Ahojky
Tu je ale rušno

Takhle, minima včera ráno na -19, kopec dělá své, avšak na mobilním čidle na autě v ďolíku pod kopcem jsme při jizdě z práce naměřili -23, ovšem ten údaj je třeba brát s rezervou, takže na Dobrmánkov nemáme

)
Prach v ovzduší byl včera dopoledne a hlavně ráno hodně vysoko, rovněž u nás drobně sněžilo pravděpodobně z vysrážené páry z elektrárny v Dětmarovicích, poprašek. Přes den -10, večer -14, avšak s příbyvající oblačností i sílicím větrem teplota stoupala na -10 těsně před půlnocí.
Ráno celkem slušná chumelenice na frontě s silným větrem, připadlo do 5 cm našlehaného sněhu, přitom se tvořily pěkné jazyky teploty na -8
Nyní zataženo, sem tam spadne vločka, vítr je stále silný a teplota zvolna stoupá, nyní -6,5
Geryku, s akcemi státních "orgánů" a organizací to máš tak, že vždy reagují pozdě anebo špatně. Smogovou situaci měli vyhlásit již v pátek, kdy byla jasná předpověď, nikoliv, kdy bezvětří spolu s silnými mrazy končilo. Ono je to spíše dáno tím, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. "Orgány" vykáží aktivitu a jede se dál

Nicméně vzduch je nyní dobrý, avšak jen na chvíli, až do té doby, než vítr opět utichne

, čili bývalo by lepší vyhlásit zde permanentní smogovou situaci aspoň po dobu zimního období
Mimochodem včera po noční směně mně vzbudily "orgány" naší státní moci, že si mám přeparkovat auto kvůli úklidu sněhu, přičemž svůj vůz jsem měl uklizen bokem mimo předem vyznačenou značkami oblast. No comment. Grrr.
Mimochodem dneska zase padá
Zatím
edit - prach máme stále nad normou - před dvěmi hodinami 54 mikrogramu a to při silném vichru, no což, není to 500