WS3650IT a načítání čidel.

Otázky, odpovědi, návrhy a doporučení týkající se přístrojového vybavení meteostanic, jejich umístění a upgradů.

Moderátor: Moderátoři

kozin

WS3650IT a načítání čidel.

Příspěvek od kozin »

Zdravím všechny fanoušky této stanice a přátelé amatérské meteorologie.Tuto stanici používám už skoro rok a jsem s ní velmi spokojen.Bohužel jen do té dobý než dojde k vybytí baterií v čidlech.Vše sladit zpátky dohromady je opravdu práce hodná mistra.Myslím si že zlatá WS3600 která má všechny čidla svedené do jednoho.Kdyby nedocházelo k jejím neustálým resetům,asi bych se ji nikdy nevzdal.Pro mě který mám u WS 3650 teploměr a anemometr na na střeše a srážkové čidlo dole na zahradě je opravdu problém vše stihnout oběhnout v době načítaní signálu(to ani nemluvím o mém neustálém obtěžování správce domu kvůli klíčům).Naladit teploměr a po delší době srážkoměr je nemožné.Teploměr vypadne a srážkoměr se naladí,popř.naopak.Naladit jde POUZE čidlo do kterého se zrovna vloží baterie.Nechápu na co je tedy na stanici funkce ladění čidel v provozu.Když je prakticky nepoužitelná.Snést si vše ke stanici je skoro nemožné protože teplotní čidlo po zastrčení anemometru zamrzne a celé to sůndávat se mě opravdu nechce.Dále bych vám chtěl poradit ať nepoužíváte nabíjecí baterky,ty moje(několik typů) vždy při prvním mrazu bez varování odejdou :-) .
Roman -dovozce
Kontaktovat uživatele:

Re: WS3650IT a načítání čidel.

Příspěvek od Roman -dovozce »

Pro ujasnění: nabíjecí baterie je nevhodné používat u bezdrátových čidel i přijímacích částí. Nabíjecí baterie má 1,2V, je určena pro vyšší zátěž a po delší době se sama vybíjí. Do interiéru jsou vhodné alkalické baterie (které mají 1,5V a ne 1,2V jako nabíjecí) a pro čidla, která jsou umístěna venku jsou vhodné baterie lithiové, které lépe odolávají mrazu (opět mají 1,5V). Nikde v návodu neuvádím jako vhodné baterie nabíjecí. Ty jsou vhodné do svítilen, kamer, fotoaparátů.
Jan Pícha
Meteostanice: Davis VP2 6152C
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Jo tak tohoto co tady popisujete jsem si užil až až,proto taky jeden z důvodů,proč letěla.V návodu se píše že je vždycky třeba zprovoznit čidla a pak hlavní jednotku,že ty čidla posílaj nějaký kod či co.Ta funkce hledání čidel za provozu to je hovadina také mi to nikdy nešlo,muselo se k čidlům a vyndat baterie dát je zpět a až potom zahájit hledání čidel.O tom však v návodě ani zmínka :roll: Navíc po tomhle vyhledání se mi vždycky do konzole načetlo 58 mm srážek,takže bylo nejlepší stejně udělat kompletní reset. Co se týče baterií vydržely mi 5 měsíců.U TFA Nexus mám stále dodané originály a to už bude v provozu druhý rok.Takže asi tolik....
Pěkný den z Teplicka :-)
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

No já jsem zatím s touto stanicí celkem spokojen. Co je ovšem otřesné je program Heawy weather, v podstatě jej ani nepoužívám, případně jen jako prostředníka k uložení dat ze stanice, resp. k tvorbě souboru s aktuálními daty, ty pak zpracovávají jiné programy. Problém s čidly mě potkal někdy začátkem léta tuším, i jsem to tady na fóru kdesi řešil.

Nakonec mě u toho pomáhala žena, zatímco jsem lezl po střeše, mám tam srážkoměr. Ale zatím stanice vyhovuje. Až odejde do křemíkového nebe, tak asi pořídím zase něco lepšího.

Co se baterií týče tak používám samozřejmě alkalické a už rok jedou bez problémů.
kapr
Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.

Příspěvek od kapr »

zdravím, nevím jestli se to hodí zrovna sem, ale chtěl bych se zeptat vás všech, co máte WS 3650it+ jakou vám změřila nejvyšší hodnotu relativní vlhkosti vzduchu...páč jsme dneska překonal 95% a ukázala mi poprvé v historii 96%! což považuju už fakt za událost... :lol:
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Nooo tak na krabici je sice napsáno SWISS PRECISION SENZOR což je podle mě ve skutečnosti blbost,nicméně tolerance u vlhkosti je +-5%-Já u WS 3650 taky měl maximum 96%.Ani nevím kolik mám toleranci u davise,ale tam 100% v mlze není problém.
Roman -dovozce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman -dovozce »

Jan Pícha píše:Nooo tak na krabici je sice napsáno SWISS PRECISION SENZOR což je podle mě ve skutečnosti blbost,nicméně tolerance u vlhkosti je +-5%-Já u WS 3650 taky měl maximum 96%.Ani nevím kolik mám toleranci u davise,ale tam 100% v mlze není problém.
Jaká blbost? Blbost je však diskutovat o relativní vlhkosti v krajních mezích měření, jako je 90%, nebo 95%, 96%. Tolerance u Davise je +/- 3%, ale obecně podle kalibračních křivek je udávaná tolerance cca od 30% do 90%. Mimo tohle pásmo bývá vašší, ale nevím, jestli je tak důležité, zda je vlhkost 91, nebo 96%. Toto je můj názor.
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Hm ,taky vlhkost neřeším stejně jako tlak. Oregon má maximum co zobrazí vlhkost 98% a to bez problémů zobrazí víc ani nemá na displeji a ty 2% beztak beru 98% jako 100%a u tlaku Oregoni mají rozlišení po 1hpa a taky to neřeším ty desetiny.Je pravda že WS-ky asi mají trošku horší přesnost vlhkostního senzoru oproti konkurenci, myslím tím v maximálním rozsahu ale není to taková tragédie ne? horší by bylo kdyby to ukazovalo při mlze,dešti atd. 70% +/-5% je ok :D :D
Jan Pícha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Pícha »

Souhlas,mě by snad ani nevadilo kdyby to ta stanice neuměla :lol: Původně jsem si chtěl pořídit weather wizard III od davise který neumí vlhkost a tlak,nicméně kamarádi a známí mě donutili k VP2,prý stanice bez vlhkosti a tlaku není stanice,což maj jaksi pravdu :D
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Myslím, že víc jak 95 % ještě neukázala ale v rámci přesnosti je to OK, viz příspěvky výše.
kapr

Příspěvek od kapr »

zdravím, mám asi problém s anemometrem...nevím jak je to možné, ale dneska dopoledne mi na stanici skočil náraz větru 10,3m/s..což mě přijde trošku hodně..podle toho co předpovídá dneska aladin, nevím co si o tom myslet..nyní ukazje zdá se v pohodě mírný jv vítr kolem 2 až 3m/s stabilně ale to co tam skočilo..nevím..máte někdo podobné zkušenosti, že vám to ukazovalo někdy takové divné hodnoty? mě až ted..
fractal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Nee, jak na ni dost lidí nadává, tak jsem zatím celkem dost spokojený, nemyslím ale program HW, ten je děsný a často ukazuje voloviny. Mě teda zatím jen u srážek, ale na konzoli je vždy vše OK. Pokud se jedná jen o ojedinělý úkaz, tak bych to neřešil.

Ale třeba i současné mrazy můžou mít vliv na naměřené hodnoty, zahapruje baterka a už je nesmyslná hodnota na světě.
kapr

Příspěvek od kapr »

chtěl bych se zeptat hlavně tady na jihu moravy po noční a dnešní ranní ledové kalamitě, jestli máte taky pod ledem někdo anemometr a nejede?..asi to nechám rozmrznout, myslíte, že se pak chytne? doufám, že let led nic nepoškodil..to se uvidí, jenom aby se už oteplilo
meteostrankykojetice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meteostrankykojetice »

Pozdrav z Polabí,
já mám již téměř týden zamrzlou směrovku u WXR LM ( 8 m na stožáru ), lopatky se točí, dnes jsem do toho zkoušel prutem klepnout, ale drží to, tak jsem raději nechal násilí,, je to zmrzlý plast, tak aby to neprasko. :wink:
Martin Štěpka - http://www.meteostrankykojetice.wbs.cz - denně aktualizováno (Místní počasí - data z elektronické stanice - tabulky, grafy, upload 1X denně,, Webkamera online)
kapr

Příspěvek od kapr »

jo směrovka mě taky zamrzla nejdřív, no a včera večer už i lopatky...taky si říkám než nějaká neopatrná manipulace..
http://metlak.rajce.idnes.cz/10.1.2010-led/ nakonci pár fotek jak vypadá momentálně muj srážkoměr, který se snažím rozmrazit :lol:
Odpovědět

Zpět na „Meteostanice - hardware“