třeba pro mě je představitělnější vítr v m/s - zvyk s padáku

Moderátor: Moderátoři
Tak jsem ptal asi 10 uživatelů VP2 a všichni hlásí ten samý exces......náhlý nepravidvý nárůst vlhkosti o 10% a následný pokles na správnou hodnotu.....Jan Pícha píše:Tak začínám být nervozní z těch excesů vlhkosti vzduchu u VP2.Už mám od 6 stanic potvrzeno,že vlhkost se občas ukáže chybně,včetně té mojívšechny stanice jsou z roku 2009.
No je třeba sledovat v datech ve weather linku tu vlhkost.Já tam mám například ve 12:10 94% ve 12:20 100% a ve 12:30 zas 94% což je blbost.Jí se např kouknu do dat když byla naměřena vlhkost 100% např v čase 20:00 jestli taková vlhkost v tu dobu opravdu byla......bohužel z posledních zkouknutí to tak nebylo...bylo to kolem 95% a o žadných 100% ani zmínka.Láďa píše:Možná něco na tom bude,stanici VP2 jsem koupil 10.12. 2009 a aktuálně ve 22,15h ukazuje 90%,další Davis vzdálený ode mně vzduchem 15 km ukazuje 79%.
Nějaký den se na to zaměřím a budu sledovat.
Ne,ale je zkreslený údaj o maximální denní vlhkosti což si stanice za dvacet litrů dovolit nemůže.Kolegovi to prý dokonce dělá naopak,že když je vlhkost 100% najednou to nesmyslně skočí na 70% to je snad ještě horší.....RNDr. píše:Ján Pícha, ale ked tú vlhkost ukazuje iba chvílu zle to nevadí, nie
Známy provozuje taky stanici VUE a taky bez problému tak se to asi týka jen stanic VP2.dobrmanek píše:Tento problém jsem zatím řešit nemusel, ať se dívám jak se dívám, u vlhkosti je vždy pozvolný vzestup nebo sestup.