Instalace WL není jiná než jakákoliv instalace programu obecně.Máš spíš na mysli následnou konfiguraci softu vůči stanici.Myslím že ani to není nic složitého,dá se to intuitivně krok po kroku vše nastavit,chce to jen dělat pomalu,nespěchat,dobře číst(je to anglicky)případně si pomoci slovníkem ale jak říkám dá se to celkem dobře pochopit.Obecně je víc než vhodné pro ty, kteří chtějí spustit jakoukoliv stanici Davis na alternativním programu WD,nejprve "rozchodit"to znamená navázat spojení stanice s PC právě přes WL a až když vše pracuje jak má tento vypnout,spustit WD a nakonfigurovat zbylé nastavení.WL vlastně slouží i k nastavení samotné konzole stanice(jednotky,nadmořská výška,zeměpisná poloha atd.) Dá se to udělat i na konzoli,ale přes PC je to uživatelsky příjemější.RNDr. píše:A iank ten Software WeatherLink, je to zložitá inštalácia ???
Davis Vantage Vue
Moderátor: Moderátoři
-
- Meteostanice: Davis VP2+
- Kontaktovat uživatele:
Re: Davis Vantage Vue
- Jan Pícha
- Meteostanice: Davis VP2 6152C
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas,zejména to nastavování alarmů je v softu vážně příjemější.Dosud jsem nezjistil jak na konzoli nastavím budík,včera večer jsem kvůli tomu musel znovu zapínat počítač,protože jsem to na konzoli prostě nezvládl.Jinak je to vážně dobrý program,líbí se mi malá náročnost na procesor ve srovnání s heavy weather....,škoda těch problémů u trvalého zapojení s USB portem,já naštěstí mam COM takže v pohodě.Jinak chtěl bych se zeptat uživatelů obou davisek.Také se vám při trvalém podsvícení zvýší vnitřní teplota o několik °C ?
Pěkný den z Teplicka 

Tak ten WL mi teda osobne nejak nesedel at uz ohledne grafu atd. pres narocnost softu - dvoujadro na 2.2Ghz, 4GB RAM a je to proste line jako prase. Cumulus je proti tomu pohadka. Sice stale nektere ficury postrada ale stale se na tomto softu maka, tuhle jsem psal autorovi o nejake ficurky a sup v nasledujici beta verzi to bylo zavedene, to asi u WL nehrozi. Takze WL je pro mne fakt dobrej akorat na to nastaveni konzole.
Jinak VUE jede na USB a zatim zadny problem - ze zacatku teda byl, vzdy jednou za den v nepravidelny cas prestal komunikovat s cumulusem. Uz jsem z toho byl na prasky, ale pak me napadlo podivat se do spravce zarizeni a u COM pripojeni byla nastavena rychlost (baudrate) jen na 9200 tak jsem to hodil na 19200 jako na konzoli a od te doby to maka jako fik. Tyden v kuse = zadny problem.
No a ted k podsviceni - teplota se tak zvedne o 2-4c coz me teda u stanice za 16000 docela stve, jako tohle mohly fakt osefovat trosku lip.
Jinak VUE jede na USB a zatim zadny problem - ze zacatku teda byl, vzdy jednou za den v nepravidelny cas prestal komunikovat s cumulusem. Uz jsem z toho byl na prasky, ale pak me napadlo podivat se do spravce zarizeni a u COM pripojeni byla nastavena rychlost (baudrate) jen na 9200 tak jsem to hodil na 19200 jako na konzoli a od te doby to maka jako fik. Tyden v kuse = zadny problem.
No a ted k podsviceni - teplota se tak zvedne o 2-4c coz me teda u stanice za 16000 docela stve, jako tohle mohly fakt osefovat trosku lip.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
No tak já když dám správce úloh tak mám 0 až 4 % a to mám na tuhle dobu historický procesrot pentium 4,ale na konci roku mě čeká výměna počítače u kterého by mělo být čtyřjádro tak tam to snad bude taky v pohodě.Jinak mám takovou počítačovou otázku,jak je možné nainstalovat program na druhý počítač,abych veškerá nastavení po nainstalování měl stejná jako na tom původním původním počítači.Myslím tím i data a tak,prostě abych na tm novém kompu nemusel jet zas od zčátku.Jde mi hlavně o ty data.No u toho podsvícení je to fakt pozoruhodné 

Pěkný den z Teplicka 

Jak jsem se již zmiňoval ,VP2 mám od 13.11.09, s venkovní vlhkostí nenám problémy-zkoušel jsem historii záznamu 1,5,10 i 15 min a zatím ok.Jan Pícha píše:No je třeba sledovat v datech ve weather linku tu vlhkost.Já tam mám například ve 12:10 94% ve 12:20 100% a ve 12:30 zas 94% což je blbost.Jí se např kouknu do dat když byla naměřena vlhkost 100% např v čase 20:00 jestli taková vlhkost v tu dobu opravdu byla......bohužel z posledních zkouknutí to tak nebylo...bylo to kolem 95% a o žadných 100% ani zmínka.Láďa píše:Možná něco na tom bude,stanici VP2 jsem koupil 10.12. 2009 a aktuálně ve 22,15h ukazuje 90%,další Davis vzdálený ode mně vzduchem 15 km ukazuje 79%.
Nějaký den se na to zaměřím a budu sledovat.
Při zapnutí podsvícení v konzoli,vnitřní teplota se zvýší cca o 3°C,budou asi použity žárovičky, s LED by nebyl problém.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Davis VantagePRO2
- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
Tak já moc vnitřní teplotu neřeším hlavně ať to ukazuje správně venkovní.Já jsem teďka delší dobu taky nic neměl ale kolega tomu tam ty nesmyslné 100% spamují dost v těch datech.
Pěkný den z Teplicka 

- Jakub Vaclavovice
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Zde http://kuba.kuchar1.sweb.cz/weatherlink/downld02.txt se můžete podívat na ty skoky u vlhkosti mezi časem 12.02.10 19:55 - 20:25
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to není standardní(ale píše vás o tomto problému víc zde) tak bych to zkusil reklamovat u prodejce přeci jen Davisky už něco stojí a nemělo by se to asi stávat sice tam nějaká tolerance přesnosti je ale takové náhlé skoky asi nebudou normální třeba je problém jen ve vlhkostním čidle. Mě osobně by možná nevadila ta vlhkost na druhou stranu změnil bych asi názor kdybych do stanice vrazil 20 000kč.Já mám u Oregona zas problém když klesne teplota pod -10C přestane se hýbat vlhkost a zůstane na stejné hodnotě a pracovat začne až teplota zase stoupne nad -10C takže nejste v tom samotní 

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
Nemáte náhodou vysledovaného prodejce těch problémových VP2 ?
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Davis VantagePRO2
- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
Tak toho bude dost....kolegove ze Šumavy ji mají z Rakouska,já ze Slovenska no a zbytek meteoshop a davis.cz nejspíš.
Pěkný den z Teplicka 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ptáš se na přenesení jakého programu? WL nebo WD? U WD bych ti mohl poradit .Jan Pícha píše:...jak je možné nainstalovat program na druhý počítač,abych veškerá nastavení po nainstalování měl stejná jako na tom původním původním počítači.Myslím tím i data a tak,prostě abych na tm novém kompu nemusel jet zas od zčátku.Jde mi hlavně o ty data.No u toho podsvícení je to fakt pozoruhodné
K te vlhkosti - to je snad poprve co jsem vylozene rad ze jsem nesel do VP2 - dat za stanici pres 20k a ono by to takhle haprovalo to by me vazne asi odvazeli.
Jsem zvedavy jak dopadnete s reklamacemi. Co jsem procital anglicke forum o Daviskach tak ackoli oni maji zaruku jen jeden rok, tak hodne lidi tam chvali pristup Davise k reklamacim a to i po nekolika letech.
Takze jsem zvedav jak bude reagovat cesky davis.cz na ty vase problemy.
Jsem zvedavy jak dopadnete s reklamacemi. Co jsem procital anglicke forum o Daviskach tak ackoli oni maji zaruku jen jeden rok, tak hodne lidi tam chvali pristup Davise k reklamacim a to i po nekolika letech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Český Davis.cz je v pohodě.Je to jediný oficiální autorizovaný dealer u nás.Samozřejmě že dvouletá záruka platí pro každého.Spíš bych taky rád věděl jak se k tomuto problému postaví ostatní prodejci a jak bude rychlé jednání a dodávka náhradního čidla.Já jsem jej dostal od pana Dvořáka od Davis.cz za dva dny po oznámení problému. Myslím si obecně, že není na místě radost těch, co myslí, že prozřetelně volili levnější stanici s tím vědomím že lépe skousnou nějakou tu závadu.Říká se tomu z nouze dělat ctnost.Myslím že problémy,které permanentně vykazují stanice třeba za 8 tisíc člověka otravují stejně jako u stanice za 25 tisíc.S tím rozdílem že těch problémů je tam více a řešení bývá většinou jen jediné a bohužel né 100% a to výměna celé stanice.A nebo si člověk musí zvyknout a přestat tu chybu vnímat.A říkat si"dobře mi tak".A ne nadarmo vzniklo jedno výstižné pořekadlo."Nejsem tak bohatý,abych si mohl dovolit kupovat levné věci" .Mám osobní zkušenost kdy jsem začínal s WS2300 a dodnes mě mrzí že jsem mohl těch 6.700 Kč z té doby vložit do Davise hned.Proto tady obhajuju Davise.Je to jen a pouze životní zkušenost kterou bych rád předal i ostatním.casesik píše:K te vlhkosti - to je snad poprve co jsem vylozene rad ze jsem nesel do VP2 - dat za stanici pres 20k a ono by to takhle haprovalo to by me vazne asi odvazeli.
Ja bral vue od pana Gajdy (garni) snad to bude pri pripadne reklamaci v pohode. Mozna sem to mel vzit primo od Davis.cz - to se ukaze az bude nejakej problem zatim je to vse OK. Ale jinak davise jsem kupoval taky s tim ze je to proste pojem a lze tedy od nich ocekavat lepsi kvalitu i servis nez od cinskejch vyrobcu a proto me docela prekvapuje tolik pripadu s tou vlhkosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem přesvědčen o tom,že pan Gajda je záruka seriozního přístupu prodejce k zákazníkovi a není se třeba ničeho obávat.To že tady vyvstala nějaká závada nikam stanici nezasouvá.Stává se to například u osobních vozů, že se po několika letech přijde na závadu kdy může dojít k ohrožení života a to takový vůz stojí třeba 400 tisíc.Tady naštěstí o život nejde a je třeba to brát s nadhledem.Je to jen technika a seriozní výrobce se s tím určitě seriozně vypořádá.casesik píše:Ja bral vue od pana Gajdy (garni) snad to bude pri pripadne reklamaci v pohode. Mozna sem to mel vzit primo od Davis.cz - to se ukaze az bude nejakej problem zatim je to vse OK. Ale jinak davise jsem kupoval taky s tim ze je to proste pojem a lze tedy od nich ocekavat lepsi kvalitu i servis nez od cinskejch vyrobcu a proto me docela prekvapuje tolik pripadu s tou vlhkosti.