Aktuální počasí v ČR - leden 2010
Moderátor: Moderátoři
- fractal
- Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010
Zdravím,
dnešek takový nevýrazný, minimum-1,0 °C, maximum +1,4 °C, sníh pomalu tál a slehával. Skoro celý den zataženo i když dopoledne nějakou chvíli svítilo. Teď je celkem hustá mlha a 0 °C. Přes den nasněžilo, napršelo, namlžilo 1 mm.
dnešek takový nevýrazný, minimum-1,0 °C, maximum +1,4 °C, sníh pomalu tál a slehával. Skoro celý den zataženo i když dopoledne nějakou chvíli svítilo. Teď je celkem hustá mlha a 0 °C. Přes den nasněžilo, napršelo, namlžilo 1 mm.
Zdravím všechny z Trutnova.Sněhu napadlo v minulých dvou dnech slušně přes 10 cm,celkově máme 20-25 cm.Včera i dnes slabá obleva ve městě,ale i ve městě zůstává sníh na stromech.Dnes občasné slabé sněžení.Ráno -1 st,přes den slabě nad nulou,teď večer pár desetinek pod nulou a místy je pěkné náledí.
Další dny nejhorší možné…mrazy,kdoví jak to bude s tím slunkem,no jestli bude dvacet pod nulou,stejně to k ničemu není.Všechno jde od východu.K čertu s takovou zimou.Vidím,že severozápad vymřel..
Další dny nejhorší možné…mrazy,kdoví jak to bude s tím slunkem,no jestli bude dvacet pod nulou,stejně to k ničemu není.Všechno jde od východu.K čertu s takovou zimou.Vidím,že severozápad vymřel..
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Jako u Fractala aktuálně hustá mlha teplota pod nulou tak to bude asi docela namrzat.Teplota-0.5C sníh nějak extrémně neutrpěl slehl kaluže se netvořily teplota v maximu +1C takže celkem v pohodě.Sníh jsem neměřil včera okolo 26cm dnes to bude méně po slehnutí atd. tipuji okolo 20cm dnes ze slabého sněžení 0.2mm

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
-
- Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2
SZ Slovensko ( Uhrovec - 272 m.n.m ): Dnes bolo prevážne zamračené ojedinele aj oblačno s teplotou ráno -2/-3°C cez den 0/2°C. Výška snehovej pokrývky bola ráno 8 cm popoludní 6 cm. Vietor takmer žiadný s denným maximom 1,3 m/s ( 4,7 km/h ). Aktuálne je zamračené a mierna hmla, teplota: -0,9°C, sneh: 6 cm - prachový, vlhkost: 94 %, tlak 1018,4 hPa. ( MIN Teplota: -3,4°C, MAX.Teplota: 1,8°C ).
- petrklíč
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tady na západě obleva vesele pokračuje, teplota na teploměru ve 3,5 m nad zemí neklesá ani v noci pod nulu. Nicméně země v noci přimrzá a klouže to. Přes den bylo zataženo s náznakem protrhávání, odpoledne s občasným slabým deštěm, který k večeru přecházel v bezvýznamné sněžení. Tmin +0,4 a Tmax +3,2, aktuálně +0,8.
Co se sněhu týče, máme asi nejméně z republiky, odhaduju tak kolem 8 cm, ani se mi to nechce měřit. Ještě že se ozval kolega ze Slovenska, ten má ještě míň
tady na západě obleva vesele pokračuje, teplota na teploměru ve 3,5 m nad zemí neklesá ani v noci pod nulu. Nicméně země v noci přimrzá a klouže to. Přes den bylo zataženo s náznakem protrhávání, odpoledne s občasným slabým deštěm, který k večeru přecházel v bezvýznamné sněžení. Tmin +0,4 a Tmax +3,2, aktuálně +0,8.
Co se sněhu týče, máme asi nejméně z republiky, odhaduju tak kolem 8 cm, ani se mi to nechce měřit. Ještě že se ozval kolega ze Slovenska, ten má ještě míň

Petr Hajčiar, Klatovsko, JZ Čechy; stanice WS1600
- Michal Geryk
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Ochlazení už k nám dorazilo
. Do půlnoci ještě převládala mlha a teplota těsně pod nulou, úderem půlnoci začala klesat na současné -4°C - ledový den podle všeho padne i u mě za oknem. Vítr zatím nefouká a na obloze jsou vidět škvíry v oblacích
.
Sníh už v noci téměř nepadal a tak zůstáváme na přibližně 30 cm. Hlavně mimo město je sníh parádní na běžkování, včerejší slabá obleva se ho netkla...
Ranní GFS i ECMWF dávají naději na dalších asi 10 cm sněhu v neděli a v pondělí a tak i "brblouni" v Čechách (ale třeba i na znojemsku) se snad dočkají, ale kdo ví, jak se to ještě vyvrbí. Otočilo se to, v minulých dnech bylo neustále tepleji na východě a oblev a dešťů jsme si tu zase užívali my...
Přeji krásné narozeniny kolegovi z Prahy, hlavně ono nedělně-pondělní sněžení...

Sníh už v noci téměř nepadal a tak zůstáváme na přibližně 30 cm. Hlavně mimo město je sníh parádní na běžkování, včerejší slabá obleva se ho netkla...

Ranní GFS i ECMWF dávají naději na dalších asi 10 cm sněhu v neděli a v pondělí a tak i "brblouni" v Čechách (ale třeba i na znojemsku) se snad dočkají, ale kdo ví, jak se to ještě vyvrbí. Otočilo se to, v minulých dnech bylo neustále tepleji na východě a oblev a dešťů jsme si tu zase užívali my...

Přeji krásné narozeniny kolegovi z Prahy, hlavně ono nedělně-pondělní sněžení...

Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Našel jsem náhodou na internetu zajímavý seznam meteorologických stanic na Moravě a ve Slezsku
http://www.chmi.cz/OS/pdf/prehled_pozorovani.pdf
Taktéž i u mne se začlo ochlazovat úderem půlnoci z -1,8 °C na současných -6,7 °C, vlhkost 96 %, vítr slabý do 2 m/s a slabě sněží. Od večera je u nás mrznoucí mlha, ale naštěstí vlivem včerejší oblevy část námrazy na stromech mimo les spadla. V lese taky spadlo trochu námrazy, ale i se zlomenou špicou, či rovnou celým stromem
. Naneštěstí spadl i kus ledu bratrovy na skleník ze střechy
, takže celé dopoledne budeme opravovat střechu. Led rozbil 10 polí skla. Výhled vypadá velmi mrazivě a z velmi vysokou pravděpodobností překonám dosavadní rekord z měření.
Porovnání modelů GFS vs GEM
http://www.gfspl.rootnode.net/gempl/gfsgem/gfsgem.php
Gratulace všem kteří mají dnes narozeniny, i když aktivní je jen kocurekp
http://www.chmi.cz/OS/pdf/prehled_pozorovani.pdf
Taktéž i u mne se začlo ochlazovat úderem půlnoci z -1,8 °C na současných -6,7 °C, vlhkost 96 %, vítr slabý do 2 m/s a slabě sněží. Od večera je u nás mrznoucí mlha, ale naštěstí vlivem včerejší oblevy část námrazy na stromech mimo les spadla. V lese taky spadlo trochu námrazy, ale i se zlomenou špicou, či rovnou celým stromem

Porovnání modelů GFS vs GEM
http://www.gfspl.rootnode.net/gempl/gfsgem/gfsgem.php
Gratulace všem kteří mají dnes narozeniny, i když aktivní je jen kocurekp
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- Instabiliter
- AMS
GFS model mě v posledních dnech zklamal, jelikož ukazoval u nás teplotu maximálně 1°C, včera ale bylo 3,1°C.
Sníh odtává, ze střech padaj bloky led+sníh a navíc, za poslední den teplota neklesla pod nulu. Prašan vlivem vyšších teplot slehl a i odtál i přesto, že včera slabě sněžilo celý den, máme kolem 15 cm hutnýho, vlhkýho sněhu, co se dá dobře tvarovat. Dneska po ránu máme 1,2°C, mlhu s dohledností 500m, smutný počasí. Připomínám, že od začátku roku nám tu Slunce svítilo tak 3 hodiny, naprostou většinu 3. ledna, včera jsem za oblačnou clonou také zahlédl jeho obrys, oproti začátku ledna už svítí z o něco většího úhlu. V zataženým počasí letošní leden triumfuje nad loňským, divný zimy. Z mých fotek ze zim, co mám v šuplíku (90.léta a ještě první roky 21.století) si troufám tvrdit, že dříve byly zimy bejvaly slunečnější. (je to ale jen můj názor, na tabulky ČHMÚ jsem se nekoukal)
Na druhou stranu současnej výstup (6UTC) nemá chybu, postupně zas pod nulou, dokonce obnovil na víkend přechod okluzní fronty, pak posílení mrazů až pod -10°C přes celej den, pak začátkem února propady TN od severu podél Azorské výše nad Z Evropou se spoustou sněhu a tedy snad konečně příjde onen severozápad až sever (bohužel je to dost daleko), o kterej se tu modlim jakou dobu. Teď jen aby to nějak vyšlo
PS: Gratulace i ode mě

Na druhou stranu současnej výstup (6UTC) nemá chybu, postupně zas pod nulou, dokonce obnovil na víkend přechod okluzní fronty, pak posílení mrazů až pod -10°C přes celej den, pak začátkem února propady TN od severu podél Azorské výše nad Z Evropou se spoustou sněhu a tedy snad konečně příjde onen severozápad až sever (bohužel je to dost daleko), o kterej se tu modlim jakou dobu. Teď jen aby to nějak vyšlo

PS: Gratulace i ode mě

Naposledy upravil(a) Instabiliter dne 20 led 2010, 10:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Meteostanice: WS3600
- Kontaktovat uživatele:
huj včera večer zpočátku mlha, občas slabý déšť se sněhem, postupně sněžení, později srážky ustaly a mlha zeslábla, v noci nejspíš sněžilo, ráno poprach a o5 náledí, i když teplota byla stále slabě nad nulou. Sníh se drží na
12 cm s novým poprachem, je mokrý a částečně zledovatělý , ochlazování čekám kolem poledne, tak snad již odpolední teplota bude alespoň na nule. Včera Tmax 2,6°C Tmin 0,4°C, většinou bezvětří, popř. V vítr do 1 m/s.
Aktuálně 08:50 mlha
℔
1°C ℔
bezvětří
PS: přidávám se ke gratulujícím

Aktuálně 08:50 mlha

PS: přidávám se ke gratulujícím

Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
- dědahvězdář
- Kontaktovat uživatele:
Dřevohostice.
Včera od rána do odpoledne slabě sněžilo. Výška nového sněhu 1 cm ( vodní hodnota 0,4 mm ).
Včerejší max. teplota 0,8°C, trochu tálo na chodnících a střechách.
Noční minima - 5,9°C, celková výška sněhu zůstává na 26 cm.
Jsou vidět obrysy Sluníčka, také se mi zdá, že v posledních letech málo slunečního svitu v zimních měsících.
V připojené tabulce jsou délky Slunečního svitu z Holešova ( 11 km jižně od Dřevohostic ).
Včera od rána do odpoledne slabě sněžilo. Výška nového sněhu 1 cm ( vodní hodnota 0,4 mm ).
Včerejší max. teplota 0,8°C, trochu tálo na chodnících a střechách.
Noční minima - 5,9°C, celková výška sněhu zůstává na 26 cm.
Jsou vidět obrysy Sluníčka, také se mi zdá, že v posledních letech málo slunečního svitu v zimních měsících.
V připojené tabulce jsou délky Slunečního svitu z Holešova ( 11 km jižně od Dřevohostic ).
- Přílohy
-
- Sluneční svit v Holešově.png (24.59 KiB) Zobrazeno 5542 x
- kocurekp
- Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire
)Moc díky všem za gratulace
32, pánové, 32
, druhé dítě na cestě
Zítra letím pracovně do Bukurešti, tak to zřejmě oslavím na neznámém místě s neznámými lidmi, tedy pokud nepočítám dnešní rodinnou seanci...
Samozřejmě po očku budu sledovat místní počasí, i tam má být čt-pá ledově, zataženo s teplotním rozpětím -5 až -11°C.
V Praze nás dnes překvapilo sluníčko (mám to objednané
), je skoro jasno s kouřmem. Teploty ale stále ještě "oblevní", v noci kolem 0, ráno na dvě hoďky minimum -0,5°C a teď je +1,4°C.
Uvidíme, co přijde, výhled je ale pořádně mrazivý a asi překonáme teplotní minimum letošní zimy (u nás -14,9°C)...
UPDATE 15:00 - stále jasno a +0,7°C, v maximu dnes +1,5°C.

Zítra letím pracovně do Bukurešti, tak to zřejmě oslavím na neznámém místě s neznámými lidmi, tedy pokud nepočítám dnešní rodinnou seanci...

V Praze nás dnes překvapilo sluníčko (mám to objednané

Uvidíme, co přijde, výhled je ale pořádně mrazivý a asi překonáme teplotní minimum letošní zimy (u nás -14,9°C)...
UPDATE 15:00 - stále jasno a +0,7°C, v maximu dnes +1,5°C.
- Tomáš Prouza
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
- Kontaktovat uživatele:
Obleva na Trutnovsku skončila. Dnešní Tmin -4,7°C, Tmax -0,3°C. Tlak ve 14:00 1018 hPa. Aktuálně v 15:10 již -2,3°C a nadále se ochlazuje. Po celý den bylo zataženo, jen s občasnými náznaky protrhávání. Byl jsem dneska v Polsku (asi metr za čárou a po dobu pěti minut
), na státní hranici chvíli slabě sněžilo. Zajímavá je silnice z Chvalče do Adšpachu, jenž se v zimě neudržuje - takže jsou na ní akorát vyjeté koleje od traktoru a jinka přes 20 cm sněhu. U nás doma sníh přimrzl a jeho výška se udržuje na 22 cm. Vítr slabý SV do 3 m/s.

Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
- Yves
- Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Já Vám napíši dřív, pak jedu do Brodu na hokej. V noci přišly sněhové přeháňky, daly 1 cm, což mě docela překvapilo, docela příjemně, protože se malinko zakryla špína. V noci kolem -1°C. Dneska jsme měli ráno skoro zataženo, ale rychle se zatáhlo úplně. Teplota byla dopoledne celkem vysoká +0,5°C (ale opakuji, že měřím bohužel v 15 m). Celý den poletují snížky z nízké oblačnosti, ale bezvýznamně. Kolem poledne se dalo do ochlazování, takže v 15:08 máme při nadále zatažené obloze a poletujících miniaturních tuhých srážkách -1,5°C. Výška sněhu díky novému cm neměnná cca 24 cm. Jedu do toho Brodu, ale po cestě bude jen sporadicky >30 cm sněhu.
Dobrmankem zmiňovaný GEM je teda pěkný zabiják ve svém výhledu. Ostravsko -35°C, "to mě vohni". Já bych radši konečně přivítal pro nás charakteristickou námrazu, když už teda musíme trpět takovou anticyklonou.
Připojuji se ke gratulaci.
Dobrmankem zmiňovaný GEM je teda pěkný zabiják ve svém výhledu. Ostravsko -35°C, "to mě vohni". Já bych radši konečně přivítal pro nás charakteristickou námrazu, když už teda musíme trpět takovou anticyklonou.
Připojuji se ke gratulaci.

POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
-
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Dnes svítilo docela slunce teplota se pohybovala okolo -2C na chvíli i -5C ale teď se nasunula oblačnost a oteplilo se....
Modelu GEM nebo jak se jmenuje tedy moc nevěřím -si myslím že je to moc přehnaný tomu nevěřím ale těch -20C by určitě neměl být problém....
Modelu GEM nebo jak se jmenuje tedy moc nevěřím -si myslím že je to moc přehnaný tomu nevěřím ale těch -20C by určitě neměl být problém....
Naposledy upravil(a) Tom dne 20 led 2010, 19:51, celkem upraveno 1 x.

odkaz na stránky:http://pocasiholasice.webz.cz archivní data: http://pocasiholasice.cz/
webkamera http://pocasiholasice.cz/webcam/index.php
- cvp
- Kontaktovat uživatele:
Dnesni maximum bylo o pulnoci -0,1°C. Ranní minimum pak bylo temer -5°C. Přes odpoledne pri slunicku teplota vysplhala na -0,7°C, ale od cca 12hodiny pak zacala klesat az na aktualnich -6,4°C.
Behem dne navic foukal vitr s temer 12 m/s v narazech a tak na silnicich zacali vznikat mirne snehove jazyky.
V dalsich dnech nastanou pomerne dost velke mrazy. Teplotu merime i v 5-ti cm, tak ze uvidime kam az se teploty dostanou
Behem dne navic foukal vitr s temer 12 m/s v narazech a tak na silnicich zacali vznikat mirne snehove jazyky.
V dalsich dnech nastanou pomerne dost velke mrazy. Teplotu merime i v 5-ti cm, tak ze uvidime kam az se teploty dostanou