebí moc promlouvat nebude, otázkou je, co když ožije Katla, o ní se obecně dost straší. Některý zde zmiňovaný model předpovídal léto jako celek chladné, takže třeba se to v médiích svede na sopku. Stejnou paseku jako sopka dělají letadla ve vzduchu. Takže když bude sopka soptit a letadla sedět na letištích, tak se to hezky vykrátí.
Sopky v minulosti opravdu výrazně ovlivňovaly podnebí. Běsnění některých přineslo i několik roků "bez léta". Myslím si, že tahle islandská krasavice do podnebí moc promlouvat nebude, otázkou je, co když ožije Katla, o ní se obecně dost straší. Některý zde zmiňovaný model předpovídal léto jako celek chladné, takže třeba se to v médiích svede na sopku. Stejnou paseku jako sopka dělají letadla ve vzduchu. Takže když bude sopka soptit a letadla sedět na letištích, tak se to hezky vykrátí.

POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Úterní Tmin +5,4°C, Tmax +16,2°C, tlak v 15:00 1014 hPa. Ráno mezi 7. a 9. hodinou zde slabě pršelo, během dopoledne nás zasáhly 4 další přeháňky. Před polednem se vyčasilo a slušné počasí vydrželo až do večera, kdy nás zasáhla část kovadliny bouřky nad Jaroměří, ze které tu asi 5 minut slabě pršelo. Celkový denní úhrn 0,8 mm. Právě teď na nás směřuje vlečka další vyhaslé bouřky, teplota +7,2°C, zataženo, bezvětří.
Dneska to byl průšvih za průšvihem - praskla nám v koupelně ve zdi voda a promočila obrovský kus zdi a když šla sestra od vlaku, našla v příkopě zcepenělého našeho devítiměsíčního kocoura, kterého srazilo auto. Na zahradě jsme dneska zasázeli brambory a já jsem si vysel hrách. V lese se již zelenají modříny a břízy.
Dneska to byl průšvih za průšvihem - praskla nám v koupelně ve zdi voda a promočila obrovský kus zdi a když šla sestra od vlaku, našla v příkopě zcepenělého našeho devítiměsíčního kocoura, kterého srazilo auto. Na zahradě jsme dneska zasázeli brambory a já jsem si vysel hrách. V lese se již zelenají modříny a břízy.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
bourky a dest, kdeze, jen dusno a prach. Ach jo. Posledni den, kdy se dalo dychat byla nedele. Jeste, ze neni sucho, po poslednich destich je stale zamokreno.
Teploty pres den splhaly k 16 az 17, k ranu 5, nyni 8, odpoledne spadlo par kapek, jinak pekne kovadliny, vecer blyskavice, jinak nic.
Vcera jeste tepleji, maxima okolo 17 az 18.
Jinak priroda pokrocila, zacinaji kvest tresne
zatim
bourky a dest, kdeze, jen dusno a prach. Ach jo. Posledni den, kdy se dalo dychat byla nedele. Jeste, ze neni sucho, po poslednich destich je stale zamokreno.
Teploty pres den splhaly k 16 az 17, k ranu 5, nyni 8, odpoledne spadlo par kapek, jinak pekne kovadliny, vecer blyskavice, jinak nic.
Vcera jeste tepleji, maxima okolo 17 az 18.
Jinak priroda pokrocila, zacinaji kvest tresne
zatim

Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Za včerejšek mám už druhou bouřkovou čárku do statistiky
. Úterý bylo slunečné a až k večeru se od Z zatáhlo rozpadajícím se cébákem. Hřmělo ale jen slabě v dálce, podobně jako v pondělí. Samotný blesk jsem letos stále žádný neviděl, pouze světlo z blesků (hlavně včera při noční blýskavici). Ani srážkově to nebylo nic moc – sotva 2 mm vody. Ale normál za duben (40 mm) máme překročený o pár mm a tak už tady pršet několik dní nemusí
.
Dnešní ráno je oblačné s cirry a stratocumuly na obloze.
Tmax včera +17°C.
Tmin dnes +4,5°C.
Do neděle to vypadá na počasí zpočátku chladné, postupně slunečné a většinou beze srážek (snad ještě něco málo dnes), v pondělí možná přejde bouřková fronta, ale je to daleko.

Dnešní ráno je oblačné s cirry a stratocumuly na obloze.
Tmax včera +17°C.
Tmin dnes +4,5°C.
Do neděle to vypadá na počasí zpočátku chladné, postupně slunečné a většinou beze srážek (snad ještě něco málo dnes), v pondělí možná přejde bouřková fronta, ale je to daleko.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- hrdla3
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím z Lokte.Tak zde tento týden zatím úplně beze srážek.Zde se fronta projevila včera pouze tím,že bylo pár hodin oblačno.Nyní už je opěet skoro jasno,dnešní Tmin +2,5st.,ale v příštích dnech budou rána opět mrazivá.Aktuálně je +4,9st. a od včerejška nám i docela fouká,nyní Z vítr kolem 20km/h,který je ráno pěkně studený.Přeji pěkný den.
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohostice.
Úterý, teplé, polojasné před večerem nepatrná přeháňka 0,2 mm srážek.
Bouřka nás minula západně. Teplota max. 17°C.
Od večera zataženo, minima 2,9°C, zataženo.
Úterý, teplé, polojasné před večerem nepatrná přeháňka 0,2 mm srážek.
Bouřka nás minula západně. Teplota max. 17°C.
Od večera zataženo, minima 2,9°C, zataženo.
Zdravím všechny z Trutnova.Máme první bouřku a hned noční.Dnes v noci ve zbytcích slabých přeháněk se zrodila jedna kousek od nás,která si usmyslela,že u nás udělá trochu pozdvižení.V noci před 2.hodinou mne roky vycvičené smysly probudily hned při prvním zahřmění,které zrovna končilo.Naslouchal jsem dále,pochybujíc,ale za chvilku blesk a hřmění 2 km daleko,další výboj podobně a asi za minutu pěkné světlo a solidní rána 1 km vzdálená.V tu chvíli je z velké dáli slyšet blížící se hukot – vypadajíc dle rámusu na pořádnou dešťovou stěnu.Nakonec asi 5 minut hustý déšť s kroupami – jen jsem čekal,že to někde poblíž štípne,ale nic…Na detekci jsou 2 blesky,já zaznamenal 4 výboje,pokud jsem nějaký nezaspal.
Dnes studené větrné počasí+6+7 st a dělají se přeháňky.Víkend vypadá suprově…
Dnes studené větrné počasí+6+7 st a dělají se přeháňky.Víkend vypadá suprově…
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec prý včera v Brně hřmělo, ale v ulicích prostě není šance slyšet vzdálenější hřmění. Již včera bylo divné kouřmo, ale dneska to je docela vrchol. Brno i Znojmo hlásí zákal a ten je teda opravdu slušný. Cumuly se honí nad námi, ale jejich okraje nejsou pořádně vidět, koukám nad Drahany a vidím mlhavo už u prvních kopců a po cca 8 km mizí úplně. Zajímavé. Před chvílí spadlo několik kapek a je skoro zataženo, 14°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
Tak tady dnes opět převážně slunečno, až teď po 13. hodině trochu narůstají kumuly. Dnešní minimum 6,2°C, aktuálně ale celkem chladno 10,4°C a větrno od SZ v průměru 5 m/s. Beze srážek.
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju moc všem, kteří sledovali blýskavici, která byla kousek na sever ode mě. Do záznamu si dám: první blýskavice - prochrápáno
. Takže budu stále čekat na svůj první záznam. Já jsem večer, tak unavenej, že jak lehnu, tak vytuhnu a kdyby šlahl blesk do baráku, tak by mě neprobudil.
. Jinak dnes se nečekaně tvoří spousta cu con a mezi nimi i cb, naděje stále žije. Snad se dočkám i já. V noci přešla silná přeháňka na které spadlo 5,8 mm. Včerejší tmax 15,9 °C, tmin 2,1 °C. Aktuálně 11,1 °C a vítr okolo 5 m/s.

Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- kapr
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
- Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.
Aktuální počasí v Buchlovicích
Počasí: Oblačno
Oblačnost: Cirrus, cirrostratus, altocumulus, stratocumulus, altocumulus
Teplota: 10,4°C
Vítr: mírný SZ 3m/s
Tlak: 1012,3hPa, setrvalý stav
Vlhkost: 47%
Rosný bod: -0,4°C
Srážky: 0,2mm
Tmin/Tmax: 5,0°C(4:17)/ 14,9°C(15:38)
Včerejší průměrná teplota: 11,5°C
Průběh počasí: Včera jsme tady v souvislosti s přechodem studené fronty, i když slabší zaznamenali první letošní regulérní bouřku, asi jako na hodně jiných místech.. Se srážkama už to tak valné nebylo.. Dnešek typický po studené frontě, přes den docela nízká vlhkost vzduchu díky čerstvému větru, nyní už spíš mírnému. Celkově polojasno až oblačno, i když ráno se nám tady převalila mlha. Zítřejší ráno už bude o poznání chladnější.
Počasí: Oblačno
Oblačnost: Cirrus, cirrostratus, altocumulus, stratocumulus, altocumulus
Teplota: 10,4°C
Vítr: mírný SZ 3m/s
Tlak: 1012,3hPa, setrvalý stav
Vlhkost: 47%
Rosný bod: -0,4°C
Srážky: 0,2mm
Tmin/Tmax: 5,0°C(4:17)/ 14,9°C(15:38)
Včerejší průměrná teplota: 11,5°C
Průběh počasí: Včera jsme tady v souvislosti s přechodem studené fronty, i když slabší zaznamenali první letošní regulérní bouřku, asi jako na hodně jiných místech.. Se srážkama už to tak valné nebylo.. Dnešek typický po studené frontě, přes den docela nízká vlhkost vzduchu díky čerstvému větru, nyní už spíš mírnému. Celkově polojasno až oblačno, i když ráno se nám tady převalila mlha. Zítřejší ráno už bude o poznání chladnější.
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tady dnes ještě celkem teplo ráno 7,5 °C a přes den v maximu až 17,4 °C, odpoledne už jsem běhal jen v tričku. V Brně bylo o něco chladněji, bylo to poznat i pocitově. JV byl dnes asi nejteplejší i v Bratislavě měli přes 17 °C. Obloha byla většinou polojasná až jasná, teď k večeru spíše oblačná. Beze srážek, příjemně. Chvílemi tento příjemný pocit kazil vítr až k 10 m/s.
Ráno bude asi studené, budu muset z balkonu schovat rajčata a papriky
rosný bod je kolem 0 °C a jestli bude jasno, tak by to k té 0 mohlo klesnout.
tady dnes ještě celkem teplo ráno 7,5 °C a přes den v maximu až 17,4 °C, odpoledne už jsem běhal jen v tričku. V Brně bylo o něco chladněji, bylo to poznat i pocitově. JV byl dnes asi nejteplejší i v Bratislavě měli přes 17 °C. Obloha byla většinou polojasná až jasná, teď k večeru spíše oblačná. Beze srážek, příjemně. Chvílemi tento příjemný pocit kazil vítr až k 10 m/s.
Ráno bude asi studené, budu muset z balkonu schovat rajčata a papriky

-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Maximum dnes také poměrně vysoko +15.9C oproti Brnu i méně oblačnosti proto i tepleji-odpoledne začal foukat SZ vítr jak jsme bourali cihle vše šlo do ksichtu fuj teda! té suti co je z toho však to znáte kdo odbouráváte starý barák atd... je to běh na dlouhou trať
.Aktuálně je oblačno od Z se zatahuje teplota je +11C fouká čerstvý SZ nárazy 7 m/s maximum k 12 m/s
sestup popílku jde znát žlutí se to pěkně ale nic extremního jen mě zaujal rozsah na inverze je to ale slabota včera jsem si to myslel že nebude extra dobrý vzduch dohlednost byla hodně špatná:http://portalh.chmi.cz/http://pr-as1.ch ... 123070.jsf

sestup popílku jde znát žlutí se to pěkně ale nic extremního jen mě zaujal rozsah na inverze je to ale slabota včera jsem si to myslel že nebude extra dobrý vzduch dohlednost byla hodně špatná:http://portalh.chmi.cz/http://pr-as1.ch ... 123070.jsf
Naposledy upravil(a) Tom dne 21 dub 2010, 21:31, celkem upraveno 4 x.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tady máme dost nudné počasí, naposledy pršelo minulý týden, za duben je stále jen 10 mm srážek a začíná být sucho. Dnes bylo o poznání chladněji než ve dnech předchozích, Tmax 12,2 a Tmin teď večer 6,5.
tady máme dost nudné počasí, naposledy pršelo minulý týden, za duben je stále jen 10 mm srážek a začíná být sucho. Dnes bylo o poznání chladněji než ve dnech předchozích, Tmax 12,2 a Tmin teď večer 6,5.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600