Jinak od pana Tolasze je to zajímavá mapka, díky Dobrmankovi za vyvěšení.
  Jinak od pana Tolasze je to zajímavá mapka, díky Dobrmankovi za vyvěšení. Jak tady píše Yves ohledně těch vypouštění různých položek do ovzduší, víceméně, jsem o dopadu letecké dopravy také slyšel a souhlasím. Jen mám názor, že to vše bude dvojsečné - např. sice letadla nad Amerikou přestala nakrátko létat, teplota se zvedla cca o 1 °C a intenzita slunečního záření také vylétla o těch 10%, ale bylo to začátkem září, kdy slunce bylo nad severní polokoulí. Kdyby to bylo v zimě, myslím, že by naopak kondenzace z letadel tolik nebránila radiačnímu úniku tepla z nižších vrstev atmosféry (co je nejsilnější skleníkový plyn? molekula vody!), a tudíž by se více ochlazovalo. Je to pouze moje domněnka, kolikrát je realita absolutně postavená na hlavu
 Spíš jde o tu CO2, co zanechají. Celkově se spodní stratosféra ochlazuje, zatímco troposféra otepluje. Osobně si myslím, že se to po čase začne vyrovnávat, ale ty následky nechci vidět. Není ohrožena planeta, ale lidstvo.
  Spíš jde o tu CO2, co zanechají. Celkově se spodní stratosféra ochlazuje, zatímco troposféra otepluje. Osobně si myslím, že se to po čase začne vyrovnávat, ale ty následky nechci vidět. Není ohrožena planeta, ale lidstvo.

, který byl ochoten tyto data poskytnout.  Já jsem jen vznesl dotaz .....
, který byl ochoten tyto data poskytnout.  Já jsem jen vznesl dotaz ..... . Sice mám  záznamy, ale až po roce 1945. Ve Fulneku aspoň mají celkem obsáhlé informace o počasí v daném roce, takže další kroky povedou Opavy a Vítkova. Zatím jsem strávil na kronikami cca 6 h a ještě dalších 10 h strávím
. Sice mám  záznamy, ale až po roce 1945. Ve Fulneku aspoň mají celkem obsáhlé informace o počasí v daném roce, takže další kroky povedou Opavy a Vítkova. Zatím jsem strávil na kronikami cca 6 h a ještě dalších 10 h strávím  

. Od včerejší osmnácté hodiny teplota vzduchu kontinuálně mírně stoupá z výchozí hodnoty -9 na současných -2,9. Mám pocit, že v aktuálním počasí neplatí skoro žádná pravidla a rozložení teplot se řídí náhodným střetnutím určitých objemů vzduchu s místním terénem v určitém denním čase....Také jsem se domníval, že studený vzduch půjde na východ, a mírné přisunutí oceánských níží způsobí, že na Moravě začne být chladněji než v Čechách. Co mě baví asi nejvíc je, že u nás ve městě leží víc sněhu než na Churáňově nebo na Přimdě
. Od včerejší osmnácté hodiny teplota vzduchu kontinuálně mírně stoupá z výchozí hodnoty -9 na současných -2,9. Mám pocit, že v aktuálním počasí neplatí skoro žádná pravidla a rozložení teplot se řídí náhodným střetnutím určitých objemů vzduchu s místním terénem v určitém denním čase....Také jsem se domníval, že studený vzduch půjde na východ, a mírné přisunutí oceánských níží způsobí, že na Moravě začne být chladněji než v Čechách. Co mě baví asi nejvíc je, že u nás ve městě leží víc sněhu než na Churáňově nebo na Přimdě  
  ℔
 ℔  

A stále tepleji – dnes čekám na východě maxima často nad nulou, byť jen slabě.
  A stále tepleji – dnes čekám na východě maxima často nad nulou, byť jen slabě. Nové tváře nekomentuji, v poslední době až na výjimky televizi nesleduji. Ale pořád lepší než naše nejlepší a nejhezčí slečna meteoroložka...
  Nové tváře nekomentuji, v poslední době až na výjimky televizi nesleduji. Ale pořád lepší než naše nejlepší a nejhezčí slečna meteoroložka...