Kocurekp - Je to horší, než si většina lidí myslí. V Praze oproti Ostravsku je vzduch daleko lepší, bez přehánění, občas tam zajíždím, ostatně je to vidět i na těch mapách.

Vzduch byl včera večer a hlavně dnes ráno opravdu mizerný, pomalu nejhorší od začátku zimy, prach přes 250. Horší byly na tom jen Věřňovice a Bohumín, obě lokality jsou v ďolíků, Orlovský "kopec" vedle nej leží. Tentokráte hlavním viníkem smrad z domků, doprava i blízkost průmyslu dělá své. Večer jsem opomněl dovřít okno v ložnici a pak se mi jaxi už nechtělo vstávat, pak se mně zdálo, že dělám v kotelně a ta pec stále nějak čmoudí. po probuzení jsem dovíral okno, přesto ložnice byla ráno cítit kouřem. Hnus velebnosti

Tak tomu je tady poslední dobou po většinu zimního období. Po krátkém zlepšení na přelomu tisíciletí vzduch jde opět do háje a situace se rok od roku horší a to díky Bursíkům, ekologickým daním, dražšímu palivu, donedávna lidé, pokud mohli, topili spíše plynem, nyní plynem netopí skoro nikdo.
Až na smog a sůl všude - krásná zima, sníh kolem 12 cm, lehce vlhký, přes den jen -0,5, nyní to přimrzá a máme -7. Ranní minima na -3, přičemž během poledne na chvíli krásně zachumelilo. Odpoledne vzduch trochu lepší, ovšem jen do doby, kdy lidé budou více zatápět v domcích okolo. Večer, pokud nezačné foukat to bude opět masakr.

Zítra foukat začne, uvidíme, jak to nakonec se srážkami dopadne. Tipuji zítra sněžení, ale v sobotu déšť nějaký bude, nedělejme si iluze, ten dává i Alladin, který oproti skutečnosti teploty spíše snížuje.
zatím