Aktuální počasí - březen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - březen 2010

Příspěvek od fractal »

Tak tak, fakt krásně, taky bych vyrazil na kolo ale dřív jak v 17:30 se domů asi nedostanu. Aktuálně 17,2 °C, prozatím nejvíc tento rok a jasno. Krásně.

P.S. Momentálně je v práci (spíše v okolí) hrozný blázinec, má dorazit princ Charles, pod okny mi pořád stepují 2 policajti a o kus dál plno kravaťáku v černém. Všude plno studentů i důchodců a soustřeďte se na práci... :lol:
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

V noci větrno, kolem jedné se přehnala slušná sprška, jak v létě, do rána oblačno, den polojasný, s mírným větrem a jarním sluníčkem. Max. na deseti stupních, takže příjemné počasí bez toho, aby bylo horko :-) Nyní se to vyjasňuje, v noci patrně bude mrazík. Ranní minima dnes na 6, večer ovšem bude méně.

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Včera začaly kvést lísky a dnes jsou doslova obaleny včelami. Včerejší tmax 14,7 °C tmin 6,8 °C, srážky 0,2 mm. Dnešní max 13,1 °C, ranní min 5,4 °C, aktuálně 11,8 °C, tlak 1017,2 hPa, vítr v maximu 4,2 m/s.

Nevím jak u Vás, ale tady byl překrásný západ slunce. Tak velké a krvavé slunce už jsem dlouho neviděl.
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 22 bře 2010, 19:34, celkem upraveno 1 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

Aktuálne je jasno a teplo. Teplota dnes vyskočila na 17,4°C o 14:59 hod, min.teplota bola 5,7°C. Na niektorých miestach na Slovensku teplota dosiahla, možno aj presiahla 20,0°C. Vietor fúkal JZ až Z neskôr premenlivý rýchlostou priemrnou 1 až 4 m/s a max.náraz dosiahol 7,2 m/s. Akt. je 16,8°C, vietor S až SZ 1 m/s nárazy do 2 m/s, vlhkost nízka len 28 % . Zatial nová stanica ide super VP2 :D
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Dnešní Tmin -0,9°C, Tmax +11,8°C. Ráno přízemní mlha, po jejím rozpadu celý den naprosto jasno. Tání stále zrychluje, i když u nás v 370 metrech už je za zenitem, protože nemá co tát. Zahrada je už zcela holá, rozptýlil jsem poslední 2 hromady sněhu (sníh už leží jen na poli a na hnoji). Vykvetly zároveň sněženky i bledule. Rojí se první komáři.

Co se vodních toků týká, Úpa nevypadá vůbec rozvodněná (no, je tam trochu víc vody než normálně), Ličná a Petříkovický potok jsou tak na 75% kapacity koryta a náš Zaječí potok tak na 50%. Ve Chvalči dneska tekla všude voda ze strání proudem, často i přes silnici (ze které stoupala pára), pokrytí sněhem tam pokleslo pod 50%.

Aktuálně v 16:30 teplota +10,9°C, tlak 1023 hPa, zcela jasno a bezvětří.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Pár foteček z dnešního kola je to popsáno Rozhledna bohužel je to vše dohromady i se starýma fotkama takže nové jsou Rozhledna 1-aleluja :) jinak defakto od dopoledne jasno skoro jasno z rozhledny směr Pálava byla nějaká oblačnost vidět ale spíše vyšší možná to bylo ale až v Rakousku potvrdí či vyvrátí Fractal jak bylo nad Pálavou pocit jasna docela kazilo neskutečné pálení trávy co bylo vidět těch ložisek kouře bylo požehnaně. Maximum se zastavilo na +16.2C slunce pěkně hřálo

fotky zde klikněte na zobrazenou fotku zvětší se a bude to lépe vidět :D :
http://testholasice.euweb.cz/Fotogaleri ... 4.jpg#foto
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
tady bylo dnes zataženo a hlavně po ránu vyloženě slizko s mrholením a jakoby nízkou oblačností sahající až k zemi. Tmin 6,6 Tmax 12,1. Nakapalo 0,5 mm. Teprve pozdě odpoledne se ukázalo slunce.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Tak včerejší deštivá teplá neděle zatočila se sněhovou pokrývkou,tak,že dnes ráno ji nelze hodnotit,jako souvislou.Celkově ležel sníh asi na 60% plochy okolí města.Dnešní sluneční den doslova zametl s nesouvislou sněhovou vrstvou a večer je sníh tak na 30% ploch ve výškách 450-500 m.n.m.,kdy severní svahy mají sníh souvisle 5-20 cm,roviny nesouvislá vrstva 10-60 % a jižní svahy jsou holé.Dnešní maximum +13 st..I ve městě na stinných svazích leží velké souvislé plochy sněhu,které díky jasné obloze hned po západu slunce umrzají.Ve 21.hod je jasno,nula st.
Letos u nás byla pevninská zima,jak v Evropské části Ruska-sníh mrazy ,které se dlouho držely s prudkým obratem do teplého počasí.
Další dny budou parádní.Jen to naše studené údolí se zbytky sněhové pokrývky budou hodně srážet noční teploty.Dnešní průměrná.denní teplota +2,7 st. mluví jasně.Po dnešním dní je dosavadní březnový průměr -1,3 st.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera velká oblačnost, dopoledne přechodně až mírný déšť, odpoledne občas slabé přeháňky s duhou, Tmax 15,8°C Tmin 6,6°C, vítr Jz-Z se před polednem rozfoukal na 2-8 m/s, v nárazech až 11 m/s, srážky 1,6 mm, dnes slunečný jarní den.

Aktuálně 23:50 skoro zataženo ObrázekObrázek 6,5°CObrázek SSv do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Tom píše:...pocit jasna docela kazilo neskutečné pálení trávy co bylo vidět těch ložisek kouře bylo požehnaně.
To se ještě dělá u vás? Může mi někdo vysvětlit, jaký je význam pálení trávy? Vzpomínám si na dětství, že to jeden vzdálený soused na vesnici dělal, ale nikdy mi nevysvětlili proč se to dělalo. V dnešní době mi to už přijde jako zhovadilost, nezlobte se na mě... :cry:

Jinak dnešek byl nádherný, jak jsem už psal, nebe naprosto bez mráčků či cirrů po celý den, teplotní rozpětí 4,0 - 15,0°C. Aktuálně (již úterý 0:34) je 8,4°C.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Tady je pálení trávy dávno zakázané, přesto se pálí... :shock: Naštěstí oproti mému dětství už minimálně.

Včera ráno bylo ještě zataženo se slabým deštěm, přes den se rychle vyčasilo a k večeru už bylo jasno.
Teď ráno je skorojasno, na obloze jsou pouze cirry.

Po čtyřech dnech opět mrzne i za oknem, na je zemi slušná jinovatka.

Tmax včera +14°C.
Tmin dnes -0,5°C.

:arrow: Zde je otevřený dopis novinářům a firmě Meteopress.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Ano bohužel se to dělá -takhle díval jsem se z rozhledny takže to bylo široké okolí v některých vesnicích je to zakázané ale ve velkém počtu asi ne...Dnes po ránu vysoká oblačnost přes kterou slunce svítí teplota je k +1C

Včera byla hostem na Radiožurnálu pí Honsová to by mě zájímalo proč si ji tam pozvali nějak mě to uteklo slyšel jsem jen upoutávku a pokud už ji i na veřejnoprávním rozhlase bereou jako klimatoložku tak tedy poteš koště :? :? :? :?
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včera ráno ještě pršelo ( 0,1 mm ). Před polednem vyjasnění a teplota dosáhla max. 14°C.
Foukal slabý ale vysušující vítr, dokonce se letos poprvé dalo dělat na zahrádce, dcera vysela pár řádků ředkvičky a jiné zeleniny.
Jasno bylo až do dnešního rána, večer je na západě již vidět Venuše, která bude zdobit večerní oblohu celé jaro.
Noční minima – 2.2°C.

Hostem Radiožurnálu dnes ( 23.3.2010 ) bude meteoroložka Dagmar Honsová. Přesně před 60 lety byla založena Světová meteorologická organizace - meteorologie je ale daleko starší věda. Kam až sahá její historie? Co dnes dokáže meteorology nejvíce překvapit? A zajímá vás jaké bude letošní jaro? Také o to se bude zajímat moderátorka Hanka Shánělová. Dagmar Honsové se můžete ptát i vy, na http://www.radiozurnal.cz
Naposledy upravil(a) dědahvězdář dne 23 bře 2010, 07:36, celkem upraveno 1 x.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Je dobře, že se do toho konečně obuli, otázkou je, jestli to média pustí dál. Pěkný ksicht prodává, nedostatek odbornosti se dnes nebere jako handicap. Ale že už i Český rozhlas?! :o Bez Kasíka se tam dějí věci...
Může se to otočit v neprospěch ČHMÚ, z Honsové udělají nebohou oběť čekající miminko, na kterou se zlobí zlí pánové zavření v kanclech za to, že už nejsou jediní, kteří mohou předvídat počasí. Zbývá jen doufat, že média přitáhne samotný konflikt, který zvyšuje prodejnost... :evil:

Dnes je po ránu oblačno a 7,3°C, minimum bylo 4,5°C v 5:56.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
mi to nebudete věřit ale včera jsem naměřil 18,2 °C v maximu. Většinou bylo jasno a krásně.

Dneska už je zataženo vysokou oblačností ale slunko celkem skrz svítí. Ráno chladné 2,0 °C ale vyrazil jsem jen v mikině (otužování třeba).

Co se pálení trávy týče, tak u nás se taky hodně vypaluje ač je to tuším zakázané. Dělá či dělalo se to tuším proto, aby se odstranila stará suchá tráva a celá plocha se revitalizovala. Ono se to nezdá ale vypálení je velice efektivní pročištění a následné prohnojení. Dokonce jsou rostliny, které to vyžadují, jinak jejich semena nevyklíčí (ne u nás v ČR). Obecně vypalování není špatné, špatné je to, že se požár špatně kontroluje a může dojít k nějakému nekontrolovatelnému požáru, nemluvím o tom, že to obtěžuje okolí.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“