Teraz mi meria stanica po 0,7 mm. Niekde to už bolo napísané ako to zmeniť. Diky za nápady.

Povodne som sa pýtal aj na vyhrievanie ale to som už potom našiel.

Moderátor: Moderátoři
Dik. Foto som pozrel na tvojej stránke.meteostrankykojetice píše:Já zvětšil nálevku ( kýbl ) - 500 cm2, do jednoho překlopení se mi vejde 5 ml, mám program pc-wetterstation, vypočítal jsem kalibrační faktor a zadal ho do toho softu.
Takže 7-krát predsa zvačšiťBobr píše:pokud chci aby se překlopilo při 0,1 místo 0,7 znamená to že musím plochu srážkoměru 7x zvětšit
ovšem stanice ti pořád bude psát 0,7 jak to udělat softwarově to opravdu netuším
Dakujem za to upozornenie s tým priemerom!fractal píše:Pokud to chceš udělat takhle, tak konstrukčně je pravidelný kruh dost problém, mnohem lépe se dělá trychtýřek (lievik) čtvercového průřezu. Tedy v tvém případě o délce hrany 43,5 cm, ale to už je teda pořádný macek, jinak těch 24,6 cm cos vypočítal není průměr ale poloměr! Tak pozor jestli i ta plocha 271 cm2 je OK? přijde mi to nějak moc velké, co vím tak profi srážkoměry mají 500 cm2.
Já mám jako hlavní srážkoměr manuální právě s přesně čtvercovou plochou 10 x 10 cm tedy 100 cm2 a odečítat na 0,1 mm není sebemenší problém.
Chybu som teda spravil. Ale na nete som vtedy našiel že a je celá šírka a b je celá druhá šírka tak preto mi to zle vtedy vyšlo.fractal píše:Jo vypadá to OK, jen ta plocha mi přijde dost obrovská, jinak pozor u té elipsy to a a b je poloměr užší strany a širší strany, ne průměr! Takže ty rozměry co uvádíš znamenají že máš srážkoměr v průměru 24 x 14,4 cm! Pokud ano tak to máš spočítané OK. Jinak pokud a i b je sobě rovno jedná se o kružnici, tedy Pí * a * a = 2 pí a (či u kružnice 2 pí r), tedy z toho mimo jiné plyne že to a i b jsou "poloměry" elipsy.