Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - leden 2010

Příspěvek od Tom »

Tak sněžení na jižní Moravu dorazilo zatím nasněžily po aktuálním měření 4cm při necelých -3C
Aktuálně je zataženo trvale mírně sněží.....
GFS pořád háže o tom víkendu teploty lehce nad nulou .Podle toho jak se chová jednout tak jednou tak -sám neví :DKaždopádně co jsem se díval na sobotu na srážky tak by během dne neměly být silné takže by teplota +1C neměla zas tak do té doby napadlému sněhu uškodit...
Při cestě do práce autem mě docela zarazila jedna věc a to chování některých řidičů.Většina aut jela 50-60km/h po dálnici ale najednou v levém pruhu kamion který jel tak 80 km/h a vesele si to hrnul a přitom je jasné že při sněžení se udržuje přednostně pravý pruh nedovedu toto chování pochopit když hustě sněží a na vozovce se drží sníh :? Pak se nedivím že je pořád nějaký převrácený kamion nejlépe bez zranění či smrti...
Yves
Bydliště: Třebíč, 425 m n.m., nadmořská výška Třebíče 390-485 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yves »

Sněžení nás zasáhlo okrajem. Nový sníh teď ráno asi 2 cm, takže celkově máme až k těm 4 cm, což je ok. Teplota už ani ne -4°C a stále ještě trvale slabě sněží (skoro mírně). Jedu do Brna vlakem, takže tam asi uvidím větší sněhovou nadílku. Takové Rapotice by mohly atakovat hezkých 8 cm.
POČASÍ V TŘEBÍČI na Facebooku http://www.facebook.com/pocasivtrebici
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
tak u nás sněhové hody. Od 22:30 sněží a sněží. Doma u garáže jsem prstem v 6:30 naměřil 6 cm, teď před chviličkou v Brně - Bohunicích rovných 10 cm. Takže sněhu na tento kraj hodně, uvidíme jak se to dnes vyvine. Zatím sněží a neustává. Teplota se drží na -1,5 °C.

P.S. Telefon už mi na pátek a sobotu hlásí jenom déšť, ještě včera tuším to byl déšť se sněhem. No tak uvidíme, ale jestli napadne dost sněhu teď, tak se snad udrží.
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Po ránu krásně nasněženo. Nový sníh 7 cm ( 6,2 mm ), výška sněhu celkem 18 cm. Teplota již od včerejšího večera okolo -4,5 °C. Cesty jsou sjízdné bez problému, vyjma Vítkova, kde nějakého chytráka napadlo nevyhrnout, ale za to důkladně prosolit .......... Oujjé, to byla jízda ........ :roll: . Naštěstí vedlejší silnice jsou jen vyhrnuté.

Edit 16:03 : Celková sněhová pokrývka po dopoledním sněžení 21 cm ( 3,3 mm spadlo za dopoledne)
Naposledy upravil(a) dobrmanek dne 06 led 2010, 16:05, celkem upraveno 2 x.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Dneska to bude především o Moravě, která dohání sněhový deficit :wink: , ale přecejen se podělím o nudné zprávy z Prahy - ráno je zataženo, mlhavo a temno, ale beze srážek. Včerejší maximum jen -4,4°C, dnešní minimum -4,8°C, aktuálně -4,0°C, v centru -3°C. Sněhu pořád 4 cm...
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
Lhotak

Příspěvek od Lhotak »

Tak všechny zdravím do dnešní (nejen) zajímavé situace. U mě doma včera přes den slunečno, později se udělala nízká oblačnost, kouřmo, slabé mrholení. Teplota pomalu rostoucí i přes noc tak, že dnes ráno defacto bylo už pouze - 2,2 °C (v 6.30 h.), vánek, kouřmo, pouze starý sníh 2 - 3 cm, tlak šel oproti včerejšku dolů - ráno 1004 hPa, vlhkost 87%. Jestli k nám to "moravské" sněžení aspoň krapet dosáhne, tak to stejně bude slabé sněžení. Teplota se dnes pravděpodobně přiliš měnit nebude.

O víkendu na chvilku oteplení se srážkami, ale opět myslím, že západ z toho vyjde co do vydatnosti nejméně. Jestli bude nějaký ten déšť, co se tady občas probírá, tak spíš mrznoucí a nebude silný. Teploty budou přechodně skutečně max. slabě nad nulou a to hlavně na JV.

Tak ať to dnes šlape!....... Hlavně na Moravě v tom sněhu :D
Ať se daří
dědahvězdář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dědahvězdář »

Dřevohostice.
Včerejší maxima - 2°C , noční minima -3°C , vytrvale sněží asi od půlnoci.
Výška sněhu v 7hod 10cm, nový sníh 6 cm, vodní hodnota srážek 4,1 mm.
V 10 hodin celková výška sněhu 12 cm a stále drobně sněží.
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

Huj včera zataženo až skoro zataženo, sem tam padaly jednotlivé sněhové hvězdice, kouřmo, Tmax -4,2°C Tmin -5,6°C, vítr VJv do 4 m/s, později Z, sníh dnes ráno Obrázek 3 cm

Aktuálně 10:00 zataženo, kouřmo ObrázekObrázek -5°CObrázek bezvětří
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Včerejší počasí:
Většinou zataženo s nízkou oblačností a vypadávala slabá sněhová krupička večer i mrholení a po 21.hodině začalo sněžit. Teplota ranní -4°C Denní byla -1,8°C. vítr slabý JV-J 2m/s. Tlak 1012hPa. Srážky 0mm.

Dnešní počasí:
Převážně zataženo s trvalým sněžením.Ráno bylo sněžení i intenzivnější.Teď již začíná zvolna slábnout. Teplota ranní -2°C. Denní +0,6°C Bezvětří je. Tlak 1000hPa silný pokles. srážky za noc a dopoledne 10cm nového sněhu. Je to paráda,ale díky vyšší teplotě to odspodu taje. :)
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

tady je už jen slabé sněžení a teplota se dostala nad 0C což mě docela překvapilo dnes měly být teploty všude pod 0C a vidíte my tu odhadujem pátek :D .Jinak i tady tedy v Brně trochu odtává ale jen z plotků od spodu jako v Dubňanech ne protože zem je promrzlá sníh je mokrý je to ale v centru mimo to asi bude držet i jinde.U mě doma vypadla aktualizace ale taky bude nadnulová teplota asi. :?

trochu si rýpnu do Prahy na novinkách je informace o tom že v metru pobíhá přes hodinu pes což je pro mě trochu nepochopitelné proč to stojí za to dávat do zpráv :D :D :D a o sněžení samozřejmě stroze.Někdy se člověk až podiví
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Právě přestalo sněžit (sem tam vločka ještě spadne) a naměřil jsem výšku na různých místech 10 až 12 cm - nááádherná zimní idylka ;-).
Je sice kolem nuly (já jsem tuto teplotu čekal - k ALADINovským teplotám si připočítávám asi 2°C navíc... :lol: ), ale sníh taje jen na prosolených místech. V centru města ovšem chůze nic moc (sníh, klouzačka, břečka, voda...) :? .

Začínám být optimistou ;-) stran dalšího vývoje zimy (snad mi večerní modely nezkazí radost) a možná bude nakonec pršet jen na krajním JV-V republiky. Tož užívejme si zimy ;-) (kdo jí má rád).
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Středeční Tmin -4,1°C, Tmax -0,1°C (těsně tedy ledový den), tlak ve 14:00 1001 hPa. Nespadla zde ani vločka, zato v noci spadla taková ledovka, že jsem ráno po prvním kroku z domu hodil kvalitní "záda" a několik povedených smyků po cestě na nádraží. V práci jsme pak 20 minut strouhali led ze služebního auta, silnice byla naštěstí už prosolená. Ve Chvalči se kolem oběda na chvíli objevilo Slunce a teplota evidentně překročila 0 díky tání okolního sněhu.
Aktuálně v 15:40 teplota -1,4°C, zataženo beze srážek a bezvětří.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Maximum tady mimo Brno bylo +0.1C už je opět slabounce po 0C sníh defakto neutrpěl je ale docela mokrý.Aktuálné sněhová pokrývka 6cm
Teď budou v banneru nabývat milimetry aktuálně nesněží ani neprší rozpouštím sníh a nemám vyhřívání tak je to doma tak ať to někoho nezmátne :D
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tom píše:Teď budou v banneru nabývat milimetry aktuálně nesněží ani neprší rozpouštím sníh a nemám vyhřívání tak je to doma tak ať to někoho nezmátne :D
Taky jsem dal rozmrazovat, ale ten srážkoměr od té mé stanice je taková plytká potvora, že asi bylo většinu sněhu v čudu, protože jsem rozpustil jen 2,4 mm, z čehož 0,8 mm roztálo samo, protože přes den bylo nad nulou v maximu 0,7 °C. Z Hlohovce mi hlásili 8,5 mm. Na zemi je cca 7 - 8 cm celkem těžkého sněhu, celkem to přes den sedlo a částečně odtálo.

Minimum dneska -2,2 °C, aktuálně -0,2 °C. Odpoledne bylo i oblačno a slunce taky občas mrklo. Do 12 h foukalo od V pak se to otočilo o 180 ° a fouká od Z. Do 3 m/s.
Instabiliter
AMS

Příspěvek od Instabiliter »

Tak dneska bylo v Plzni celej den monotóně zataženo Bůh ví čim :lol: ,asi stratem a teplota aktuálně -2,3°C. V Plzni jsou jen 2 cm sněhu, u nás v Toužimi kolem 5 cm, snad pátek a sobota navalí.
Pokud budou ty srážky postupovat od V až JV, tak by se mohly "zarazit" o KH a nasypat víc než ukazujou modely, i když já budu rád za těch 25 cm sněhu.
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2010“