Aktuální počasí v ČR - prosinec 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ramon

Re: Aktuální počasí v ČR - prosinec 2009

Příspěvek od Ramon »

V Polabské nížině (v Lobkovicích) bylo dnešní ranní minimum -15,2 (což je i minimum téhle zimy).
Aktuální teplota je -7,8
Lobkovice 167,4 m.n.m. (Polabská nížina)
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Díky mrazům sem občas zavítá i někdo nový ;-) ... Zdravím do Polabí!

Většina z vás si užívá slunečné a arktické neděle, ale u nás je celý den zataženo, sněžit přestalo v poledne a od západu se rychle blíží další oblačnost, takže kdoví, jestli se tu vůbec vyjasní a teplota klesne trochu víc.
Dnes bylo maximum -8,5°C, přitom podle profi-stanic je téměř všude pod arktických -10°C.
Sněhu je tu kolem 8 cm.

Také přeji hezký zbytek Adventu, ale místo předvánočního ztišení lidé čím dál tím víc blázní s nakupováním v chrámech konzumu, do toho sem tam bouchne petarda nebo ohňostroj z firemních večírků... :( Jsem asi už stará struktura... :lol:
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
CtiborV
Meteostanice: Lacross WS 2350
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CtiborV »

Už mě ta kosa začíná lézt na nervy, byl jsem teď na krátké procházce a rychle jsem prchal dom. Aktuálně -14,1, obloha po velmi dlouhé době vyčištěná od toho bordelu ze severovýchodu. Jsem zvědavej kolik tu bude v noci, asi tu budu mít rekord, co tu žiji( 2 roky). Podobné mrazy pamatuju akorát z památného ledna 2006(tehdy bylo maximum okolo - 14 stupňů).
Gerykm: do onoho chrámu jdem taky nakupovat, ale jenom jednu věc a rychle pryč. Žena nesnáší davy :).
Sníh: máme tu prabídné 4 cm, takže vánoce tu budou zřejmě na blátě, ale to je mi docela jedno, hlavně ať poleví ta sibiř. Předpovědi jsou dosti divoké a jak bude na štědrý den, neví ještě nikdo. JZ proudění bude silné , a tak nás čeká velmi bouřlivý a větrný týden.
Edit: tak po dobu psaní příspěvku teplota klesla o půl stupně!!! Aktuálně -14,6 !!!
Z Řídeče (300 m.n.m) u Šternberka v podhůří Nízkého Jeseníku . Aktuální data a statistiky : https://ctiborvenus.eu/pocasi
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Takže,
dneska celý den jasno a moc krásně, po obědě jsme vyrazily na 2 h a 8 km procházku po okolí a šlo to, zima není jak se člověk hýbe a je dobře zabalený a má sebou zahřívadlo (čaj v termosce). Bylo "jen" - 10 °C. Sem si říkal jak to dělají v Rusku, když mají třeba -40 °C a pofukuje :roll:

Maximum už je dnes jasné, bylo hned po půlnoci -6,6 °C, minimum je teď -11,4 °C a prozatím je to nejnižší teplota této zimy. Rozpustil jsem sníh ve srážkoměru a dalo to skoro 7,4 mm. Ale sníh už celkem sedl a je ho jen cca 4 cm.
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Zdravím všechny,
Dnes ráno poletoval sníh. Postupně se vyjasnilo a i dost ochladilo.Ranní teplota byla -9,6°C Denní poklesla na -10,2°C.Te´d je -13,3°C.
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím z Lokte.Zde dnes krásný arktický den.Skoro jasno až polojasno,Tmin -18,9st. a Tmax -12,5st.Již třetí den po sobě průměrná denní teplota kolem -15st.Aktuálně již přibývá oblačnost,je oblačno a teplota stále velmi nízká -15,5st.Přeji pěkný zbytek dne.

www.smart-web.cz/karel
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Silně nám přituhlo letos poprvé u nás výrazněji pod -10C aktuálně při jasnu -15C nooo jsem zvědavý kam to klesne při zemi bylo i -17C .Dnes od dopoledne slunečno nebýt nočního sněžení měli by jsme tu arktický den denní teplota pod -10C vítr dopoledne nepříjemný do 7m/s tím i pociťovka byla pod -20C.
hrdla3
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrdla3 »

Zdravím.Foto z dnešního arktického dne jsem dal na www.smart-web.cz/karel -FOTO-POČASÍ
dubnany 189
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubnany 189 »

Pěkně přituhuje!! při stále jasné obloze poklesla teplota již na -14,8°C a ještě o něco poklesne.V průběhu noci se má zatahovat a možná i zasněží trochu.
Pěkný pozdrav z jižní Moravy,konkrétně z Dubňan posílá Jirka
Naděje umírá poslední,užívejte života dokud to jde.
ivosum
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Bydliště: Volary, 760 m n. m., nejvyšší bod okresu 1378 metrů n.m.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivosum »

Na Šumavu již přichází oblačnost, teploty začaly stoupat. Ranní min teplota ve Volarech -17,4 st, po západu slunce opět pokles až na -17,4 st, nyní již o 2 st tepleji. Prozatím ve Volarech arktický den, ale jestli to vydrží do půlnoci, to nevím. Ráno bylo 10 cm sněhu

http://www.pocasi-volary.cz - kompletní přehled o počasí na Šumavě
Flames

Příspěvek od Flames »

Zdravím všechny z Trutnova.Nevlídné studené počasí zvolna končí-je na čase stačilo být o deset stupňů tepleji na normální zimu.Kolega z práce z práce to vystihl při pohledu z okna jasně a říká mi „Fuj tam je hnusně zima,jak se tohle může tohle někomu líbit“Souhlasil jsem.
Dnes po ránu zataženo,zase něco nadrobilo,přes den ještě trochu práší,kolem poledne se vyjasnilo a naše údolí ve stínu nízkého slunce za kopcem se vychladilo,14.hod -13 st.Večer se střídá oblačnost,je -16 st a oteplení je za dveřmi…už aby to bylo,za 3 dny už bude teplo zase moc,prostě letošní klasika-od zdi ke zdi..
David Sadecký

Příspěvek od David Sadecký »

Zdravím, tak aktuálně je v Jevíčku -24°a ve Strážnici na jižní Moravě -22!
I tady v Českém Brodě panuje arktické počasí, i když nijak extrémní, dnes Tmin -13, denní kolem -10 a momentálně -12°.Čidlo mám ale u zdi v 6 m, v regulérních podmínkách bude tak o 2 st. méně.
Mně tohle počasí docela vyhovuje, mám rád extrémy. Co je to proti prosinci 1996, kdy jsem zaznamenal -27°C, absolutní minimum od r.1989. Hezký večer.
texi

Příspěvek od texi »

Dnešní den od desáté hodiny jasno, Tmax -10,7*C, Tmin -18,3*C ve20hodin, bezvětří,celková výška sněhu je 4 cm. Zima jak vyšitá,jen jsem zvědav na ohlašované oteplení.
Zdravím Vás od Cidliny.
Davis VantagePRO2
dobrmanek
AMS
Meteostanice: Davis Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobrmanek »

Dnešní průměrná teplota vyšla na -14,9 °C. U nás bylo celkem dlouho zataženo, takže teplota moc neklesala, ale teď už to padá o 0,1 °C za cca 2 min. Aktuálně -15,7 °C, dnešní tmax -12,4 °C. Večer začal foukat poměrně silný vítr max na zahradě 5,8 m/s (na poli přes 10 m/s).
Ze Slezska zdraví Zbyněk Černoch
Online data ze stanice
Tomáš Prouza
AMS
Meteostanice: Davis Vantage Pro 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš Prouza »

Dnešní Tmin -19,0°C (ve 20:35) , Tmax -10,8°C, Tprům -15,22°C - 2. nejchladnější den roku 2009 a jediný arktický den (navíc od ledna 2006). Nyní už se pomalu otepluje, jak se nad nás nasunuje oblačnost fronty od západu.
Online data z Velkých Svatoňovic
Chcete se bavit o počasí online? Připojte se na Discord server AMS - pozvánka https://discord.gg/GrG6vdezug
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“