Davis Vantage Vue

Informace, dotazy a rady týkající se provozu meteostanic řady DAVIS (VUE, VANTAGE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
casesik
Kontaktovat uživatele:

Re: Davis Vantage Vue

Příspěvek od casesik »

Hmm tak to mam dobre. Rano jsem psal tu otazku jeste rozespalej ale myslel jsem to presne obracene. Kdyz sipka ukazuje na E tak mi prijde logictejsi ze fouka od zapadu na vychod ale je to jak rikate tj. od vychodu na zapad je spravne. Ted jsem to jeste hledal na CHMU.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
texi

Příspěvek od texi »

Jan Pícha píše:No hlavně by se měl udělat český návod na weather link......bez kámoše bych to fakt nerozchodil,zejména posílání dat na net.
To by bylo určitě prima..., já mám připraveno posílání dat na net a to především usilovným skypováním Jirky z Počátek, který mi po dva dny radil a měl se mnou pevný nervy,počítač mi slouží k jiným věcem a toto je pro mě novinka . Anemometr mám ve výšce cca 10m a zatím nejsou problémy se zamrzáním, no čas ukáže. Jinač jsem spokojen a rád, že jsem pořídil tuto verzi-původně jsem chtěl pořídit stanici za nižší cenu(do 5000Kč), ale když se dočítám o problémech jak s nepravdivými údaji , chybným přenosem dat atd. opět musím poděkovat Jirkovi z P. za správné nasměrování.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Texi
A kde můžu vidět tvoje aktuální počasí? Dal bych si odkaz na stránky svoje,mám tam v sekci meteostanice odkaz na jiné meteoamatery s davisem.Udělal jsi dobře že jsi šel přímo do kvality,bohužel opravdu né každý má hned na davise atak i já jsem si prošel neustálým přepisováním perpetum mobile kterými meteostanice 3650 občas vystavila a lítání v mrazu ven vyndavat baterky z čidel.
Jakou máš verzi? Bezdrát nebo kabel?
Pěkný den z Teplicka :-)
texi

Příspěvek od texi »

Bohužel ještě nemám webovou stránku, verze programu je 1.82, bezdrátové spojení s konzolí, nějaká data posílám mailem do Volar a jsou k vidění zde na http://www.pocasi-volary.cz/volary/stations/ .
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
Milhaus65

Příspěvek od Milhaus65 »

Cumulus jsem zkoušel a nemohl jsem jej spojit s Vue. Je v tom nějaká finta ?
Moje data na http://88.103.112.21 Nejedu zatím pořád online.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Milhaus65 - Predpokladam ze mas stejne jako ja verzi USB a tam je bohuzel problem, ale neni to nic az tak hrozneho. Kazdopadne rozepisovat to zde by bylo asi na dlouho. Takze pokud mas zajem pisni mi na mail - sikyr@volny.cz a nebo pres ICQ 9965266 a mohly bysme to vyresit primo.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Z kraje teto diskuze jste psali o vypisu hlasek vantage pro2 v cestine ktere byly drive na davis.cz - hledal jsem a nasel jsem.
Zde to mate - http://web.archive.org/web/200801192344 ... poved.html

Kdybyste nekdo umel sehnat ty same hlasky ale v anglictine byl bych vam velmi rad.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Stanice funguje zatim tak jak ma. Tyden jeli vedle sebe obe stanice, watson i vue a docela me prekvapilo jak za svou cenu byla presna !!! -- teplota +-0.3, rychlost vetru +5 az 10km/h, vlhost -10%, tlak ten byl docela na stiru a srazky ty jsem nemel bohuzel moznost vyzkouset.

Pred chvily jsem vygooglil zajimavej dokument kde testovali Vantage Pro2, no myslel jsem ze za ty prachy na tom bude o dost lepe. zde je odkaz.
http://www.weatherstations.co.uk/Prodat ... 202009.pdf
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Škoda,že moje znalost angliny je nulová.....mohl by mi někdo stručně napsat o čem se tam píše? :lol: děkuju
Pěkný den z Teplicka :-)
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Kapr:
Tak sem hoď odkaz kde ji mají tu Vantage Vue v Rakousku o 6000 levněji hned ji koupím - to je totální blbost co jsi tady napsal když tady se prodává za 10 500kč že v Rakousku je podle toho co píšeš za 4500kč to snad nezeženeš za takovou cenu ani v USA možná bude o něco levnější ale o tolik nevěřím.Už to tu bylo zmíněno o kupní síle atd. jak je to v zahraničí ale nechcete to pochopit já tedy nic neprodávám aby mě někdo nenařkl proč myslíš že je v USA vše za pár korun přemýšlej :D :D :D taky mě to netěší že Amíci a jiní mají víc prachů než my a ještě levnější věci ale je to tak a jinak to nebude bydlíš prostě jinde.
P.S. Ani nevím jestli píšeš vůbec o Davis Vantage Vue sice máte v předmětu DAVIS VANTAGE VUE ale tady je už z toho pomalu maďarský guláš myslím, že tu bylo i aktuální počasí od někoho dokonce:? :? v tomto tématu se teda docela ztrácím :D
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

jo jasně, nemyslel jsem vue :lol: https://www.e-agrar.at/modelle/vantage- ... bunden.php ne tak jsem to porovnával se slovenským meteoshopem pardon..ale i tak stanice se vším všudy vyjde kolem 15 tisíc..ted nevím ale náš meteoshop ji myslíém slevněnil,,,samotnnou stanici na 14 tisíc..tu cenu jsem porovnával se slovenskou pobočkou, takže je o trochu mín levnější, u nás to furt vychází na nějakých necelých 19 tisíc..což je furt trošku hodně no

Tom
reagoval jsem na ten odkaz, co se hodil casesik, takže opravdu se bavím o VantagePro2 kterou si plánuju letos pořídit..takže se o ceny taky zajímám..k vue by to bylo blbost :lol:
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Sakra tady se to tedy zvrhlo. Nahodim prispevek ve kterem jsem chtel poukazat na presnost DAVISE a ono se to zvrhne v dohadovani o cene :-).
Picha: Škoda,že moje znalost angliny je nulová.....mohl by mi někdo stručně napsat o čem se tam píše? děkuju
No ja myslim ze moc angliny pobirat nemusis aby jsi dole pochopil ty tabulky a grafy tykajici se mereni. Kdyz jsem to pochopil ja tak to musi pochopit kazdy.

Jinak ted jelikoz jsem zjistil ze ta VUE a Watson meri teplotu do tri desetin stejne tak jsem cidlo watsona umistil primo na zahrade do 1.8m nad zemi a sleduji jaky je rozdil v 1.8m(watson) a 9.5m (Vue), protoze jsem cetl hodne prispevku kde VUE kritizuje ze to je jeden celek a neni tam moznost umistit cidlo dle pravidel.
Zatim po jednodennim mereni muzu rict ze je to uplne jedno.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Casesík:
No 1 den je hodně málo pro slovo "je to jedno" :D každopádně vliv to určitě na to má něříkám třeba rozdíl veliký nezjišťoval jsem to ale rozdíl tam bude teď je rozpětí teplot minimální při inverzi.Záleží taky na určitých podmínkách a jen tak to přeci podle nějakých norem viz. CHMú nebude .Nebudu tady rozumovat jak to přesně je ale pokud má někdo nějaký článek o rozdílu teplot v určité výšce nebo o tom něco ví docela rád bych si to přečetl takhle během jednoho dne tedy nevím.
casesik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od casesik »

Tom: Je mi to jasne, proto v te vete mam "zatim muzu rict je to jedno" samozrejmne ze uvidime po delsi dobe, tedy pokud to cidlo vydrzi na svem miste, bydlim asi 100 metru od nedaleke ubytovny neplaticu takze si muzete docela zive predstavit co za existence tu chodi kolem naseho baraku.
I kdybych si koupil vantage pro2 na ktery jsem tedy mel money ale prave z tohoto duvodu bych cidlo stejne musel dat minimalne na balkon do nejakych 3-4m a prave mezi 4m a 9m uz asi takovy rozdil nebude. Jak tu nekdo psal dulezite je merit po celou dobu z jednoho mista.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Ok beru to prostě někomu to vadí to rozhození někomu ne -komu ne ten si ji koupí samozřejmě:D tak pokud nemáš svůj a oplocený pozemek tak to bych o dražší stanici taky samozřejmě neuvažoval :D :D .Já bydlím v rodinném domku po bocích sousedi a plot ze zadu je řeka tam se nikdo ke stanici nedostane......Toť vše zatím
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice DAVIS“