Aktuální počasí - duben 2010
Moderátor: Moderátoři
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí - duben 2010
Dřevohostice.
Včera foukal nepříjemný severák, teplota max. 12°C.
Sluníčko svítilo ale nehřálo.
Noční minima 1,9°C, k ránu mlha dohlednost 200 m.
Nyní teplota 4°C, obrys Sluníčka.
Včera foukal nepříjemný severák, teplota max. 12°C.
Sluníčko svítilo ale nehřálo.
Noční minima 1,9°C, k ránu mlha dohlednost 200 m.
Nyní teplota 4°C, obrys Sluníčka.
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Dneska ráno mlha, večer bylo vidět, že příjde - u slabého SV proudění při jasné obloze přichází velmi často. teploty v noci poklesly k nule, s mlhou vystoupaly na ranní 2. Nyní se mlha zvedá, prosvítá slunko, bude pěkný den.
Taky nechápu, co to vlastně dýcháme, včera ráno prach přes 100, během odpoledne padl na přijatelných 20 až 30. Dneska opět koktejl. Vzhledem k větru, pozdravy od SV, budou pokračovat. Ono sem de již dost nahuštěný koktejl z Polska, od Katowic, Chorzowa, Bytomia, zkrátka Górnośląskiego okręgu przemysłowego. Obohatí se o smrady z Mittalu a spol a valí se to dolů.
Na facebook jsem se zaregistroval kvůli svým mládežníkům doma, jinak jsem odolával dlouho a statečně
Co se týče oněch 20 - nebudu už dráždit kobru bosou nohou
avšak pro Slezsko je to nejepší letní počasí
zatím
Dneska ráno mlha, večer bylo vidět, že příjde - u slabého SV proudění při jasné obloze přichází velmi často. teploty v noci poklesly k nule, s mlhou vystoupaly na ranní 2. Nyní se mlha zvedá, prosvítá slunko, bude pěkný den.
Taky nechápu, co to vlastně dýcháme, včera ráno prach přes 100, během odpoledne padl na přijatelných 20 až 30. Dneska opět koktejl. Vzhledem k větru, pozdravy od SV, budou pokračovat. Ono sem de již dost nahuštěný koktejl z Polska, od Katowic, Chorzowa, Bytomia, zkrátka Górnośląskiego okręgu przemysłowego. Obohatí se o smrady z Mittalu a spol a valí se to dolů.
Na facebook jsem se zaregistroval kvůli svým mládežníkům doma, jinak jsem odolával dlouho a statečně

Co se týče oněch 20 - nebudu už dráždit kobru bosou nohou

zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
- Jan Pícha
- Meteostanice: Davis VP2 6152C
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
Dnes opět pěkný příjemný jasný den s maximem 16,9°C.Ráno ale ještě chladné,teplota 2,0°C.Pocelý den pofukuje JV vítr do 5 m/s
k facebooku:
Jelikož jsem čekal že to tam smažou na tý skupině tak jem si to včera večer ošmíroval.Jen dodám,že se jednalo o webkamery,který měl meteopress na tzv. zdi
Radim Tolasz
Chtělo by to přidat informaci odkud (Petrovy Kameny v Jeseníkách?) a od koho (Humlnet?) ta fotka je. Říká se tomu elementární lidská slušnost (to v případě toho zdroje ...).
Meteopress Online
Webkamary Sitour. O slušnosti si pišme raději někde v bulvárech..
Radim Tolasz
Pro mě není bulvár zrovna to správné prostředí. Ale věřím, že pro Vás ano. Je to věc volby. Slušnost a bulvár si spolu příliš nerozumí, proto já rozumím Vašemu doporučení, Vaší volbě
. Sitour má pěkné fotky.
.
Meteopress Online
Bulvární mi přijdou vaše výstupy v TV proti Meteopressu, ale to je můj osobní názor
A protože je toto k diskuzi o počasí, tuhle komunikaci za 20 minut smažu, neberte to prosím jako urážku.
Ta poslední věta je pro mě docela zarážející....no nic.
Dnes opět pěkný příjemný jasný den s maximem 16,9°C.Ráno ale ještě chladné,teplota 2,0°C.Pocelý den pofukuje JV vítr do 5 m/s
k facebooku:
Jelikož jsem čekal že to tam smažou na tý skupině tak jem si to včera večer ošmíroval.Jen dodám,že se jednalo o webkamery,který měl meteopress na tzv. zdi
Radim Tolasz
Chtělo by to přidat informaci odkud (Petrovy Kameny v Jeseníkách?) a od koho (Humlnet?) ta fotka je. Říká se tomu elementární lidská slušnost (to v případě toho zdroje ...).
Meteopress Online
Webkamary Sitour. O slušnosti si pišme raději někde v bulvárech..
Radim Tolasz
Pro mě není bulvár zrovna to správné prostředí. Ale věřím, že pro Vás ano. Je to věc volby. Slušnost a bulvár si spolu příliš nerozumí, proto já rozumím Vašemu doporučení, Vaší volbě

.
Meteopress Online
Bulvární mi přijdou vaše výstupy v TV proti Meteopressu, ale to je můj osobní názor

Ta poslední věta je pro mě docela zarážející....no nic.
Pěkný den z Teplicka 

- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Dneska bylo v Brně opravdu teplo, kolem 18°C. Nízké cu hum zdobily oblohu po celý den. Dojel jsem domů a už to chce zase déšť. V Třebíči v 18:36 skoro jasno, mizí poslední cu a teplota 15°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Čtvrtek jako středa, jen o něco teplejší. Ranní Tmin -1,6°C, odpolední Tmax +17,2°C. Během dne jasno až skoro jasno s výskytem Cu hum a Cu med. Aktuálně v 18:55 teplota +13,7°C, tlak 1025 hPa, jasno a bezvětří.
Dnešní odpoledne jsem věnoval vyčištění krajnice od bahna a zbytků zimního posypu - dalo to jedno plné kolečko.
Dnešní odpoledne jsem věnoval vyčištění krajnice od bahna a zbytků zimního posypu - dalo to jedno plné kolečko.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
dnesek vetsinou jasny, nebo skoro jasny s obcasnymi Cu hum, takzvanymi oblaky krasneho pocasi. A ze bylo opravdu krasne. Rano 2,5 C, odpoledne se pak teplota dotkla rovnych 20 C. Na Novinkach hned vysel clanek o tom jak na Kvilde maji zimu a na jihovychodni Morave leto.
Skoda toho vikendoveho ochlazeni jedeme se zenou do Jaromeric nad Rokytnou uzit si vikendu a pocasi bude dost mizerne.
K facebooku: jsem tam asi pul roku a zatim to vidim pozitivne, clovek si tam najde ci znovunajde plno kamaradu a zajimavych skupin a pokud se to neprehani, tak je to zabava.
P.S.Cumim ted z balkonu na Venusi s Merkurem a naraz vidim neco mnohem zajimavejsiho - jezka! Prosmejdil travu a pak vbehl pres ulici k sousedovi pod rozkvetlou merunku. Hleda nejake dobre brouky
dnesek vetsinou jasny, nebo skoro jasny s obcasnymi Cu hum, takzvanymi oblaky krasneho pocasi. A ze bylo opravdu krasne. Rano 2,5 C, odpoledne se pak teplota dotkla rovnych 20 C. Na Novinkach hned vysel clanek o tom jak na Kvilde maji zimu a na jihovychodni Morave leto.

Skoda toho vikendoveho ochlazeni jedeme se zenou do Jaromeric nad Rokytnou uzit si vikendu a pocasi bude dost mizerne.
K facebooku: jsem tam asi pul roku a zatim to vidim pozitivne, clovek si tam najde ci znovunajde plno kamaradu a zajimavych skupin a pokud se to neprehani, tak je to zabava.
P.S.Cumim ted z balkonu na Venusi s Merkurem a naraz vidim neco mnohem zajimavejsiho - jezka! Prosmejdil travu a pak vbehl pres ulici k sousedovi pod rozkvetlou merunku. Hleda nejake dobre brouky
Naposledy upravil(a) fractal dne 09 dub 2010, 07:21, celkem upraveno 2 x.
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes bylo po celý den pěkně foukalo od JV 5 m/s v nárazech 7 m/s.Maximum dnes +18.8C
srovnání s profi Tuřany:
t.min. 7SEC včera-7SEC dnes +2.1C Tuřany +3.0C
t.max. včera: +14.9C Tuřany +14.2C
sl.svit včera: 10.8h Tuřany: 12.4h
průměrná teplota: +8.2C Tuřany +8.5C
srovnání s profi Tuřany:
t.min. 7SEC včera-7SEC dnes +2.1C Tuřany +3.0C
t.max. včera: +14.9C Tuřany +14.2C
sl.svit včera: 10.8h Tuřany: 12.4h
průměrná teplota: +8.2C Tuřany +8.5C
Naposledy upravil(a) Tom dne 09 dub 2010, 06:31, celkem upraveno 1 x.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
To já jsem měl dnes zajímavější úkaz - jedu s rozloženou postelí v autě a v tu ránu mi hned za Ďáblicemi přechází přes cestu koroptev! Tak jsem šlápl na brzdu a desky vyjely z kufru do předního skla a prásk - je po skle...fractal píše:P.S.Cumim ted z balkonu na Venusi s Merkurem a naraz vidim neco mnohem zajimavejsiho - jezka! Prosmejdil travu a pak vbehl pres ulici k sousedovi pod rozkvetlou merunku. Hleda nejake dobre brouky

Dnes opět zcela jasno bez jakékoliv oblačnosti, ráno 1,5°C, přes den 19,0°C. Mírný vánek nebo bezvětří od SV. Slunce už má slušné UV, spálil jsem si ksicht, jak jsem byl celý den venku. Zítra už počátek změny "na týden", někde by v nížinách mohlo v neděli ráno i zasněžit

- meteostrankykojetice
- Kontaktovat uživatele:
Pozdrav z Polabí,
7. duben - t max: 16,1°C, t min: -0,4°C, dnešek - t max 19,6°C, t min 0,8°C.
7. duben - t max: 16,1°C, t min: -0,4°C, dnešek - t max 19,6°C, t min 0,8°C.

Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera bylo jasno až skoro jasno. Tmax 15,0°C Tmin 3,1°C, vítr VJv-VSv 1-6 m/s s nárazy až 8 m/s, chtělo by to srážky, dost se práší
Aktuálně 23:30 skoro jasno
℔
12,0°C ℔
ZJz do 1 m/s

Aktuálně 23:30 skoro jasno

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohostice.
Ve čtvrtek bylo jaro jak má být, ráno chladno, přes den příjemně teplo.
Max. teplota 18°C.
Minima před východem Slunce (v 6:00 hod) 0,2°C.
Vláhy je u nás dostatek.
Ve čtvrtek bylo jaro jak má být, ráno chladno, přes den příjemně teplo.
Max. teplota 18°C.
Minima před východem Slunce (v 6:00 hod) 0,2°C.
Vláhy je u nás dostatek.
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Včera byl po rozpuštění ranní mlhy příjemný, slunečný a teplý jarní den s cumuly na obloze, studený SV vítr už ustal
.
Dnešní ráno začalo jasnou oblohou, ale od Z se sem nasouvá stratocumulus.
Tmax včera +18°C.
Tmin dnes +2°C.
Dnes přejde slabá SF (tady bude zpočátku ještě pěkně a teplo), od zítřka po mnoho dalších dní propukne chladné a vlhké V-SV proudění (u nás na konci Moravské brány i s nepříjemným větrem), k tomu časté stratiformní i konvektivní srážky (frontální vlny, výškové níže), zítra (a zřejmě i v dalších dnech) bych nevyloučil ojedinělé bouřky. Loňský duben stran počasí nehrozí...

Dnešní ráno začalo jasnou oblohou, ale od Z se sem nasouvá stratocumulus.
Tmax včera +18°C.
Tmin dnes +2°C.
Dnes přejde slabá SF (tady bude zpočátku ještě pěkně a teplo), od zítřka po mnoho dalších dní propukne chladné a vlhké V-SV proudění (u nás na konci Moravské brány i s nepříjemným větrem), k tomu časté stratiformní i konvektivní srážky (frontální vlny, výškové níže), zítra (a zřejmě i v dalších dnech) bych nevyloučil ojedinělé bouřky. Loňský duben stran počasí nehrozí...

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes po ránu slunečno jen vysoká oblačnost teplota ráno okolo +4C.Duben opravdu jiný nežli loni viz. průměrné teploty Duben 2009-10 i srážkově loni 2mm ted na začátku 12mm ale loni to byl extrem
.archiv dat: http://pocasiholasice.euweb.cz/summary.php

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
ráno 4,5 °C a skoro jasno, to vydrželo s přestávkama doposud. V Brně ale už máme beznadějně zataženo, doma ale webka ukazuje skoro jasno. Teplota prozatím 16,8 °C ale už to asi moc nevyroste. V příloze je fotka právě rozkvétajících pozdnějších meruněk.
15:3o tak doma je stale hezky, slunce sviti sice skrz vysokou oblacnost ale uz mame skoro 19 C. Cechy dneska uz celkem mrznou
ráno 4,5 °C a skoro jasno, to vydrželo s přestávkama doposud. V Brně ale už máme beznadějně zataženo, doma ale webka ukazuje skoro jasno. Teplota prozatím 16,8 °C ale už to asi moc nevyroste. V příloze je fotka právě rozkvétajících pozdnějších meruněk.
15:3o tak doma je stale hezky, slunce sviti sice skrz vysokou oblacnost ale uz mame skoro 19 C. Cechy dneska uz celkem mrznou

- Přílohy
-
- Merunky.jpg (79.43 KiB) Zobrazeno 6753 x
- Adi
- Meteostanice: WH1080 + termio datalogger
Ahojky,
Dneska ráno 4 stupně, ovšem v 8 hodin již 8, dopoledne až 14, pak se z polojasné oblohy vyyklobalo zatažené nebe s symbolickými kapkami deště, teplota padla na 12 v 15 hodin, nyní je 9 a právě přešla přeháňka s přibližně milimetrem vody.
Dalši dny deštěm šetřit nebudou, na horach se sněhem, pak se patrně oteplí a za týden budou zřejmě zase 20 .
zatím
Dneska ráno 4 stupně, ovšem v 8 hodin již 8, dopoledne až 14, pak se z polojasné oblohy vyyklobalo zatažené nebe s symbolickými kapkami deště, teplota padla na 12 v 15 hodin, nyní je 9 a právě přešla přeháňka s přibližně milimetrem vody.
Dalši dny deštěm šetřit nebudou, na horach se sněhem, pak se patrně oteplí a za týden budou zřejmě zase 20 .
zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m