Aktuální počasí - březen 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí - březen 2010

Příspěvek od Yves »

Ranní minimum -4°C, denní maximum skoro +13°C. Pěkný rozdíl. Jasno až polojasno. Sníh dneska radikálně pomizel, ve městě vyloženě zbytky, stíny v údolí a asi i všude za městem 10 cm. Nějaká zvýšení hladiny budou, ale zatím hrozí svou předpovědí jenom Dyje (http://hydro.lb.chmi.cz/hpps/popup_hpps ... eq=2505251) a to stejně pochytá Vranov. Uvidíme. Kdyby pršelo, ještě by asi dobrá paseka byla, ale takhle to asi bude klidné. V 17:34 skoro jasno, +12°C a teď to asi bude zase propad dolů.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Maximum se zastavilo na +14.6C a tak jsem si udělal po práci 20km výlet na kole na nejvyšší bod v okolí na rozhlednu Výhonhttp://www.zidlochovicko.cz/www/redacti ... b=0&aln=cz no dalo mě to celkem zabrat po zimě hlavně první prudká část dohlednost byla ale nic moc docela kouřmo :D a tak jsem se tam dlouho nezdržel přeci jen navečer už se rychle ochlazuje tak jsem to chtěl stihnout za tepla.Dnes dělá teplotní křivka pěkný oblouk http://www.pocasiholasice.euweb.cz/aktu ... ample1.png aktuální teplota +9C při zemi už okolo +6C teplota se západem klesá vše podstatné v banneru.
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

Buchlovice 270mnm
Počasí: Polojasno
Oblačnost: Cirrus, Cirrostratus, Stratocumulus
Teplota: 5,0°C
Vítr: klidno
Tlak: 1028hPa, slabý pokles
Vlhkost: 69%
Rosný bod: -0,3°C
Srážky: 0,0mm/ 0,0cm sněhu
Sněhová pokrývka: ráno 0,0cm sněhu
Tmin/Tmax: 0,3°C/ 12,6°C
Včerejší průměrná teplota: 3,1°C
Průběh počasí: Dnes jsme tady měli první opravdu hezký a poměrně teplý den s minimální oblačností. Teplota z ranních 0,3°C ve 2m vzrostla až na přijemných 12,6°C. Ideální den na odpolední procházku, a dalo by se říct pozvánka na jaro:). Ráno u země ještě mrzlo, ale tato noc už bude teplejší.

ještě pár fotek http://metlak.rajce.idnes.cz/18._zima_u_konce.../
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tom píše:... možná by to mohl potvrdit kolega Fractal jezdívá trasu Brno -Břeclav přes Rajhrad ...
Ano potvrzuju, Brno je někdy jak začarované, doma je jasno, dojedu do Brna a tam je o poznání víc oblačosti. Samozřejmě ne vždy ale u běžných situací se SZ prouděním je to celkem časté, největší přelom bývá od Vranovic směrem na jih. Někdo to svádí na Pálavu, někdo na Nové mlýny, a to určitě potvrdí i Pavel Kocúrek, že Lanžhotčani to vidí také tak nějak ;-), ale pravda bude asi někde mezi, nebo ještě dál :lol:

No raději k počasí. Dnešek celý den skoro jasný i když asi bylo dost vysoké oblačnosti, cirry a cirrostraty, ale byly celkem tenké. Jinak opravdu první pořádně hezký jarní den. Ráno jsem naměřil 0,8 °C, odpoledne pak zatím nejvyšší teplota tohoto roku 16,1 °C. Škoda že jsem musel být zalezlý v práci. Dnešek bych si dokázal venku užít naplno. Po cestě z práce jsem po Brně běhal jen v tričku, je fakt že jako jeden z mála :-). Byly vidět osoby i v pořádných prošívaných bundách (nechápu).

Teď jsem došel z venku, na západě krásně svítila Venuše a uzoučký srpek Měsíce. K Venuši se časem přidá i Merkur, tak pokud bude jasno (zatím spíš ne), tak doporučuju v příštích dnech kuknout na západ. Aktuálně jasno 8,2 °C.
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Ráno bylo mlhavé mrazivé s pekelným náledím,které bylo složeno ze zmrzlé vody a namrzlé mlhy -2,5 st..Dopoledne se to jen pomalu vybíralo,kolem 11.hodině to nabralo na rychlosti a odpoledne to vylezlo k +10 st.Roztála většina sněhu z minulých dní,starý se schovává vespod.Díky jasné obloze to hned po západu přimrzá,před 20.hodinou je nula,sníh souvislý 95% plochy.Tak zítra s tím zase pořádně pohneme a až se o víkendu přidají i teplé noci,konečně skončí bílé vězení.
Adi:Rozumím,je to děs,ale ta zima vyjde skoro nastejno.Moc se mi to u vás nelíbí,ale kdybych se tam narodil,mluvil bych zřejmě jinak.Stejně bych měl raději jaro a léto.Myslím,že si to tady u nás maluješ moc idylicky..
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Poslední spam pro Pavel Kocúrek tak už vím v čem je asi problém je to ve sčítání jednotlivých dnů měnil se tam záznam teplot v programu z 10 na 5 minut tím asi vznikly tyto astronomické hodnoty správně je o polovinu méně tzn Leden 32hod Tuřany 35h Únor 63h Brno 50h což už je lepší ne? :D kolega co mě to spravuje se na to mrkne a už by to mělo být ok. díky za upozornění.P.S. kdyby něco piš do SZ můžem to řešit tam ať to tu nespamujem.No teď mám už v Březnu 160hodin kdo má víc tedy děleno cca dvěma :lol:
meteostrankykojetice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteostrankykojetice »

Poizdrav z Polabí,
včerejší max: 10,0°C , min: 1,8°C, přes noc to spadlo u země na -3,2°C, dnešní max: 16,9°C, min: 0,8°C. Během dne pouze cirovitá oblačnost, známky zimy - sněhové přeháňky jsme tu měli naposledy v úterý. :wink:
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
petrklíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrklíč »

Zdravím,
Dnes počasově první jarní den, Tmin +0,7; Tmax 13,8. Mizí poslední stopy sněhu.
Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Dnešní noc asi bude ještě studená, teď ve 22:15 již -1,6°C a stále jasno. K tomu co psal Flames: těch 50% pokrytí sněhem platí pro naši zahradu, která je velmi mírně skloněná k JZ, jinak globálně je pokrytí stále někde kolem těch 90%. Jinak jsem dneska projel půl okresu od Chvalče přes Odolov, Úpici až do Hajnice. V Chvalči je kolem 10 - 15 cm sněhu, na Odolově ve stínu kolem 30 cm, v Úpici není skoro nic a v Hajnici kolem 20 cm sněhu.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahoj,

Nyni skoro jasno, mesic vecer krasne svitil, stejne tak i hvezdy, teplota na jednom stupni nad nulou, pri zemi mrzne. Misty jeste zbytecky snehu. Maxima dnes na 11.

Flamesi - ono to mas tak, nemyslim, ze vidim neco idylicky, ale i to je mozne :wink:
O vesnici a horach vim snad dost :wink: Mam mnoho pratel v Beskydech a sam se letos na barak budu vracet - z mesta zpet do Horni Suche na vesnici, kde jsem predtim vyrustal. Bude to velky tresk spojen s vyrizovanim hypoteky, opravami atd.... Snad vyjdou penize i na nejakou tu meteostejsnu.

zatim
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj včera skoro jasno až oblačno a velmi teplo, odpoledne jsem vyrazil zahrát si fotbal na kole v kraťasech a triku, naštěstí si pak na večer vzal mikinu, bo jsem tušil po fotbale ještě zastávku na jedno :mrgreen: odpoledne byla na cirrech krátce i levá parhelia, ráno pak jíní. Tmax 16,4°C Tmin 0,5°C, Vítr Z-JJz do 5 m/s.

Aktuálně 23:40 polojasno ObrázekObrázek 3,7°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes po ránu lehce oblačno teplota by ale pod nulu neměla jít +0.3C a teplota začíná stoupat.Při zemi mrzlo -1C.
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

fractal píše:...Po cestě z práce jsem po Brně běhal jen v tričku, je fakt že jako jeden z mála :-). Byly vidět osoby i v pořádných prošívaných bundách (nechápu)...
Dal jsem na tebe, odložil zimní bundu za "jarní", a... budu asi marodit :evil: - málem jsem cestou do práce zmrzl (moje blbost).

Včera byl nádherný skorojasný (Ci) den s maximem +13°C, dnes už je obloha komplet pokryta cirrostratem (pozorovatelé halových jevů budou mít asi žně), ale Slunce je krásně vidět ;-). Teplota se od půlnoci do teď drží kolem -1°C a je tu pěkná jinovatka.

Adi, Flames: Závidím všem, kdo nemusí bydlet ve městě, ale já zatím stěhování odkládám... ;-)
Slyšel jsem za sebou při stání fronty u pokladny supermarketu toto: "Jak zde (v Přerově) může někdo bydlet? Naprosto nechápu..." Přerov leží v poměrně nezajímavé rovině (příp. mírné pahorkatině) a je známý lesem komínů, paneláků, sociálním a romským problémem a má hodně špatnou pověst. Přesto se mi měnit nechce - narodil jsem se tu a tady se cítím doma ;-). Ale ne všechno je špatné, Přerov postoupil do celostátního finále "historické město roku" - kdo pouze projíždí městem, tak neuvěří, že i u nás máme krásné památky v centru města (byť jich moc není), zejména doporučuji Horní náměstí ;-).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Také u nás byl včera „první jarní den“, Sluníčko svítilo celý den, vítr slabý jižní.
Maxima 13°C, sněženky kvetou ale na zahrádce je bláto.
Noční minima – 1,9°C, Sluníčko sice svítí ale nehřeje, je vidět pouze obrys.
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Michal Geryk píše:
fractal píše:...Po cestě z práce jsem po Brně běhal jen v tričku, je fakt že jako jeden z mála :-). Byly vidět osoby i v pořádných prošívaných bundách (nechápu)...
Dal jsem na tebe, odložil zimní bundu za "jarní", a... budu asi marodit :evil: - málem jsem cestou do práce zmrzl (moje blbost).

Ale ne všechno je špatné, Přerov postoupil do celostátního finále "historické město roku" - kdo pouze projíždí městem, tak neuvěří, že i u nás máme krásné památky v centru města (byť jich moc není), zejména doporučuji Horní náměstí ;-).[/i]
No já už chodím jenom v jarní ale je fakt, že jsem vůči zimně celkem imunní (občasný tukový polštář se hodí :lol: ) ale pokud je nad nulou a nefouká, tak víc jak lehkou bundu nepotřebuju (ráno strávím venku asi 30 min. čistého času, z toho 15 min. v pohybu, takže se zahřeju).

Co se Přerova týče strávil jsem tam 2 měsíce (od ledna do konce února 2001 v tamní vojenské posádce), takže mám na Přerov spíše negativní vzpomínky a nechápu, jak tam může někdo bydlet :wink: .

Jinak dnes ráno oblačnosti celkem dost, převládají altostraty, minimum 0,6 °C ale při zemi mrzlo, aktuálně 6 °C.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“