Davis Vantage Vue
Moderátor: Moderátoři
- Jan Pícha
- Meteostanice: Davis VP2 6152C
- Kontaktovat uživatele:
Re: Davis Vantage Vue
No tak ten pasivní štít,to se dalo čekat že ta odchylka na přímém slunci nebude garantovaných +- 0,5°C ale tak 1,5°C když na to pere zas tak strašné není.Ještě by mně zajímalo jak jste spokojený s anemometrem a bezdrátovým přenosem,jestli se dohodnu s městským úřadem o dotaci,tak bych ji rád,nebo bezdrátovou vantage pro pořídil i na chatu,abych se zbavil nějakých 33 sec intervalů a měření po 0,8 mm jako to tam je doposud.a WS 3600/3650 ? radši bez komentáře 

Pěkný den z Teplicka 

to Tom: Diky za typ na stanici Oregon WMR200 nevypada zase az tak spatne ale rozdil ciny 2000kc coz uz zase neni takovy rozdil oproti VUE, kterou chci hlavne z jednoho jedineho duvodu a tim je rychlost snimani anemometru ktere cini 2.5s kdezto u oregonu to je nejakych 14s je to nadherny udaj v porovnani s tim co mam nyni kde hodnota je 48s, ale davis ma tohle lepsi a kdyz on me ten vitr tak fascinuje. Doufam ze Davis uz nebude jen pouha hracka jako ten watson.
to Dobrmanek: Pises ze nevyhoda VUE je ze je to jeden celek z meteorologickeho hlediska mas urcite pravdu ovsem umistit cast stanice (cidlo, srazkomer) a vystavit ho primo pod nos nasim tmavym spoluobcanum to bych musel byt velky silenec obzvlast kdyz se mi z terasy minuly tyden ztratilo hrablo a stare osoupane koste. Leda to cidlo obehnat kleci a pustit tam x tisic voltu. Jinak si to neumim predstavit.
to Dobrmanek: Pises ze nevyhoda VUE je ze je to jeden celek z meteorologickeho hlediska mas urcite pravdu ovsem umistit cast stanice (cidlo, srazkomer) a vystavit ho primo pod nos nasim tmavym spoluobcanum to bych musel byt velky silenec obzvlast kdyz se mi z terasy minuly tyden ztratilo hrablo a stare osoupane koste. Leda to cidlo obehnat kleci a pustit tam x tisic voltu. Jinak si to neumim predstavit.
Meteostanice Rotava - Davis Vantage Vue
- kapr
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2+.Srážkoměry All-Weather, plech.
- Bydliště: Buchlovice, okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj, 265 mnm.
tak já asi pokud Davise tak rovnou Vantage 2 a drátovou verzi jak má Janek Pícha...Vue bych nechtěl, nevím proč to tak blbě vymysleli s tím jedním kompletem..asi proto je levnější, a WS 3650 tož Pícho řeknu ti to takto...kdybych měl na tu co máš ted, tak su taky vysmátý, ono nakonec já su rád, že mám 3650, pokud si člověk rád hraje tak s ní si pohraje..a ty nervy sou jenom jednou za čas pokud se objeví rušení, největší minus má u mě ten program, ani ne tak grafika, nepotřebuju nějakou nádheru a milion funkcí, ale to načítání srážek po 0,5mm je na prdelku..jinak já su s nou spokojený, říkám radši si koupím kromě ní eště mobil, věž, nové prográmky a pod místo té Vue...až amíci pochopí, že všude nejsou takové výdělky jak tam u nich, tak pujdu do té Vantage 2, možná už letošní léto, záleží na financích..ale co tady a ruzně čtu, tak si myslím že WSka mezi stanicema s připojením k pc je tak ve střední třídě...prostě chce to se o ni starat, možná že Vantage stačí když se nechá jak je, ale tak já si s tím pohraju, ale kdyby byl radši srážkoměr spojený s čidlem teploty a vlhkosti bylo by to lepší
já su s nou spokojený....prostě sou horší a méně přesné stanice si myslím za tu cenu..

Naposledy upravil(a) kapr dne 02 led 2010, 12:45, celkem upraveno 2 x.
- Roman -dovozce
- Kontaktovat uživatele:
K porovnání Vue a WMR200: Vue jako uzavřený systém má nevýhodu v tom, že neumožňuje připojení dalčích čidel a všechna čidla jsou na jednom místě, ale pokud to někomu nevadí, pak dostane kvalitní přesnou stanici od Daviíse. WMR200 umožnuje připojení dalších čidel, má obrovskou paměť a lze případně použít i přiložený stojan na čidla. Vzhledem k tomu, že se prodá také dost přídavných čidel, pak soudím, že je dost uživatelů, kteří přídavná čidla u stanic požadují.
Ke srovnání Vue, nebo Vantage 2 s WS3650IT+ - tak to je zcela mimo mísu. Taky si myslím, že BMW je krapet lepší, než Felicie, nicméně se bavme o stejných cenových kategoriích, kde nejde o násobky cen. Jakmile budou všichni požadovat stanice v cenových relacích od 15 tisíc nahoru, zruším prodel stanic levnějších a dovezu další modely, myslím si lepší, než Davis. Ale většina zákazníků zatím kupuje stanice levnější.
Ke srovnání Vue, nebo Vantage 2 s WS3650IT+ - tak to je zcela mimo mísu. Taky si myslím, že BMW je krapet lepší, než Felicie, nicméně se bavme o stejných cenových kategoriích, kde nejde o násobky cen. Jakmile budou všichni požadovat stanice v cenových relacích od 15 tisíc nahoru, zruším prodel stanic levnějších a dovezu další modely, myslím si lepší, než Davis. Ale většina zákazníků zatím kupuje stanice levnější.
- dobrmanek
- AMS
- Meteostanice: Davis Vantage VUE
- Kontaktovat uživatele:
Anemometr skutečně posílá data na stanici každé 2,5 s. Rychlost zaznamenává od 0,4 m/s, za mrazů funguje bez omezení. Sám jsem zvědav až se na něm udělá větší vrsva námrazy, ale myslím si , že by to na fungování nemělo mít vliv. Bezdrátový přenos opravdu funguje bez problému, ale zjistil jsem, že se nemá rád s mojí tiskárnou, respektive při vypnutí tiskárny dojde k přerušení načítání dat ze stanice, obnova trvala cca 3 min. Tak jsem preventivně dal konsolu do jiné místnosti a vždy jen jednou denně načtu data z dataloggeru.
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Online data ze stanice
-
- Meteostanice: Davis VP2+
- Kontaktovat uživatele:
VUE je podle mého mínění právě o tom,že u Davise v Kalifornii konečně pochopili, že je třeba využít silného nákupního potenciálu meteoamatérů s nižšími dostupnými příjmy.Udělali to dobře,že se vmáčkli cenově do segmentu Oregonské cenové hladiny.Nemůže ovšem nikdo očekávat,že se tím pádem dobrovolně vzdají dalších potenciálních zákazníků VP2.Proto je VUE sice velmi dobré v celkovém zpracování a v ostatních parametrech nezaostává za svými staršími bratry,ale musí být přece jen trochu cítit distanc zaplacený nižší cenou.
To že všechny ostatní volitelné doplňky jsou nekřesťansky ale opravdu surově přemrštěné,je zkrátka fakt,z kterého ONI určitě nikdy neustoupí. Myslím,že je v silách šikovného ( a z pohledu lidí tam za tou Velkou louží) až neuvěřitelně vynalézavého českého člověka vyřešit s nesrovnatelně nižšími finančními náklady některé nepříjemně drahé doplňky.Neříkám že to hrozí právě u datalogeru(ale nikdy neříkej že to nejde), ale spíš u ostatních doplňků.
Ještě bych rád reagoval na to srovnání teploty měřenou VUE a off čhmú.To je přece nesmysl.Řešit nějakých 1,5°C je o ničem.Šlo by to snad pokud by ty stanice stály metr od sebe,ale jinak je to nesmysl.Teplota se mění podle mnoha místních okolností i na vzdálenost několika desítek metrů. Já myslím že je důležité měřit a udávat tu "svou"teplotu stále na stejném místě a stát si za tím že je to teplota na mém pozemku nikoliv někde u souseda na zahradě o tři ulice dál a nikdo nemůže protestovat že jsou tam nějaké rozdíly. O tom to skutečně není. Jirka
To že všechny ostatní volitelné doplňky jsou nekřesťansky ale opravdu surově přemrštěné,je zkrátka fakt,z kterého ONI určitě nikdy neustoupí. Myslím,že je v silách šikovného ( a z pohledu lidí tam za tou Velkou louží) až neuvěřitelně vynalézavého českého člověka vyřešit s nesrovnatelně nižšími finančními náklady některé nepříjemně drahé doplňky.Neříkám že to hrozí právě u datalogeru(ale nikdy neříkej že to nejde), ale spíš u ostatních doplňků.
Ještě bych rád reagoval na to srovnání teploty měřenou VUE a off čhmú.To je přece nesmysl.Řešit nějakých 1,5°C je o ničem.Šlo by to snad pokud by ty stanice stály metr od sebe,ale jinak je to nesmysl.Teplota se mění podle mnoha místních okolností i na vzdálenost několika desítek metrů. Já myslím že je důležité měřit a udávat tu "svou"teplotu stále na stejném místě a stát si za tím že je to teplota na mém pozemku nikoliv někde u souseda na zahradě o tři ulice dál a nikdo nemůže protestovat že jsou tam nějaké rozdíly. O tom to skutečně není. Jirka
- dobrmanek
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Jirkapocatky: jestliže při zatažené obloze teplota + - sedí a při slunečnu je odchylka zhruba 1,5 °C, tak někde chybka bude.
Online data ze stanice
Online data ze stanice
-
- Meteostanice: DAVIS VANTAGE PRO 2
čaute, to neni možné aby to bolo 1,5°C, predsa výrobcovia by si toto nemohli dovolit, ked už vyrobili takúto ISS na Vantage VUE tak to museli spravit tak aby ten rozdiel nebol výrazny max. fakt max. 1°C

- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
RainWise? Na tu jsem koukal na googlu moc se mi nelíbí ten vrtulkový anemometr,ale je jich hodně typů.Docela by mě zajimalo jestli existuje nějaká rainwise s podobnými oodělitelnými senzory jak mám ted na VP2 a s nějakým softem který umí odesilat data na net.Koukal jsem že ceny jsou jsou i 200 000 Kč
tak to už musí měřit vítr po 0,00001 sec ne?
Co se týče té teploty u Vue.U Vantage pro 2 u pasiního štítu je třeba počítat s ochylkou i kolem 2°C při slunečnim osvětlování,u Vue bych tedy čekal to samé,protože štít se nijak neliší.Nicméně k létu plánuji pořídit ten větrák,tam se pry odchylka pohybuje maximálně kolem 0,3°C
někde jsem četl,že některé profesionálnější senzory jsou kompatibilní s konzolou davis,nevíte někdo které to jsou?

Co se týče té teploty u Vue.U Vantage pro 2 u pasiního štítu je třeba počítat s ochylkou i kolem 2°C při slunečnim osvětlování,u Vue bych tedy čekal to samé,protože štít se nijak neliší.Nicméně k létu plánuji pořídit ten větrák,tam se pry odchylka pohybuje maximálně kolem 0,3°C
někde jsem četl,že některé profesionálnější senzory jsou kompatibilní s konzolou davis,nevíte někdo které to jsou?
Pěkný den z Teplicka 

Tak celej vikend padl na vyhledavani nejake lepsi stanice nez tu co mam watson 8681, a musim rict ze proste nic prijatelneho do 10000kc neni. Kdyz uz to ma to tak zase nema tamto a tak mohl pokracovat do alejuja. Takze jedina volba at chci nebo nebo smeruje k produktum DAVIS. Bud Vantage VUE a nebo Vantage PRO dratova-bezdrat. Nejdrive jsem byl rozhodnutej pro tu VUE ale jak studuju parametry tak jsem zjistil ze vitr to meri az od 1m/s kdezto PRO od 0.5m/s. No asi to vypada ze to vyhraje ta PRO nevim zda drat ci bezdrat - Co myslite vy?
Dale nevlastni nekdo tuto stanici v SOKOLOVskem okrese? Rad bych to videl v realu nez do toho vrazim takovych penez. Nahodou obchod kde by se to dalo vzit na splatky asi neznate.
Dale nevlastni nekdo tuto stanici v SOKOLOVskem okrese? Rad bych to videl v realu nez do toho vrazim takovych penez. Nahodou obchod kde by se to dalo vzit na splatky asi neznate.
- Jakub Vaclavovice
- Meteostanice: Davis Vantage Pro2
- Kontaktovat uživatele:
Davis VP2 měří vítr od 0,4m/s a myslím, že u VUE to bude stejné nevím možná to potvrdí někdo kdo ji má. Jinak záleží jestli budeš chtít k VP2 přikoupit přídavné čidla pro měření vlhkost listu a další teplotní čidla pro měření teploty a vlhkosti půdy v tomto případě potřebuješ VP2 bezdrát.
Hmm tak to jsem fakt netusil ze dratova verze nelze dal rozsirovat. Takze bezdrat bude urcite lepsi volba do budoucna kvuli moznostem rozsirovani.
- dobrmanek
- AMS
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to psal výše v příspěvku. Vue měří vítr od 0,4 m/s.
Online data ze stanice
Online data ze stanice
- Jan Pícha
- Kontaktovat uživatele:
Jojo bezdrát se dá rozšiřovat o několik senzoru,kabelová jen o solarní radiaci a UV senzor.U kabelové však téměř nehrozí nějaké výpadky senzorů apod jako tomu bývá u bezdrátových avšak opět záleží na místních podmínkách.casesik píše:Hmm tak to jsem fakt netusil ze dratova verze nelze dal rozsirovat. Takze bezdrat bude urcite lepsi volba do budoucna kvuli moznostem rozsirovani.
Pěkný den z Teplicka 

od dobrmanek v 03 led 2010, 14:27 - Už jsem to psal výše v příspěvku. Vue měří vítr od 0,4 m/s.
Zkus se podivat na specifikace, bud tedy lzou a nebo nevim.
Toto je primo z davis.cz = Vantage Vue zaznamenává rychlosti větru v rozsahu již od 3 km/h až do 240 km/h.
A na jinych strankach se doctes to same.
Jan Picha - beztrat muze mit vypadky, nic mene co jsem zatim procital tak se to snad nikomu nestalo - takze doufam ze to bude v pohode.
Zkus se podivat na specifikace, bud tedy lzou a nebo nevim.
Toto je primo z davis.cz = Vantage Vue zaznamenává rychlosti větru v rozsahu již od 3 km/h až do 240 km/h.
A na jinych strankach se doctes to same.
Jan Picha - beztrat muze mit vypadky, nic mene co jsem zatim procital tak se to snad nikomu nestalo - takze doufam ze to bude v pohode.