Davis Vantage Vue

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Milhaus65

Re: Davis Vantage Vue

Příspěvek od Milhaus65 »

Nene , je to 3V alkalická klasika. V návodu je psáno, že se panelem dobíjí kondenzátory. Když dojde napětí z nich , jede na baterku.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Tak to fakt diky za upozorneni. Jsem fakt zil v predstave ze na baterku nebudu muset min. 2 roky sahnout. Takze v nejblizsi dobe musim sehnat baterku. Duracell jsem uz mnohokrat cetl ze jsou skvele baterie ale pak jsem videl reportaz jak celnici zabavily tusim xx milionu kusu baterek DURACELL a moje idea kvalitnich baterek vzala za sve, buhvi kolik % je padelku je v obehu. :-(
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Abych se taky začal poohlížet po tej baterce, za chvilku to budou čtyři měsíce provozu, tak jsem zvědav, kdy se ozve. Vzhledem k tomu, že bylo furt pod mrakem, tak asi baterka jela non-stop :?
Otázečka: Jak dlouho by vydržela jet stanice čistě na solár? A jak dlouho jen na baterku?
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
RNDr.
Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2

Příspěvek od RNDr. »

Tie davise nejako žerú baterky :roll:
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Slyšel jsi někdy pojem PERPETUM MOBILE? :-) To by bylo skvělé kdyby elekronika nežrala žádný proud
Pěkný den z Teplicka :-)
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

No koukal jsem ted do navodu a je tam 8 mesicu bez slunce, tak pokud se k tomu pripoctete ten nas mraz ktery je vlastne od ledna trvaly - ony ty 4 mesice by mozna i odpovidaly. Mraz dokaze neskutecne srazit baterky na kolena o cemz jsem se presvedcil u me stare stanice s AA bateriemi, kde noname vydrzely zhruba mesic a varty neco kolem 3 mesicu.

Ale ted jsem hledal na netu CR-123 od DURACELL a malem jsem si sednul na zadek kdyz jsem videl cenu kolem 270kc. To radsi vezmu panasonica ktery vychazi neco malo pres 100kc. V testu to vyslo +- stejne.
Test baterii CR-123 - http://www.ledmania.cz/recenze/test-cr123-baterii

jo jinak s tou hlaskou na konzoli je fakt nutne pockat do pulnoci a napis by mel pak zmizet a nebo vlezt do diagnostiky a tez by to melo zmizet. Aspon tak jsem to pochopil z fora.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
RNDr.

Příspěvek od RNDr. »

No ja len dúfam že sa s takýmito problémami sa vyhnem :? lebo ked budem mat stanicu VP2 tak zvesovat ju dole kôli batériam :cry: . Takže nejkvalitnejšie baterie sú Duracel však. Tie vydržia asi kolko teda bez mrazu ??
www.novapec.cz
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+ FARC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od www.novapec.cz »

U nás stojí DURACELL 99Kč. Překvapuje mne částka 270Kč.

Baterka vydržela (byla součástí stanice)cca 10 měsíců. Dnes jen z preventivních důvodů měním 2x ročně vždy se změnou času.

Davis možná ,,žere" víc baterky, ale taky častěji posílá data do konzole, každé 2,5vteřiny (vítr). Nutno si toto uvědomit.
Meteorologická stanice DAVIS VANTAGE PRO 2+ FARC s webovou kamerou. Více na www.novapec.cz
texi

Příspěvek od texi »

Teď jsem měřil ve svoji stanici lithiovou původní baterii DURACELL, napětí na ní je 3,05V , datum je vyražen 2008-5,vyrobená v USA, stanici jsem uvedl do provozu v listopadu 2009 - přes tu zimu ,co tady panovala, je v dobrém stavu, s určitostí ještě poslouží nějaký čas.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
RNDr.

Příspěvek od RNDr. »

No takže ked budem mat stanicu tak isto tam dam Duracel :D A to sú tie hrubé batérie však ?? :)
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

RNDr. píše:No takže ked budem mat stanicu tak isto tam dam Duracel :D A to sú tie hrubé batérie však ?? :)
Každá baterie má své označení. Takže se nejprve podíváš na typ, v daném případě baterie CR123 a víc neřešíš.

Snad jsem konečně odstínil čidlo na VUE. Stačilo koupit bílou misku pod květináč o průměru 12 cm a vyřezal jsem do ní otvor (by oko) ve tvaru radiačního štítu. Takto upravenou misku jsem nasunul nad radiační štít nijak dále neupevňoval. Pokud vyřežete správný rozměr drží sama.
Zatímco dříve jsem měl teplotu podobnou jako kamarád, tak po této úpravě je celkem značný rozdíl. Např. včerejší tmax -1,7 °C u mne, kamarád +1°C, samozřejmě toto budu dále sledovat a dám vědět.

Každopádně lepší bude průměr misky 14 cm, protože při výrobě se Vám může rozštípnout. Já teď mám druhou misku (první se rozletěla) a předělám na 14 cm průměr.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Mohl bych poprosit o fotku? Možná v budoucnu budu muset něco podobného udělat na VP2 protože 4000 Kč za větrák s panelem :? a chystám přemístění čidel takže tam kde by to mělo být tak tam na to bude prát slunko od rana do večera.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Jan Pícha píše:Mohl bych poprosit o fotku? Možná v budoucnu budu muset něco podobného udělat na VP2 protože 4000 Kč za větrák s panelem :? a chystám přemístění čidel takže tam kde by to mělo být tak tam na to bude prát slunko od rana do večera.
A co si udělat větrák vlastní konstrukce - jednoduchý stačí větrák z pc adaptér a elektřina :D a je hotovo pokud nebude vadit přivod elektřiny...
RNDr.

Příspěvek od RNDr. »

No neviem jak to budem riešit s tým vetrákom :? hádam to nebude až taký rozdiel :). DOBRMANEK - dal by si mi prosím foto jak to máš riešene ?? :roll: . Však na automatických staniciach namajú ten radiačný štít odvetrávany čo som si všimol, či majú ??? No majú tam iba viac plátov tuším že 9 až 10 a na VP2 ich je 5. A keby som to prekryl alobalom, išlo by to ?? Dakujem za odpovede :D
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

TOM
No uvidím jaké to bude v létě za bezvětří,pokud bude nějaký zásadní rozdíl tak to budu muset řešit.Zatím se mi líbí řešení dobrmanka
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“