Aktuální počasí - duben 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - duben 2010

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Oblak sopečného prachu je momentálně východně od Anglie nad Severním mořem a část se již dostala nad Holandsko. Větší část se stáčí na jihozápad. Podle satelitu vyplivla před chvlí ale sopka další várku popela.

Radostovice: Zataženo beze srážek, teplota kolem 5°C, odpoledne čekáme, že se to protrhá.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Michale, i když bych moc rád, tak jsem žádnou bouřku nezaznamenal, ale za to jsem důkladně zmoknul, respektive jsem vyřizoval spoustu věcí a neměl jsem možnost sledovat vývoj bouřek. Večer jsem byl ještě v lese a jednou jsem zaslechl "zahřmění", ale jestli to bylo zahřmění toť otázka. Srážky za včerejšek zatím 15 mm, ale teď se ještě velmi silně rozpršelo. Včera, zatím nejsilnější intenzita deště na stanici a to 27,2 mm/h. Včerejší tmax 8,6 °C, tmin 5,2 °C, teď ráno 6,6 °C. Po ranním dešti bude přes 80 mm za duben.

Tak tady máme ráno krupobití !!!!!!! Kroupy do 0,3 mm, intezita 22,2 mm/h
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Ve čtvrtek pršelo od rána do půl šesté večer a po půl noci ještě pár kapek, za den 17,6 mm.
Maxima 10°C, ranní minima 5,7°C.
Dnes před osmou ráno vykouklo Sluníčko a už zase prší.
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Včera odpoledne už toho moc nenapršelo, sem tam trochal slabého deště, totéž vlastně i u nás ráno - Dnešní přeháňky nás již omíjejí, jen ráno trochu mokro, minima díky oblačnosti na 7, severozápadní vítr, nyní oblačno, obloha se postupně čistí, teploty zatím na 12.
Celkově mohlo napadnout 25 mm, což není ěž tak špatné. :wink:

Uvidíme, jak se to dál vyvrbí, spíše to padá na opakovaný severozápad, který nasaje sem trošku čerstvého islandského vzdoušku :mrgreen: Nevím, jestli si sopka zadá s Mittalem :mrgreen: , ale úsměvné mně přijdou varování obyvatelstva. To bychom zde museli být zavření doma skoro furt :mrgreen: Když to vezmu z druhé strany, je to tragédie, ovšem pro nás, co zde žijeme :|
V každém případě dneska je svěží vzduch, je to vidět i na koncentracích prachu, které jsou pod limitem :wink:

Uvidíme, jak dlouho bude soptit

http://zpravy.idnes.cz/ovlivni-vybuch-v ... edatech_jw

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Tomáš Prouza
AMS
Kontaktovat uživatele:

Radostovice: skoro jasno, povrchová teplota v rybníce 9,6°C 8) Stále očekáváme prach a popel.
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Tomáš Prouza píše:Radostovice: skoro jasno, povrchová teplota v rybníce 9,6°C 8) Stále očekáváme prach a popel.
To abych si vzal plavky. Jestli očekáváte prach a popel, tak já ho klidně zítra přivezu. U kotla je popela dost a když ho vyhodím do vzduchu, tak to máš 2v1 a ještě mě poděkuješ, že je čistý dřevěný :mrgreen:
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

"dnes odpoledne jsem vyšel na terasu, vidím na skleněném zahradním stolku poprášek šedý..říkám si, že by vulkanický popel až z Islandu?" Dokonce i byl cítit spáleninou...Oh, tak nikoliv, to pouze opět vyrchstla čmoudy sousedova sopka ve tvaru komínu :? :lol:

dobrmanek
haha:) a nebo si poprášit auto a pak machrovat, že to u nás padalo jak svina když se budou ptat a zírat :lol:
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes pěkný polojasný jarní den s Tmax +13,8st. a Tmin +1,5st.Aktuálně v 19.55 je polojasno a teplota +7,1st.Ráno zde očekávám teplotu opět pod nulou.Západ slunce zde byl krásně vidět a byl od sopečného prachu naoranžovělý.Foto přidávám v příloze.Přeji pěkný zbytek dne.
Přílohy
P4160074.jpg
P4160074.jpg (27.56 KiB) Zobrazeno 6746 x
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Dnes jsem netrpělivě vyhlížel zlepšení počasí,které se klubalo před polednem.Odpoledne přechodně skoro jasno k +15 st-až nečekaně teplo a tak jsme vyrazili ven.Pofukoval SV vítr,který po 16.hodině se zdál stále studenější,po 17.hodině už pocitově chladno a teplota razantně klesala i přes sluneční svit.Teď fučí ledový severák v 19,45 hod +4,5 stupně - pořádné ochlazení a ráno bude zase zima - jistě mráz.
Minulé dny za moc nestály.Zlepšené počasí vydrží možná až do úterý.
Dnes odpoledne-navečer jsme byli za městem obhlídnout,jak postupuje jaro.Jak rád žvýkám,tak občas mne něco slabě zaskřípalo mezi zuby (že by ten prach z Islandu ?) Jinak bych si na to ani nevzpomněl.
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

[bZdravím všechny,][/b]
Včerejší počasí bylo zamračené s trvalým a i vydatným deštěm zejména odpoledne. Večer srážky ustaly. Teplota ranní 7°C denní 11°C. vítr slabý SZ 2m/s. Tlak 1013hPa. Srážky krásných 17mm a celková suma za 4 dny deště 41mm.

Dnešní počasí:
ráno a dopoledne polojasno postupně přibývání kupovité oblačnosti a odpoledne ve 13.hodin byla silná přeháňka a jak se přehnala tak byla i slabá bouřka tj 2x zahřmělo. V 14:30 došla další slabá přeháňka a opět vznikla i slabá bouřka. V 16.h došla třetí a nejsilnější přeháňka taková mini průtrž za 5 minut prudkého deště spadlo 3mm srážek a pak se jednou i zablýsklo a zahřmělo. celkem tu byly 3 mini bouřky . V přeháňkách napršelo 4mm dohromady. teplota ranní 8°C. denní krásných 17,2°C. Vítr slabý Z. Tlak 1015hPa.
Jinak i nám obloha trochu zbělela tj nástup toho sopečného prachu. západ slunce byl naoranžovělý i zde. :)
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravim,
dnesek byl rozjezdeny ani doma jsem nebyl. Nicmene meteostanice hlasi rano kolem 7 C, odpoledne 16 a kousek. Take nam spadlo 1,1 mm. To bude asi ta prehanka viz Dubnany. Ja jel z Brna na exkurzi do Otrokovic. Pocasi polojasne a pekne. Barum-Continental taky pekny. Pak jsme jeli do Valmezu do Dezy. Oblacno po desti a smradu hrozne. Pak zase do Brna a pak do Jeseniku ke tchyni na vikend. Tady v Komnatce oblacno, takze zapad se fotit nedal, a o prachu krome medii vubec nevim.
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
takže můžeme uzavřít deštivý týden - u nás napršelo rovných 10 mm, nic moc, ale lepší než nic.
Dnes už se oblačnost postupně protrhávala, Tmin 4,8 a Tmax rovných 15, aktuálně 5,5.
Hitem dnešního dne je samozřejmě popel, při západu slunce byla na SZ obloze vidět jakoby vysoká vrstevnatá oblačnost, a jestli to nebyla oblačnost (podle obrázků z družic bych řekl že ne), tak to byl popel. Vypadalo to podobně jak to nafotil kolega z Lokte. Na autech ale zatím není usazeno nic.
Naposledy upravil(a) petrklíč dne 16 dub 2010, 23:38, celkem upraveno 1 x.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Á sakra, úplně jsem zapomněl, že větrám v ložnici, co když mi tam nalítá ten sopečný prach..? :mrgreen:
Kromě médií o něm taky nevím, dnes bylo po celý den skoro jasno, ale tak nějak nepříjemně pofukovalo, celý den jsem dělal venku a k večeru už jsem to musel zabalit, přitom bylo ještě 9 stupňů. A to jsem zvyklý dělat při větší kose. No jinak západ spíše takový kouřmý, ale narůžovělý nebyl. Teplotní rozpětí dnes 4,9 - 15,2°C. Ale teplota ještě má chuť klesat... Myslím, že tady mrznout ale nebude. Pampelišky už jsou na zahradě vykvetlé... :)
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Tomáš Prouza
AMS
Kontaktovat uživatele:

Radostovice: včerejší odpoledne začalo být zajímavé. Obědem skončil grantový seminář a následovalo volné odpoledne, během kterého jsme se vydali k rybníku s vodníkem. Během cesty cca 1km nad námi proletělo poslední dopravní letadlo, odkloněné do Vídně a letící"pod prachem". Když jsme se vraceli zpět, tak jsme zrovna potkali Michala G., vezoucího se stokilometrovou rychlostí po polní cestě :lol:
Večer následovalo krátké zahájení, večeře a poté jsme se vydali timelapsovat očekávaný vulkanický západ Slunce. Čáru přes rozpočet nám však udělaly strato a altokumuly. Vrátili jsme se na základnu, kde jsme zhlédli krátké maďarské video Supercela a pak hodinový dokument z USA o průniku přímo do tornáda. Po desáté hodině následovala další výprava k vodníkovi, s minimálním osvětlením to byla docela legrace. Nakonec jsme se vrátili na cestu mezi pole, a kdo se podíval vzhůru, uviděl něco, co jen tak znovu neuvidí: nádherné hvězdnaté nebe, bez jediného blikajícího letadla, a dokonce ani satelitu. Skončit v té chvíli civilizace, tak se to nedozvíme (ani na obzoru totiž nebylo vidět jediné světlo). Prostě paráda.
Mimochodem hoši od orgonitu by měli 16.4. vyhlásit Evropským dnem bez chemtrails :twisted:

Dnes sledujte bedlivě http://www.bourky.cz a možná budete i překvapeni :wink:
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes je nádherně je jasno teplota +7C fouká severní vítr.

Už mě docela začíná vadit ten humbuk ohledně sopečného prachu(bude to trvat hodiny,týdny dokonce i 3 roky zítra se dočtu 10let a že bude konec světa :D ) nechápu ty média dotklo se to jen letecké dopravy takže se vlastně nic nestalo protože letadla přirozeně do těchto výšek kde se vyskytuje sopečný prach nepatří a na zemi jsem vůbec žádné nánosy nezaznamenal a nebe alespon bude zbaveno bordýlku z letadel :D ..No je to celkem komedie katastrofa se nestala a je to jako kdyby vybuchla atomovka....
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“