Aktuální počasí v ČR - červenec 2009

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální počasí v ČR - červenec 2009

Příspěvek od Michal Geryk »

Posílám blahopřání Adimu k jeho narozeninám! ;-)

Dnešní ráno bylo ještě studené s Tmin +11°C, ale to bylo tento týden asi naposledy...

Když jsem se díval na GFS, tak silnějších bouřek v tomto týdnu si užijí spíše v Čechách než na Moravě a ve Slezsku, ale je ještě brzo na předpověď. Ve středu bude asi šílené dusno - rosný bod +22°C, maxima přes +30°C... :? No uvidíme...
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Meteostanice: Davis Vantage Pro2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak dnes je po ránu slunečno teplota k +19C
t.max. včera +25.5C
t.min. ráno +12C při zemi +11.4C
Naposledy upravil(a) Tom dne 13 črc 2009, 13:06, celkem upraveno 1 x.
kocurekp
Meteostanice: Hobby Boards 1-Wire

Příspěvek od kocurekp »

Ahoj,
dnes je polojasno, Tmin vysoko 16,9°C, aktuálně už vystoupala na 25,3°C. Léto se vrátilo už včera, kdy bylo kolem 25°C a jen přechodně oblačno.
Pavel Kocúrek
Praha Ďáblice 285 m, 1-wire od Hobby Boards online, IP kamera online
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Zdravím,
12,6 °C - 30,6 °C, jasno, přes den až polojasno s krásnými kumuly, vítr Z do 5 m/s. Celý den jsem dělal u kamaráda na stavbě, upravovaly jsme pozemek a v tom horku jsem vypotil 4,5 l vody, spočítáno, no teklo z nás pořádně. Ještě že moc vedra nejsou, ve středu bych už takovou práci dělat nechtěl :D .
Vichr

Příspěvek od Vichr »

Včera bylo v jižních Čechách ještě docela chladno, dnes už letní den, sedmý v červenci. Včera bylo také o trochu více oblačnosti, dnes polojasno. V kombinaci s mírným osvěžujícím větrem velmi vydařený den. Houby v lese ještě rostou, začala sklizeň obilí (zatím jen žito). Na vesnici všichni plaší špačky, ve vzduchu je proto poněkud rušno. S komáry na Třeboňsku se nedá žít - vyzkoušeli jsme to včera na vlastní kůži. Když zůstanete chvilku stát, sletí se jich stovky, když jedete na kole, narážíte do celých rojů. Dokonce nás obtěžovali i na skalnatém vrcholu kopce v bukovém lese. Také jsme měli tu čest brodit Lužnici - za jedním mostkem byla rozlitá voda z koryta po cyklostezce v úseku asi 100 m, do výšky po kolena. Tady ten vodní režim funguje - povodí dlouho zadržuje a pomalu propouští.
Na středu je zajímavá předpověď srážek na Aladinu - na Liberecku to ukazuje až 65 mm, u nás asi tak 2 a na Moravě většinou nic.

Zdravím
Vichr
Adi
Meteostanice: WH1080 + termio datalogger

Příspěvek od Adi »

Ahojky,

Geryku děkuji, vskutku jsem dneska slavil :-) Ale jen přiměřeně, neboť jsem teď na noční :wink:

Stran počasí, v posledních dnech nebylo nic moc zajímavého, polojasno až oblačno, v sobotu skoro zataženo, beze srážek. Maxima v sobotu na 20 stupních, včera někde na 23, dneska již letních 27, ovšem odpoledne teploty poměrně nečekaně shodila dolů přeháňka, po ní bylo rovnou 20, napadly asi 2 mm vody. Po ní bylo dusno při 23 stupních, ale vyčistil se vzduch, ráno bylo příkladně Mittalno :evil: večer tedy polojasný a vlahý :-)
Včerejší ráno bylo opravdu chladné, minima nad ránem na 9 stupních, dneska již 11, zítra nečekám nižší teploty než 15 - 14 stupňů

Další dny mohou opravdu překvapit bouřkami a místy i intenzivními, pravděpodobně především v Čechách a to ve středu a bohužel i dusným a velmi teplým počasím :-( , které, zůstane viset u nás proklatě dlouho, pakliže ony bouřky nepříjdou :|

Zatím
Adam Gamrot, Horní Suchá 279 m.n.m

Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Michal Geryk
AMS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Geryk »

Je tu stále přijatelné počasí s včerejší Tmax +27°C a dnešním minimem +13°C - tak nějak si představuji léto... ;-)

Dnes a hlavně zítra bude podstatně hůř, teploty přes +30°C a rosný bod přes +20°C :!: udělají peklo na zemi... :( Bouřky jsou vždy s otazníkem, ale myslím, že se zítra (dnes asi jen v Čechách) objeví i tady (hrozí až do čtvrtečních ranních hodin).

Máme se na co těšit... :?
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.

kamera videa fotografie
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Dnes opět slunečno a teplota již teď +22C odpoledne čekám nad tropickou 30 pokud to ale nepokazí oblačnost a déšť.Jinak včera polojasno při max. +28.5C
dnešní minimum +14.5C při zemi +13.4C UVi včera 5.4

P.S. no Aladin dává pěknou výheň u nás na J Moravě zítra až +34-35C !!! i v noci výrazněji nad +20C no jsem teda zvědavý to už je tedy nepříjemný uvidíme jak jim to vyjde vysoké teploty budou zem je hned rozpálená lesy tu bohužel nemáme ten teplotní kontrast západ východ a vlastně i východní Čechy je opravdu veliký to se mě nelíbí skrz bouřky myslím že bude "veselo" :?
Obrázek
fractal
Meteostanice: DAVIS Vantage VUE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fractal »

Tom píše:... u nás na J Moravě zítra až +34-35C !!! ...
:shock:

No to teda valím bulvy, nejfialovější flek zrovna nad Podivínem :o . Tak abyste mi zítra nenadávali, když budu hlásit 35 °C.

Jinak zatím vpodstatě pořád jasno, ráno ještě příjemných 15,4 °C. Teď už slunce celkem pálí a atakujeme pomalu 30 °C. Zatím tedy 29 °C. Fouká od JV až k 7 m/s.

V kanclu máme 29 °C, humus. Tak jsem se přestěhoval do laboratoře. Sice je tu "méně" pohodlí ale mnohem příjemněji 22 °C. Odpoledne ještě přežít cestu rozpáleným vlakem a pak v noci rozpálenou postel a útoky komárů. Ale jinak léto miluju :twisted:
Aktuální snímek z webkamery zde. Aktuální meteo data zde.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

fractal píše:
Tom píše:... u nás na J Moravě zítra až +34-35C !!! ...
:shock:

No to teda valím bulvy, nejfialovější flek zrovna nad Podivínem :o . Tak abyste mi zítra nenadávali, když budu hlásit 35 °C.

Jinak zatím vpodstatě pořád jasno, ráno ještě příjemných 15,4 °C. Teď už slunce celkem pálí a atakujeme pomalu 30 °C. Zatím tedy 29 °C. Fouká od JV až k 7 m/s.

V kanclu máme 29 °C, humus. Tak jsem se přestěhoval do laboratoře. Sice je tu "méně" pohodlí ale mnohem příjemněji 22 °C. Odpoledne ještě přežít cestu rozpáleným vlakem a pak v noci rozpálenou postel a útoky komárů. Ale jinak léto miluju :twisted:
No vypadá to že nebudeš sám Fractale a přidám se k tobě s těma extrémama :D jinak aktuálně již padla 30 a odpo ještě o 1-2C asi bude více někde k +32C
storm_ice
Meteostanice: WS3600
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od storm_ice »

huj v neděli o5 velká oblačnost, a pár přeháněk, včera počasí podobné, jen srážkoměru jsem odebral ten vymyšlený 1 mm, nevim kde ho vzal. Obrázek Tmax v neděli 21,8°C Tmin 11,8°C, vítr vítr prom. nebo V do 4 m/s, srážky Obrázek 0,5 mm, včerejší max a srážky dopíšu pak, bo ráno ještě pršelo.

Aktuálně 12:20 oblačno ObrázekObrázek 25°CObrázek prom. do 1 m/s
Pěkný den z Teplic
web http://pocasivteplicich.wz.cz/
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

Praha se zvolna blíží k 28°C, na rozpálených chodnících bude více. K ránu spadlo 0,7 mm, bylo skoro zataženo, ale postupně se to vybíralo na skoro jasno až polojasno. Teď se od JZ blíží další "závoj" vysoké oblačnosti, tak růst teploty se asi brzo zastaví. JV bude teplejší, to je jasné, Dyjákovice teď hlásí 29,7°C a obrázek z webkamery je bez mráčku. Ideální pro dozrávání vína... :P
Pavel Kocúrek
Bobr
Meteostanice: NETKOM 265 NE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobr »

Tak musím n ahlásit první tropický den :) konečně se to letos přehouplo přes tu 30 a dneska odpoedne to vylezlo na 31,8°C. už jsem tomu ani nevěřil, ale nakonec to vyšlo. Tlak je setrvalý, srážky neměřitelné, přestože pár kapek během dopoledne spadlo - byl jsme venku takže jsem to zaznamenal na vlastní oči. JIna je skoro jasno až jasno.
Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom »

Tak nakonec v maximu +31.7C i teď kolem 19:00 stále nad 30C zítra bude ještě možná větší vedro aladin trochu ubral z až 35C na nějakých 32-33C i tak tropy budou :? ....
kocurekp

Příspěvek od kocurekp »

Tak v Dablicich dnes Tmax 28.3, aktualne je jeste 27.5 pri skoro jasne obloze. Pres den vetsinou polojasno, prechdne oblacno. Pisu z mobilu, tak sorry za upravu.
Pavel Kocúrek
Odpovědět

Zpět na „Aktuální počasí v roce 2009“