Já jsem upgradoval firmware někdy v loňském roce a postupoval jsem jak popisuje Kopis.Problém nenastal vůbec žádný.S daty v programu to nemá nic společného,pokud by to mohlo ovlivnit data ve vnitřní paměti konzole celkem by mi to nevadilo,ale ani tam jsem žádný problém nezaznamenal.Jestli zůstane zachovaná čeština z původního firmware nemohu potvrdit.Nemám totiž zatím důvod tuto poslední verzi instalovat,protože pokud stanice jede 4 roky dobře a nyní se objevily problémy s vlhkostí,nemdomnívám se že je problém ve firmware.U stanic vyrobených za poslední rok tomu ale může být samozřejmě jinak. WL je program,jehož podpora ze strany tvůrce je veškerá žádná a tudíž co jiného lze od něj očekávat.Maximálně změnu čísla verze
Obecně se už několik let na anglicky psaném foru ojediněle vyskytují od majitelů Davise s USB dataloggerm příspěvky o určitých potížích.Není to u všech uživatelů,ale vyskytují se a toto je určitým varováním které je nutné brát na zřetel.V americe je dokonce celkem obvyklé,že pokud někomu nastanou problémy s komunikací konzole s PC přes USB,výrobce po oznámení potíží zdarma těmto lidem vymění datalogger na seriový.Stane se že někdo už ani COM port nemá na svém stroji ,což lze řešit převodníkem USB/COM na který jsem osobně jel dva roky bez problémů.
614 m.n.m. stanice VP2+, WS2300,soft WD 24/7 non-stop

Skype jméno " jirkapocatky1"