Aktuální počasí - duben 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - duben 2010

Příspěvek od storm_ice »

huj ve čtvrtek byla velká oblačnost, oblačno až zataženo, odpoledne pár kapek. Tmax 11,4°C Tmin 7,0°C, vítr SSv-SSz 1-6 m/s s nárazy až 8 m/s celkem meteonuda, jen v noci zajímavě "řádila" vlhkost, během 5 min dokázala stoupnout z 38 na 54%, teplota přitom klesla jen o pár desetin a i během několika desítek sekund měla rozmezí kolem 5%.

Aktuálně 08:30 skoro jasno ObrázekObrázek 5,2°CObrázek Sv 1 m/s

Hmm tak někdo má za 15 dní 80 mm a já mám za 15 týdnů 90 mm :lol: to je docely dobrý, zem je někde slabě popraskaná, včera se i celkem slušně prášilo :roll:
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
V pátek ráno ještě slabý déšť 0,2 mm.
Sluníčko se občas objevilo a teplota vystoupila na 16°C.
Sledoval jsem „onen“ prach ale nic jsem neviděl, Sluníčko bylo před západem schované, udělal jsem pár fotek, nic moc. Stáhl jsem snímek kamera z nedalekého letiště Holešov, je zajímavý, přikládám v příloze.
Ranní minima jen – 0,8°C, Sluníčko od rána krásně svítí.
Přílohy
Holešov.jpg
Holešov.jpg (216.61 KiB) Zobrazeno 6093 x
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj tak včera již slunečnější den, převládalo oblačno až polojasno, večer postupně skoro jasno. Tmax 13,8°C Tmin 6,9°C, vítr se přes den rozfoukal Z-Sz 2-7 m/s s nárazy až 10 m/s, večer postupně slábl.

Aktuálně 22:30 jasno ObrázekObrázek 8,2°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Noc na sobotu byla bez oblačnosti,mrazivá s minimem k -3 stupňům.Sobota slunečná,značnou část dne chladno se studeným severním větrem.Slunce hřálo a tak odpoledne už příjemných +13 st.Večer teplota rychle padá,v 21.hod +5 st,teď před půlnocí už jen +1,5 st.Vzduch byl dnes suchý,čistý s výbornou dohledností,takže s tím prachem to nebude tak divoké.Jak tak poslouchám o ztrátách leteckých přepravců,tak nás čeká další finanční krize vyvolaná sopečným výbuchem na Islandu..
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Zdravím Vás. Ráno -1°C. Přes den jasno nebo skoro jasno. Maximum 14°C. Nic moc se neděje, v ulicích se už zase práší. V 0:46 je jasno a 0°C.

Vulkanický prach jsem vůbec nikde nezaznamenal. Pravda, západy slunce jsou červené, ale nikde nemám jistotu, že by bez prachu nebyly. Jediné, co je vidět opravdu znatelně, je nebe bez jediného kondenzačního pruhu od letadel. A to je opravdu zajímavé, protože my ležíme pod koridorem. Všechny Londýny a Paříže a Frankfurty směrem na Dillí a podobné destinace nám létají nad hlavami a dneska vůbec nic. Jasno, vymeteno. Ani žádný vzdálený hluk od letadel.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Jestli se vám stýská po prachu, zaparkujte auto u nás, nemusí být nutně u Mittalu :mrgreen: Do pár hodin bude s menším či větším nánosem, podle provozu aut anebo směru větru :mrgreen:
Jinak dneska nádherný den, ráno a dopoledne oblačno až polojasno, odpoledne až skoro jasno, večer s pěkným západem slunce, mimochodem podobné západy jsou u nás běžné bez asistence sopek, jen s příspěním místních zdrojů :mrgreen: Teplota ráno na 3, v 8 hodin na 5, ve tři odpoledne 11, večer 6, nyní 3 a při zemi je mrazík. Jinak pampelišky na jižních stranách již kvetou, přidaly se trnky a květy třešní jsou na spadnutí.

Ještě z večerní oblohy - svítil krásný dorůstající srpeček s popelavým svitem zbytku měsíce, nízko položený Orion a kousek nad obzorem i večernice :-) Hezká konstelace umístěna nd západním až jihozápadním obzorem .
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
meteostrankykojetice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteostrankykojetice »

Pozdrav z Polabí,
sobota se nesla ve znamení jasné oblohy, objevila se pouze cirovitá oblačnost. Tmin5cm : -2,9°C , Tmin2m: 0,2°C , Tmax2m: 16,6°C.
Dnes v 8 hodin: Tmin5cm: -2,3 °C , T2m: 5,2°C, tlak 1020 hPa, vítr 1 m/s JV, oblačnost 2/10 Ci :wink:
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
V sobotu bylo jasno, před polednem polojasno, téměř bezvětří, nejvyšší teplota 14°C.
Sledoval jsem podobně jako Adi západ Slunce, také neumím posoudit barvu večerní oblohy, Měsíc byl nádherný, Venuše zářila, Merkur jsem už neviděl, musím počkat, večer bude vidět až v březnu příští rok.
Ranní minima jen -0,7°C.
Přílohy
Měsíc.jpg
Měsíc.jpg (46.58 KiB) Zobrazeno 5960 x
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Tak jsem doma z Radostovic - web A.S.S. bude upraven až během následujícího týdne. Po cestě domů jsme si mohli vychutnat krásnou vysokou oblačnost bes přídavku kondenzačních sledů. Těsně před Hradcem Králové pak "dobrovolného dárce orgánů", kterého právě hasiči tahali ze zadního okna osobního auta a nakládali ho do záchranky.

Doma aktuálně v 17:25 teplota +14,7°C, tlak 1019 hPa (a klesá), oblačno (Ci, Cs, Cs, Ac) a J vítr do 3 m/s.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Radostovice - super, super, super. Jsem moc rád, že jsem mnohé poznal a mnohé se dozvěděl. Škoda, že tam z fóra nemohlo víc lidí.
Tomáš Prouza píše:Těsně před Hradcem Králové pak "dobrovolného dárce orgánů", kterého právě hasiči tahali ze zadního okna osobního auta a nakládali ho do záchranky.
Při cestě zpět jsem měl plné auto pasažérů a zdálo se že nikdo se mnou nezestárnul, tak je to dobré :D. Jednou jsme se tak zakecali, že jsem projel křižovatku na červenou a ještě ve špatném pruhu. Taky jsem měl jednoho potencionálního dárce skoro zapíchnutého zepředu do auta, bylo to o chlup. Jediný větší problém při cestě zpět, to bylo až 5 km od od domova.
Ps: Omlouvám M. G. se za ty voňavou bombu v předsíni :oops:, ale ten medvěd v noci, tak ten byl pořádnej :mrgreen: .

Včerejší tmax 13,8 °C, tmin -1,8 °C , dnešní tmax 15,7 °C, ranní min -2,2 °C, aktuálně 12,7 °C polojasno, na obloze cirry, ac len a od jihu se něco nasouvá.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

To dědahvězdář: Krásná fotka, čím je to foceno? Jinak Merkur by měl být teoreticky pozorovatelný jen to chce jasný obzor na Z.

Zdravím, sobota jasná krásná,
dnešek už odpoledne s vysokou i střední oblačností k večeru i s neměřitelnou přeháňkou. Ráno 2,2 °C, odpoledne pak 17,2 °C. Jinak konečně rozkvetly výše zmiňované pampelišky :D .
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes jasno,postupně polojasno a veliká teplotní amplituda.Tmin -2,2st.,což je nejnižší naměřená hodnota pro tento den od počátku mého měření(r.1993) a Tmax +18,6st.,což je naopak nejvyšší naměřená teplota od počátku měření.Aktuálně ve 20.15 je polojasno a teplota +13,2st.Na jihu Čech se nyní vyskytují bouřky.Přeji pěkný zbytek dne.
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

Aktuální počasí v Buchlovicích
Počasí: Skoro zataženo
Oblačnost: Altostratus, cirrostratus, altocumulus
Teplota: 12,7°C
Vítr: slabý JJV 1m/s nebo klidno
Tlak: 1014,5hPa, mírný pokles
Vlhkost: 59%
Rosný bod: 4,9°C
Srážky: 0,0mm
Tmin/Tmax: 1,2°C(6:17)/ 16,7°C(15:39)
Včerejší průměrná teplota: 7,8°C
Průběh počasí: Dnes jsme tady měli velmi přijemný den, i když poměrně větrný. Foukal od JV mírný, přes den až čerstvý vítr. Bylo většinou polojasno, zrána skoro jasno. Navečer začalo od jihu přibývat oblačnosti až nyní na skoro zataženo. Srážky jsme zde zatím neměli. Vítr už se utišil, ale díky oblačnosti je tady večer docela teplý...

Hezký zbytek dne z Buchlovic přeje Kapr
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes byl pěkný den v minimu ale jen +1C v maximu +16C foukal ale čerstvý vítr v nárazech 11 m/s hlavně odpoledne a navečer se přidal i slabý déšť.

pár fotek ze včerejšího západu slunce:
http://testholasice.euweb.cz/Fotogaleri ... 1.jpg#foto
Instabiliter
AMS

Příspěvek od Instabiliter »

Tak máme za sebou velmi příjemný víkend, včera vymetená obloha, žádný letadla, kterých se obvykle nad námi honí mraky. Dneska odpoledne ale od jihu přibývání vysoké cirrovité oblačnosti. I zde konečně dnes pěkný západ Slunce. Maximální teplota 18,2°C, teď večer stále teplo a 12,9°C. Od jihu se blíží srážky.
Jinak zde je video úterních a středečních přeháněk z Plzně, vyskytlo se i krupobití:
http://www.youtube.com/watch?v=oudFALgT2ls
Výhledy vypadaj dobře, ke konci dubna již vysoko nad 20°C, GFS to udává už několikrát za sebou, snad to vyjde.

Jinak (velmi se omlouvám za zpoždění, nějak jsem se sem nedostal) se přidávám ke gratulaci Dědovihvězdářovi k vnučce. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“