Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
texi

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Příspěvek od texi »

Ahoj, mám něco podobného- 15V napájení, výkon 30W, při -5°C to spolehlivě rozmrazilo padající snih,uvnitř mi hlídá termostat teplotu, myslím že 7W je málo, ale praxe ukáže. Ať se Ti daří.
Naposledy upravil(a) texi dne 17 led 2010, 20:58, celkem upraveno 1 x.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Vichr

Příspěvek od Vichr »

V Č. Budějovicích už také prší, teplota +2,2. Ze střech se řítí dolů obrovské rampouchy, je to dost nebezpečné. V noci ještě vlivem vyjasnění stačilo přimrznout až k -8, ráno napadl asi 1 cm sněhu a během dopoledne vystoupala teplota těsně k nule. Kolem nuly se to drželo dlouho, sem tam trochu zasněžilo bez efektu, ale po 18. hodině se začalo oteplovat...No nevím, co z toho sněhu zůstane, zítra bude ještě nad nulou a pak přestanou srážky.
Také by mě zajímalo, co se sněhem dělá místní stanice ČHMÚ. Minulou neděli jsem na dvoře v trávníku naměřil 23 cm sněhu, pak možná jeden ještě připadl, oni hlásili 27. Během týdne postupně sundavali až na sedmnáct. A já jsem dnes odpoledne naměřil 21 a nový sníh to nebyl tak nevím...

Zdravím
Vichr
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Fractal : to je jako nějaká puma z války v mini vydání zajímavý řešení:D :D
Tak i tady se dostalo sněžení konečně teplota je -1C nasněžilo tak 1cm teď se to obrátilo na JZ déšť tady sněžení minulý pátek to bylo naopak :D Aktuálně sněží

P.S. mimo téma poslal jsem na konto člověk v tísní Haiti symbolických 500kč no a ve večerní sportce jsem vyhrál 3x pátou jaká náhoda sice jen 260kč ale to se mě ještě nestalo tolikrát pátou tak jim to tam asi pošlu taky a když jsem u toho nebylo by od věci vás tady vyzvat zda by jste třeba taky neuvolnili nějakou tu korunku díky předem :D každá koruna se jim tam teď hodí :?
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky

Tady klid, většinou oblačno střední a vysokou oblačností. V noci -8, v 7 hodin 7, pak se teplota držela na 5 pod nulou, kolem poledne se to profouklo na 0, na nule jsme byli tak do 4 odpoledne, nyní teplota kolísá mezi -3 až -2 stupni. Možná to jějaký náznak fénu bl, nevím, sníh jen lehce slehnul a z parapetů padaly haldy sněhu dolů, na stromech se sníh udržel.

Zítra bude možná sněžit i u nás, srážkám se sem u těch situací moc nechce. Podle Alladina toho nebude více, než 5 cm do úterka. GFS je rovněž zdrženlivý. Uvidíme. Srážkové pásmo visí na Drahanech a Nízkém Jeseníku a dál se nedostane, rozpadá se. jde to od JZ, při jižním větru. Klasika. Uvidíme.

Stran Haiti, každá koruna je dobrá, která pomůže. Doporučuji ADRU.
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj dnes zataženo, s občasným sněžením, odpoledne focení námrazy v KH, ale bohužel se vy*rala karta a cca 200 fotek v něčem :evil: škoda tam už byly i větši stromy směrem do údolí, jinak hřeben v podobném duchu, jen ještě o něco větší námraza + nový sníh. Na webu tak jen fotky ze včera + doplněno ještě pár z loňska. Tmax zatim -0,7°C Tmin -3,4°C, vítr V do 3 m/s, sníh nyní Obrázek 15 cm, nový 4 cm.

Aktuálně 22:50 zataženo, trvale slabě sněží ObrázekObrázek -0,9°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Přes noc nám nasněžilo několik cm sněhu a hned to vypadá líp - všechna špína je překryta ;-) . Něco ještě připadne, něco odtaje... :?

Teplota se po včerejším oteplení drží od večera slabě pod nulou (Tmin -1°C), ale teď sněží jen slaboučce a pásu sněžení na čáře Pardubice, Brno, Břeclav se sem vůbec nechce.
CtiborV píše:
Michal Geryk píše: ČHMÚ stále věří ECMWF a trvá na celodenních mrazech od středy, GFS zvolna otepluje a otepluje... :?
sibiři ,co předpovídá GFS říkáš oteplování?? :lol: viz předpověď pro jedno velké koupaliště pár km odtud : http://www.windguru.cz/cz/index.php?sc=183 ...
Já už myslel na konec tohoto týdne... :lol: Ale i GFS teď počítá s pokračováním zimy. Oceánský západ teď často vystřeluje samostatné cyklóny a nechává je napospas kontinentálnímu osudu ;-) .
Ovšem dnes a zítra se i u nás oteplí nad nulu (za oknem na 99%, na letišti tak na 70%...), Čechy to koukám profouklo už včera večer. Od středy bude opět mrznout po celý den, tentokrát tipuji největší zimu na ostravsku.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Během noci nasněžilo skoro 10cm nového sněhu paráda aspoň to zakrylo ten zledovaťelý sníh.Aktuálně stále mírně sněží při -1C pěkně se tu oblačnost nad náma usadila :roll: i se starým sněhem tu je okolo 20cm
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

storm_ice píše:huj dnes zataženo, s občasným sněžením, odpoledne focení námrazy v KH, ale bohužel se vy*rala karta a cca 200 fotek v něčem :evil: škoda tam už byly i větši stromy směrem do údolí, jinak hřeben v podobném duchu, jen ještě o něco větší námraza + nový sníh. Na webu tak jen fotky ze včera + doplněno ještě pár z loňska. Tmax zatim -0,7°C Tmin -3,4°C, vítr V do 3 m/s, sníh nyní Obrázek 15 cm, nový 4 cm.

Aktuálně 22:50 zataženo, trvale slabě sněží ObrázekObrázek -0,9°CObrázek bezvětří
No tak to máš štěstí že sem teda fotil skoro to samé co ty :lol:
Jinak u nás po 403 hodinách stanice ukazuje teplotu bez znaménka minus.Během noci napadly další 3 cm sněhu celkově to je nějakých 8 cm za víkend.Vítr se během noci stočil na západní a teplota z -2°C jela nekompromisně hore na aktuálních +0,3°C.
Pěkný den z Teplicka :-)
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Tak tady napadlo 5 cm nadýchaného sněhu, celkem 24 cm. Jih Moravy nás mocně dohání... ;-)

Adi píše:...Stran Haiti, každá koruna je dobrá, která pomůže. Doporučuji ADRU.

Já jednoznačně doporučuji Charitu... ;-) Ale ono je to jedno. Hlavně aby tam už přestal chaos a aby se voda, zdravotní pomoc a další potřebnosti k životu dostaly opravdu ke všem.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Za noc kolem 4 cm nového sněhu. Máme asi 27-29 cm sněhu. Vlaky mají půl hoďky, jedu do Brna, no snad tam dojedu. Ještě stále slabě sněží, teplota -2°C.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
celou noc chumelí a chumelí, velké lepivé vločky, je těsně pod nulou (-0,5 °C) a neustává, celkem to vypadá na asi 10 cm nového, to je cca stejné množství jako byl zbytek toho starého, celkem to tedy dává cca 20 cm.

Dle srážkoměru napadalo asi 9 mm vody, takže topení funguje dobře a množství vody celkem odpovídá pravidlu cm sněhu = mm vody. Uvidíme co mi večer nahlásí taťka, který měří manuálně po staru a tedy přesně :-)
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Brno zatím 12cm nového sněhu a stále celkem hustě sněží...
edit 10:00 již 15cm v Brně celkem skoro 30cm
Naposledy upravil(a) Tom dne 18 led 2010, 10:04, celkem upraveno 1 x.
storm_ice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Jan Pícha píše: No tak to máš štěstí že sem teda fotil skoro to samé co ty :lol:
Jinak u nás po 403 hodinách stanice ukazuje teplotu bez znaménka minus.Během noci napadly další 3 cm sněhu celkově to je nějakých 8 cm za víkend.Vítr se během noci stočil na západní a teplota z -2°C jela nekompromisně hore na aktuálních +0,3°C.
no to jo, ale stejně vlastní foto je vlastní foto, alespoň jsem to viděl na vlastní oči :D jinak večer a v noci zataženo, zejména zpočátku se sněžením, ráno postupně částečné protrhávání oblačnosti a kouřmo, zatím stále ještě s mrazem. Tmax zůstala -0,7°C Tmin -3,4°C, vítr V do 3 m/s, sníh ráno Obrázek 16 cm, nový 5-6 cm.

Aktuálně 08:50 skoro zataženo, kouřmo ObrázekObrázek -0,5°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včerejší teplota vystoupila na 0°C, noční klesla na - 1,8°C.
Od večera, 20:00 sněží do 7:00 napadlo 4 cm – vodní hodnota je 3,5 mm.
Celková výška je 23 cm sněhu, alespoň jsou zakryty ty psí bobky.
Včera jsem šel na procházku s vnučkou a ona mi hlásila každý bobek, nic jiného jí nezajímalo.
hrdla3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde zataženo,padá slabý déšť se sněhem a teplota i zde poprvé od 1.1. vystoupila nad nulu,aktuálně +0,8st.Sníh dost slehl a je tu 10-20 cm mokrého sněhu(.Vodní hodnotu toho sněhu bych ale odhadoval na takových 25-30mm,navíc od zítra bude opět mrznout a sem tam i sněžit,tak doufejme,že po tomto zimním období nepřijde nějaká výrazná obleva s deštěm.To by bylo zle.Přeji pěkný den.

www.smart-web.cz/karel
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“